جمعه 2 آذر 1403, Friday 22 November 2024, مصادف با 20 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 24693
منتشر شده در چهارشنبه, 19 مهر 1402 11:08
تعداد دیدگاه: 0
شهردار اصفهان:

شهردار اصفهان با بیان اینکه کاهش هزینه‌ها یکی از شاخص‌های کمتردیده‌شده مشارکت است، گفت: مشارکت را نباید فقط با شاخص میزان درآمد سنجید، چراکه گاهی مشارکت به کاهش هزینه‌ها می‌انجامد؛ امر مهمی که در اصفهان به صورت محسوس تجربه کردیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، علی قاسم‌زاده امروز در نشست کارگروه سرمایه‌گذاری شهرداری‌های کشور اظهار کرد: شما همه از نخبگان هستید، نگاه عالمانه به شهر دارید، از شما درخواست می‌کنم، مشکلات شهر اصفهان و کاستی‌های احتمالی که می‌بینید را به ما منتقل کنید.

وی با اشاره به تاریخ تحول شهرها گفت: در آغاز شهرهای بدوی و ابتدایی را شاهد بودیم، در ادامه شهرهای صنعتی متولد شدند، شهرهایی که شاخص آن‌ها مبتنی بر تعداد کارخانه‌ها، دودکش‌ها و کارگران بوده است.

شهردار اصفهان افزود: از دل شهرهای صنعتی، نهضت سبز شکل گرفت؛ کسانی که طرفدار محیط زیست و معترض به حضور کارخانه‌های غول‌پیکر در محیط‌های شهری بودند.

وی تصریح کرد: در شهرهای سبز شاهد توسعه پارک‌ها، فضای سبز بودیم، اما در نهایت و در یک سیر تکاملی، شهرهای فرهنگی پدید آمدند؛ شهرهایی که حل مسائل از مسیر فرهنگی را مورد پیگیری قرار می‌دهند.

قاسم‌زاده با اشاره به اینکه تمرکز شهرهای فرهنگی، ارتقای فرهنگ شهرنشینی است، تصریح کرد: در شهرهای فرهنگی نگاه ما برای حل مسائل شهری، فرهنگی است و طرح‌های شهری باید پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشند.

شهردار اصفهان با اشاره به اینکه این دوره را با عنوان حکمروایی خوب یاد می‌کنند، گفت: مسائل شهری به دست خود مردم حل می‌شود، یکی از شاخص‌های مهم و مورد تاکید در این دوره شاخص مشارکت‌ها است.

وی افزود: شهر فرهنگی، شهری است که تک‌ تک شهروندان آن احساس مشارکت می‌کنند، شهر را از خود می‌دانند، به آن احساس تعلق خواهند داشت که اگر این مهم شکل بگیرد، دیگر نباید نگران اداره شهر باشیم، زیرا مردم خود مشارکت می‌کنند.

شهردار اصفهان با بیان اینکه کاهش هزینه‌ها یکی از شاخص‌های کمتردیده‌شده مشارکت است، اظهار کرد: مشارکت را نباید فقط با شاخص میزان درآمد سنجید، چراکه گاهی مشارکت به کاهش هزینه‌ها می‌انجامد؛ امر مهمی که در اصفهان به صورت محسوس تجربه کردیم.

در شهر اصفهان ۵۰۰ خانواده زباله صفر داریم که زباله‌های خود را به محصول تبدیل می‌کنند و شهرداری مشتری آن محصول است.

قاسم‌زاده با تاکید بر اینکه اولویت نخست ما سال‌ها در اصفهان فرهنگ شهروندی است، گفت: در این حوزه بسیار سرمایه‌گذاری کردیم، پاسخ هم گرفتیم، به‌عنوان مثال این حجم زیاد فضای سبز را مردم در شهر خود مراقبت می‌کنند که خراب نشود.

وی ادامه داد: در شهر اصفهان ۵۰۰ خانواده زباله‌صفر داریم که زباله‌های خود را به محصول تبدیل می‌کنند و شهرداری مشتری آن محصولات است.

شهردار اصفهان تصریح کرد: ساختمان جهان‌نما که یک معضل ۱۵ ساله و بلاتکلیف مانده بود، با سرمایه‌گذاری سه هزار میلیاردی سرمایه‌گذار تبدیل به هتل پنج ستاره خواهد شد، البته شهرداری نیز در سطح عالی مشارکت به سرمایه‌گذار اعتماد کرد.

وی افزود: امیدوارم همه شهرها به سمت شهر فرهنگی‌شدن پیش بروند، شهری که توزیع عادلانه امکانات و خدمات یکی از نشانه‌های آن است.

قاسم‌زاده گفت: کار فرهنگی، هزینه و زمان‌بر است و از سوی دیگر دیربازده خواهد بود، بنابراین نباید مأیوس شد، از این‌رو ما در اصفهان سال‌ها تحمل کردیم تا این موضوع جایگاه خود را پیدا کرد، بهترین مخاطب کار فرهنگی در یک دوره ۱۰ ساله، کودکان، نوجوانان و بانوان هستند، زیرا به شدت فرهنگ‌پذیر هستند؛ ما در اصفهان به در خانه‌های شهروندان رفتیم و آموزش دادیم، همچنین در مدارس کتاب‌های آموزش شهروندی توزیع کردیم.

وی گفت: امیدواریم با همگرایی در این نشست اشتباهاتی که در تدوین لایحه سرمایه‌گذاری رخ داده است، رفع شود، زیرا به جای اینکه دست شهرداری‌ها را در مشارکت باز بگذارد، محدودیت ایجاد کرده است.

شهردار اصفهان تصریح کرد: در اصفهان شورای عالی مشارکت‌ها را با اختیار ترک تشریفات برای جذب سرمایه‌گذار داشتیم، اما ضوابط در این لایحه موجب می‌شود سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری به دیگر نقاط بروند، بنابراین امیدوارم خروجی این جلسه به نفع همه شهرها و کلان‌شهرها باشد تا شاهد گشایش فضا برای جلب سرمایه‌گذاران باشیم./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه