شنبه 12 آبان 1403, Saturday 2 November 2024, مصادف با 29 ربیع‌الثانی 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 20457
منتشر شده در جمعه, 19 شهریور 1400 11:49
تعداد دیدگاه: 0

هر چند توزیع مرغ در بازار با نرخ مصوب دولتی روزهای آرامی را طی می‌کند اما فروش مرغ تحت سامانه رهتاب هر از گاهی مشکلاتی ایجاد می‌کند که عرضه آن را با کندی مواجه می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، چند وقتی است سامانه رهتاب به منظور نظارت بر تولید و توزیع گوشت مرغ در استان راه اندازی شده و از این طریق شهروندان اصفهانی اقدام به خرید مرغ می‌کنند.

هر چند توزیع مرغ در بازار با نرخ مصوب دولتی روزهای آرامی را طی می‌کند اما فروش مرغ تحت سامانه رهتاب هر از گاهی مشکلاتی ایجاد می‌کند که عرضه آن را با کندی مواجه می‌کند.

مشکلات دردسرساز سامانه رهتاب برای فروشندگان

یکی از فروشندگان مرغ در بازار اصفهان در مورد مشکلات رهتاب اظهار داشت: در حال حاضر فروش مرغ با وجود سامانه رهتاب با قیمت 25 هزار و 950 تومان به فروش می‌رسد، اما رهتاب بدترین سامانه‌ای است که در بازار وجود دارد، وقتی گزینه فروش را می‌زنیم و کد ملی شخص خریدار وارد می‌کنیم بعد از موجودی فروش ما کم نمی‌کند.

وی ادامه داد: مشکل دیگر ما این است که نمی‌توانیم به اتباع خارجی مرغ بفروشیم که هم برای ما بد است و هم برای آنها، پس چطور آنها مرغ تهیه کنند؟

یکی دیگر از فروشندگان مرغ در بازار اصفهان، اظهار بیان کرد: وقتی که در سامانه رهتاب می‌خواهیم سفارش بار بدهیم تا سقف محدودی از ما قبول می‌کند، قبلا فروش ما روزی 500 کیلو بود حالا به 200 کیلو رسیده است.

وی افزود: این سامانه برای مردم ناآشناست و وقت زیادی از هر نفر در هنگام خرید مرغ می‌گیرد متاسفانه افراد سودجویی هستند که بدون کد ملی در مغازه‌ها مرغ می‌فروشند و برای ما دردسر ایجاد می‌کنند.

بخشی از مشکلات سامانه رهتاب به علت نا آشنا بودن مردم با روش به کارگیری سامانه است

معاون امور اقتصادی استاندار با اشاره به مشکلات گاه و بیگاه سامانه رهتاب، اظهار داشت: سامانه رهتاب به دلیل اینکه سامانه جدیدی در ایران است، حدود 2 سال طول کشیده که کامل شده بالطبع شاید مشکلاتی داشته باشد.

سیدحسن قاضی‌عسگر افزود: بخشی از مشکلات به علت نا آشنا بودن مردم با روش به کارگیری رهتاب و یک بخش دیگر به خاطر مشکلات شبکه است، اما در حال حاضر سیستم رهتاب کامل شده و به عنوان سیستم نظارتی استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات را به مجریان طرح برای بررسی منتقل می‌کنیم، گفت: هیچ کجای ایران مثل اصفهان مرغ به نرخ مصوب توزیع نمی‌شود و در حال حاضر بعضی استان‌ها مشکلات زیادی برای خرید مرغ دارند.

معاون امور اقتصادی استاندار ادامه داد: دولت یارانه قابل ملاحظه‌ای برای پایین نگه داشتن نرخ مرغ در نظر گرفته ولی به علت افزایش مصرف و گران بودن سایر اقلام، تقاضا برای مرغ بیشتر شده است.

قاضی‌عسگر تصریح کرد: در چنین شرایطی سامانه‌های هوشمند خیلی کمک می‌کند وگرنه عده‌ای بیشتر یا کمتر می‌گرفتند و تعدادی هم مرغ گیرشان نمی‌آمد.

وی با اشاره به مدیریت توزیع هوشمند، اظهار داشت: وقتی نهاده به مرغ‌دار داده می‌شود آیا مرغ را به قیمت آزاد می‌فروشد یا به نرخ دولتی عرضه می‌کند، بنابراین این سامانه به جلوگیری از هرج و مرج کمک کرد و باعث شد مدیریت توزیع را به صورت هوشمندانه انجام دهیم.

ثبت سفارش در سامانه رهتاب محدود نیست

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به مشکلات فروشندگان مرغ در مورد محدود بودن سقف سفارش در سامانه رهتاب گفت: ثبت سفارش در سامانه رهتاب محدود نیست فقط یک میزان ورودی مرغ به سامانه داریم که فروشنده می‌تواند براساس این میزان در روز ثبت سفارش انجام دهد.

اسماعیل نادری ادامه داد: سامانه رهتاب کاملا هوشمند است و اگرمیزان ورودی مرغ زنده در این سامانه زیاد باشد به همان میزان می‌توانند ثبت سفارش داشته باشند در بعضی از روزها به دلیل کاهش میزان ورودی مرغ زنده به سامانه برخی از افراد نتوانستند سهم اصلی خود را خریداری کنند، اما اگر ورودی مرغ زنده در سامانه به حد معمول برسد مشکل فروشندگان در دریافت سهمیه حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه مشکلاتی در خرید مرغ توسط اتباع خارجی به وجود آمده، گفت: اتباع خارجی که دارای شناسه باشند می‌توانند با استفاده از سامانه رهتاب مرغ خریداری کنند، اما اتباع خارجی غیرمجاز نمی‌توانند با استفاده از این سامانه مرغ خریداری کنند چرا که فاقد شناسه مجاز هستند.

مشکلات سامانه رهتاب طبیعی و قابل حل است
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در مورد مشکلات سامانه رهتاب و بروز مشکل در فرآیند خرید مرغ بیان کرد: وقتی یک سامانه‌ای به تازگی شروع به کار می‌کند تا زمانی که ایرادات خود را برطرف نماید زمان می‌برد، ما می‌پذیریم که احتمالا سامانه با مشکلاتی همراه باشد، اما در حدی آزار دهنده نیست که کل فرآیند فروش را تحت تاثیر قرار دهد.

وی افزود: فروشندگان می‌توانند با تماس با شماره 34072 مشکلات سامانه رهتاب را مطرح نمایند تا در اسرع وقت توسط نیرو‌ها پشتیبانی به رفع نقایص اقدام شود.

نادری بیان کرد: اصفهان جزو معدود استان‌های است که در آن مرغ با نرخ مصوب بازار عرضه می‌شود به همین دلیل با هدف کنترل بازار مقرر شد مصرف کنندگان در هنگام خرید کارت ملی ارائه می‌کنند تا خرید شهروندان در سامانه رهتاب ثبت می شود.هر فرد با ارائه کارت ملی می تواند هفته ای 6 کیلوگرم مرغ بخرد و با توجه به ثبت در سیستم بیش از سهمیه امکان خریداری وجود ندارد.

وی بیان کرد: فروشگاه‌های مرغ تنها از طریق سامانه رهتاب می‌توانند مرغ خریداری کنند و فروشندگان متخلف که گران فروشی می‌کنند، سهمیه مرغ آن‌ها قطع می‌شود و دیگر امکان دسترسی به سامانه رهتاب و ثبت سفارش ندارند.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان خاطرنشان کرد: در گشت و بازرسی‌های یک هفته اخیر دسترسی بیش از 10 واحد خرده فروشی مرغ متخلف به سامانه رهتاب قطع شد، فروشندگان باید مرغ را به نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار استان بفروشند و اگر کشتارگاه یا توزیع کننده نیز در این زمینه تخلف می‌کند، فوری به پشتیبانی سامانه رهتاب یا با شمارهگیری 124 بازرسی سازمان صمت، تخلفات را گزارش کنند تا با آن‌ها برخورد شود.

فروش مرغ با کارت ملی با هدف جلوگیری از چندگانگی قیمت

معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان در مورد مشکلات ایجاد شده در سامانه رهتاب گفت: ما در جهاد کشاورزی مسئولیت تولید و تامین مرغ تا کشتارگاه را برعهده داریم از کشتارگاه تا رسیدن مرغ به دست مصرف کننده با اداره صنعت، معدن و تجارت است.

حسن ایراندوست ادامه داد: از نظر تأمین مرغ هیچ مشکلی در استان اصفهان وجود ندارد و در سال 1400 جوجه ریزی و کشتار افزایش داشته است، اما کارگروه تنظیم بازار تصمیم گرفته است مرغ را در سامانه رهتاب توزیع کند تا از چندگانگی قیمت و سوداگری در زمینه قطعه بندی و فروش مرغ با قیمت بالاتر جلوگیری شود.

وی بیان کرد: منظور از ارائه کد ملی این است که با ثبت این کد در سامانه رهتاب افراد می‌توانند از همه فروشگاه‌ها، مرغ، شکر، برنج یارانه‌ای یا روغن دریافت کنند از همین رو افراد بالای 18 سال، با ارائه کد ملی خود می‌توانند در هر هفته شش کیلو مرغ خریداری کنند.

ایراندوست عنوان کرد: براساس آمار منتشر شده، هر فرد در یک سال حداکثر 32 کیلوگرم مرغ مصرف می‌کند، بنابراین سرانه مصرف مرغ در هر ماه دو کیلو و 700 گرم خواهد بود، بنابراین صرفاً پدر خانواده با خرید سهمیه هر هفته 6 کیلو می‌تواند بیش از نیاز اعضای خانواده خود را تأمین کند.

وی خاطرنشان کرد: مصرف کننده یک بار برای همیشه کد ملی خود را در سامانه رهتاب ثبت کرده و می‌تواند مرغ مورد نیاز خود را از مرغ فروش در هر نقطه استان دریافت کند، در نهایت مرغ با قیمت مصوب به دست همه مصرف‌کنندگان در استان می‌رسد و کسی در این میان سوداگری نخواهد کرد.

معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: ممکن است برخی مرغ‌فروشی‌ها مرغی که با قیمت مصوب در اختیار گرفته‌اند، در مراکز غیرمجاز قطعه‌بندی کرده و با قمیت‌های چندین برابر به مصرف کننده بفروشند، بنابراین این موضوع که مرغ حتماً با شماره ملی به مردم فروخته شود به این دلیل است که مرغ با قیمت مصوب به دست آن‌ها برسد.

وی تصریح کرد: ارائه مرغ در سامانه رهتاب و با کد ملی به معنای کمبود مرغ در بازار یا محدود کردن میزان مصرف مردم نیست، دلیل این کار فقط جلوگیری از سوداگری و یا قاچاق گوشت مرغ و فراهم کردن امکاناتی برای رسیدن مرغ با قیمت مصوب به مصرف کننده واقعی است.

ایراندوست اضافه کرد: برای رستوران‌ها، بیمارستان‌ها، سازمان‌های دولتی، صنایع غذایی نیز سهمیه ویژه در نظر گرفته شده است. با اجرای این طرح بازار مرغ تنظیم شده و یارانه تولید گوشت مرغ به دست همه مردم خواهد رسید.

بنا بر این گزارش، خوشبختانه کمبود مرغ در اصفهان وجود ندارد اما کارگروه تنظیم بازار تصمیم گرفته مرغ را در سامانه رهتاب توزیع کند تا از چندگانگی قیمت و سوداگری در زمینه قطعه بندی و فروش مرغ با قیمت بالاتر جلوگیری شود.

تسنیم

نوشتن دیدگاه