يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 2353
منتشر شده در چهارشنبه, 06 آبان 1394 01:45
تعداد دیدگاه: 0
دردهمین دوره نمایشگاه بین المللی صنایع و ماشین آلات مطرح شد:

نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری دهمین دوره نمایشگاه بین المللی صنایع و ماشین آلات خط تولید، تجهیزات صنعتی و کارگاهی و اولین نمایشگاه تخصصی ابزار آلات، خدمات و نظافت صنعتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بسیاری از مسایل و مشکلات اقتصادی واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای صنعتی استان...

 

نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری دهمین دوره نمایشگاه بین المللی صنایع و ماشین آلات خط تولید، تجهیزات صنعتی و کارگاهی و اولین نمایشگاه تخصصی ابزار آلات، خدمات و نظافت صنعتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بسیاری از مسایل و مشکلات اقتصادی واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای صنعتی استان اصفهان و کشور، در جلسات استانی مطرح می شود اما عملاً خروجی و نتیجه ای ندارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز،علی ایرانپور افزود: عامل اصلی رکود در فضای صنعتی کشور طی سال های گذشته، سنگین شدن بدنه وزارت صنعت به دلیل ادغام در وزارت بازرگانی بوده است.

وی تأکید کرد: اگرچه وقوع تحریم ها فشار مضاعفی را به تولیدکنندگان وارد آورد اما نشان داد که بسیاری از صنایع ما تولیدکننده واقعی نیستند.

به گفته وی پایین بودن تعرفه واردات برخی کالاها به ویژه در زمینه صنعت، افراد سودجو را به واردات بی رویه محصولات بی کیفیت صنعتی از خارج از کشور ترغیب می کند. وی از واردات ورق های فولادی از کشور چین تنها با تعرفه 12 تا 20 درصد به عنوان نمونه این مسأله یاد، و خاطرنشان کرد: واحدهای فولادسازی کشور از جمله فولاد مبارکه نمی توانند با واردات مذکور رقابت کنند و هم اکنون فولاد مبارکه اصفهان حجم بالای تولیدات خود را ذخیره کرده که تاکنون سابقه نداشته است.

این نماینده مجلس گفت: مالیات بر ارزش افزوده و مالیات مستقیم واحدهای تولیدی هر سال افزایش می یابد در حالی که این مبالغ باید با توجه به افزایش تولید این واحدها محاسبه شده و جریمه های مالیاتی نیز با واقعیت گردش مالی هر تولیدکننده، منطبق باشد.

  • اصفهان، تنها دو شرکت مدیریت صادرات دارد

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان نیز در این جلسه اظهار کرد: با نگاهی کلان به شرایط کشور و استان اصفهان در زمینه صنعت می توان دید که با وجود برخی مشکلات، شرایط کشور در زمینه سخت افزار و زیرساخت ها به بلوغ رسیده است اما بخش نرم افزاری و توسعه ای کشور مانند نمایشگاه ها مورد غفلت واقع شده است.

امین حاجی پور تأکید کرد: تنها راه جذب سرمایه برای اجرای ایده ها در ایران، بانک ها هستند؛ اما بانک تنها یکی از راه ها است و کشور نیازمند سازمان های توسعه ای بیشتری است.

حاجی پور گفت: شرکت شهرک های صنعتی نیز یکی از شرکت های توسعه ای محسوب می شود، زیرا بیش از 92 درصد صنایع ایران، صنایع کوچک هستند که به تنهایی قدرت صادرات ندارند اما با کمک شرکت شهرک ها و یا سازمان های مدیریت صادرات، می توانند به بازارهای صادراتی دست پیدا کنند.

وی گفت: متأسفانه هم اکنون تنها دو شرکت مدیریت صادرات در استانی چون اصفهان فعالیت می کنند.

  • لزوم فعالیت تخصصی در حوزه صادرات

معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز گفت: سال های اخیر، سال های سختی برای صنعت کشور بود و صنعتگران در نتیجه تحریم های بین المللی علیه ایران، فشار زیادی را متحمل شدند.

محمد مجیری اضافه کرد: بسیاری از واحدهای صنعتی هم اینک با حجم بالای تولیدات روی دست مانده مواجه شده و تنها راه برون رفت از این مشکل را در صادرات می بینند.

وی با اشاره به اهمیت راه اندازی شرکت های مدیریت صادرات در چنین فضایی گفت: با راه اندازی این شرکت ها می توان به صورت تخصصی در حوزه صادرات به فعالیت پرداخت.

مجیری با اشاره به افزایش حضور هیأت های تجاری خارجی در استان اصفهان طی ماه های گذشته گفت: در این شرایط می توان آینده روشنی را برای صنعت پیش بینی کرد، اگرچه باید دقت داشت شرایط بعد از اجرا شدن برجام، تیغ دولبه ای است که نباید به افزایش واردات بی رویه کالاهای مصرفی بینجامد بلکه باید منجر به واردات کالاهای اساسی و ماشین آلات به ایران شود.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال بیش از دو هزار واحد فرآوری سنگ اصفهان به دلیل فرسودگی ماشین آلات نمی توانند بهره وری کافی داشته باشند و برای افزایش توان رقابتی خود، نیازمند ماشین آلات جدید هستند.

وی تأکید کرد: همیشه نسخه هایی که مدیران دولتی برای درمان صنعت می پیچند کافی نیست بلکه خبرگان صنعت از انجمن ها و اتاق های بازرگانی نیز باید در این خصوص به وحدت نظر رسیده و چاره جویی کنند.

  • حجم واردات به سمت صنایع مادر و تکنولوژی سوق یابد

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: علاوه بر تحریم های خارجی، خود تحریمی ها و جزیره ای عمل کردن بعضی از دستگاه ها موجب رکود صنعت کشور شده است.

محمدرضا طالبیان افزود: همچنین عدم اجرای درست قوانین و مقررات، مسایل مالیاتی و واردات بی رویه محصولات خارجی به کشور بر مشکلات صنایع افزوده است.

به گفته وی در خانه صنعت و معدن تلاش می شود بر اساس پژوهش محوری و برنامه ریزی، مسایل تولید دنبال و نتایج به مسوولین استانی و کشوری منتقل شود.

وی افزود: بعد از برجام و بهبود روابط خارجی کشور، بیشتر حجم واردات باید به سمت صنایع مادر و تکنولوژی سوق یابد.

  • سایه رکود سنگین بر سر صنایع

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در شرایط رکود، مشکلات فراوانی گریبان تولیدکنندگان را گرفته که در استان اصفهان به عنوان قطب صنعت کشور، نمود بیشتری داشته است.

موسوی لارگانی افزود: هم اکنون ذوب آهن به عنوان یک صنعت مادر با سابقه 45 ساله مدت زیادی است که با این مشکلات روبرو است زیرا صنعت ساختمان به عنوان مصرف کننده محصولات ذوب آهن، دچار رکود است.

به گفته وی، تعداد زیادی از کارگاه های استان اصفهان در زمینه تولید کاشی یا تعطیل شده و یا رو به تعطیلی رفته اند و در سال جاری بیش از 10 هزار نفر از شاغلان واحدهای صنعتی استان اصفهان بیکار شده اند.

وی به واردات بی رویه برخی محصولات به کشور اشاره کرد و افزود: واردات بی رویه هم به اشتغال ضربه می زند و هم باعث خروج ارز از کشور و افزایش مشکلات صنایع می شود.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه ها با موضوعات صنعتی گفت: خوشبختانه در این گونه نمایشگاه ها توجه خاصی به صنایع می شود و با توجه به این که هم اکنون فضای تولید، باز و روشن است، باید از این فرصت نهایت استفاده را کسب کرد.

نوشتن دیدگاه