يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 24732
منتشر شده در پنج شنبه, 27 مهر 1402 11:19
تعداد دیدگاه: 0
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت عنوان کرد:

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: شبکه‌های تحقیقاتی سلامت باید پیشران توسعه نظام سلامت بوده و در حل مشکلات جاری و پیش بینی تهدیدات آینده نقش موثر ایفا کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان این مطلب، اظهار داشت: شبکه های تحقیقاتی به عنوان بازوی مشورتی در ابتدا باید به این معاونت یک برنامه 5 ساله بدهند و اعلام کنند برای تحقق این برنامه ها چه حمایت هایی را لازم دارند و در این مسیر شبکه ها می توانند از توان و پتانسیل تمامی مراکز تحقیقاتی کشور بهره مند شوند و نتیجه نهایی تمامی این اقدامات، مشاوره‌هایی است که در حوزه تخصصی انتظار می رود شبکه های تحقیقاتی در اختیار وزارت بهداشت جهت سیاست‌گذاری قرار دهند.

پناهی با طرح این پرسش که اقتصاد بدون نفت در حوزه سلامت چیست و چگونه حاصل می شود، تصریح کرد: باید با تحقیقات به این سوال پاسخ داد. ابتدا باید دید با چه پدیده‌ای روبرو هستیم و چه تحلیلی برای آینده داریم. در صورت بروز تهدیدات باید به چه تجهیزات و امکاناتی مجهز باشیم و سپس در حوزه مختلف، بیماری‌ها را تقسیم‌بندی کرده تا اولویت‌های کشور مشخص شود.

وی با بیان اینکه باید تحقیقات در سرطان جدی گرفته شود، اظهار داشت: اهمیت شبکه‌های تحقیقاتی از آن جهت است که اولویت‌های تعیین شده در مراکز تحقیقاتی به صورت جداگانه و جزیره‌ای کار نشود بلکه یک فعالیت همه جانبه باشد که توانایی ارائه پاسخ‌های کاربردی به سیاستگذار را داشته باشد..

وی بر توسعه شبکه‌های تحقیقات سلامت با تاکید بر پیشگیری اشاره کرد و ادامه داد: شبکه های تحقیقاتی احتیاج به بازآرایی دارند تا به یکدیگر متصل شوند. این احتمال همیشه در آینده سلامت بین‌المللی وجود دارد که بیماری دیگری در دنیا اپیدمی شود. باید افرادی که کشور و تنوع جغرافیایی آن را می‌شناسند و به تحقیقات مسلط هستند به کار گرفته شوند.

پناهی خاطرنشان کرد: نتایج تحقیقات در خصوص اولویت‌های سرطان باید علاوه بر مقاله‌های رسمی به زبان فارسی نیز ترجمه شود و در اختیار آحاد مردم قرار گیرد.

وی افزود: نتایج مطالعات کوهورت نیز در وهله اول باید به زبان ساده و قابل فهم به اطلاع مسئولان همان منطقه و مردم بومی رسانده شود چرا که اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم موجب پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها در حوزه سلامت شده و هزینه‌های نظام سلامت را کاهش می‌دهد./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه