55 روز از بازدید سر زده وزیر بهداشت از بخشهای اورژانسهای بیمارستانهای بزرگ و شلوغ تهران میگذرد، همان زمانی که دکتر سیدحسن هاشمی از نزدیک در جریان مشکلات مردم و بیماران هنگام مراجعه به اورژانسهای بیمارستانی قرار گرفت و به مسئولان دو هفته فرصت داد با رفع کمبودها و ارتقای کیفیت خدمات وضعیت...
55 روز از بازدید سر زده وزیر بهداشت از بخشهای اورژانسهای بیمارستانهای بزرگ و شلوغ تهران میگذرد، همان زمانی که دکتر سیدحسن هاشمی از نزدیک در جریان مشکلات مردم و بیماران هنگام مراجعه به اورژانسهای بیمارستانی قرار گرفت و به مسئولان دو هفته فرصت داد با رفع کمبودها و ارتقای کیفیت خدمات وضعیت اورژانس بیمارستانها را بهبود بخشند. حالا نزدیک به دو ماه از اولتیماتوم وزیر بهداشت میگذرد با این حال به نظر میرسد هنوز اورژانسها اوضاع خوبی ندارند. دیروز رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در نشست خبری علت برخی مشکلات اورژانسهای پیش بیمارستانی و بیمارستانی را واکاوی کرد و البته این خبر را هم داد که قرار است تا دو ماه آینده 260آمبولانس دیگر توزیع شود و 250آمبولانس کمک دار نیز از سه ماه دیگر به ناوگان حمل و نقل اورژانس پیش بیمارستانی اضافه خواهد شد. او در بخش دیگری از صحبت هایش از آموزش مربیگری 600 تکنیسین با مدارک بالا در تبریز خبر داد که از نیمه دوم زمستان این تکنیسینها در تمام اورژانسهای پیش بیمارستانی مشغول خواهند شد.
- کمبود 14 هزار نیرو
امین صابری نیا با بیان اینکه وضعیت 15 اورژانس پر ازدحام بررسی و 90درصد نیازهایشان تأمین شده است درباره بهکارگیری پرستاران با تجربه در تریاژ افزود: در حال حاضر بالای 20 درصد نیروهای پرستار با سابقه در این اورژانسهای بیمارستانی تأمین شد ضمن آنکه کارهای جذب 800 پرستار دیگر در اورژانس بیمارستانهای شلوغ تهران در حال انجام است. او در ادامه صحبتهایش به کمبود 14هزار نیروی اورژانس و عقب ماندگی 750پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی اشاره کرد و گفت که نامه تعطیلی پایگاههای اورژانس به خاطر کمبود نیرو به نهادهای مربوطه ارسال شده است.
صابری نیا با اعلام اینکه پایگاههای اورژانس امسال برای نخستین بار در روستاها نیز ایجاد میشوند، اظهار داشت: اورژانس کشور تاکنون در هیچ یک از مناطق روستایی پایگاهی نداشته و خدمات اورژانس در روستاها در حد صفر بوده است اما با اجرای طرح تحول سلامت تا پایان امسال 50 پایگاه اورژانس در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر 50 هزار نفر ایجاد میشود.
- استانداردسازی محیط اورژانس ها
صابری نیا در مورد حل بحران کمبود تختهای اورژانس بیمارستانی گفت: چنانچه تختهای دانشگاههای علوم پزشکی پاسخگوی نیاز بیماران اورژانس بیمارستانی نباشد دو مسیر را میتوانند در پی بگیرند؛ یکی اینکه تختهای اضافهای را برای اورژانس تعبیه کنند تا در شرایطی که اورژانس دچار ازدحام شد بتوانند تختها را به ظرفیت تخت اورژانس اضافه کنند. برای این کار حتماً باید فضای اورژانس استاندارد شود به همین خاطر استانداردسازی اورژانسها در 120نقطه در حال انجام است. مسیر بعدی این است که بتوانیم تخت اضافه در بخش ایجاد کنیم و بیمار را از اورژانس به بخش منتقل کنیم و ازدحام را از اورژانس به تمام بیمارستان بسط بدهیم، این از جمله کارهایی است که در حال انجام است.
او در توضیح بیشتر افزود: قرار است برای کمبود بحران تخت بویژه در بخش مراقبتهای ویژه از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم در حال حاضر دانشگاهها با بخش خصوصی وارد مذاکره شدهاند تا بتوانند خدمات را با تفاوت کمتری از بخش خصوصی خریداری کنند. صابری نیا در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار «ایران» در مورد حضور نداشتن متخصصهای طب اورژانس بویژه در ایام تعطیل در اورژانسهای بیمارستانی گفت: بحث افزایش تعداد متخصص طب اورژانس از برنامههای وزارت بهداشت است اگرچه ظرفیت جذب این رشته را افزایش دادیم اما به خاطر سختی کار و درآمد پایین این رشته پزشکان عمومی کمتر به این رشته رغبت نشان میدهند همانطور که امسال نیز رتبههای خیلی پایین، رشته طب اورژانس را انتخاب کردند.
منبع:ایران