شهردار اصفهان گفت: از بس برای احیای بافتهای تاریخی و انجام اقدامات لازم ترسیدیم و پرهیز کردیم، گذر زمان، اتفاقات جوی و تخریبهای عمدی و غیرعمدی، یکییکی سرمایهها را از ما میگیرد، اما همچنان دچار تردید هستیم در حالی که نخ تسبیح همه دستگاهها را دور هم جمع کند تا مسئله یک بار برای همیشه حل شود.
همراز/ میترا امیری : بافت تاریخی در شهرهای با سابقه از جمله مسائل مهم و مورد توجه شهروندان و مدیران است، اصفهان نیز به دلیل پیشینه بالای تاریخی که دارد، همواره مورد توجه ایرانیان و جهانیان بوده است.
اصفهان کلانشهری است که ۲۳۷ پهنه بافت فرسوده در ۹۹ محله شهر اصفهان وجود دارد که نسبت به مساحت ۲۳۸۰ هکتاری پهنههای شهر، معادل ۱۲ درصد از مساحت کل شهر را تشکیل میدهد؛ در این بافت میتوان علاوه بر نفوذناپذیری و ناپایداری، ریزدانگی بناهای فرسوده را نیز مشاهده کرد.
بر این اساس رویکرد مدیریت شهری دوره ششم احیای بافت فرسوده به خصوص در محور تاریخی است، چراکه در محورهای تاریخی، اماکن و ابنیه متنوع تاریخی و میراثی از جمله تکایا و مساجد وجود دارد و میراثی گرانبها برای نصفجهان محسوب میشود در این راستا به گفته شهردار اصفهان هرچیزی که در میان بافتهای تاریخی بوده و آن بافت تاریخی را شکل داده است، احیا خواهد شد.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان در این برنامه تلویزیونی گفت: معتقدم به تنهایی قادر به نگهداشت شهر بهویژه نگهداری از امانتهایی همچون بافت تاریخی بهعنوان گوهری گرانبها نیستیم و باید با کمک مردم، این مأموریت را به نحو احسن انجام دهیم.
وی افزود: امیدوارم بهعنوان مسئول، گوش شنوای خوبی نسبت به حرفهای شهروندان داشته باشم، البته علاقهمند هستم گام به گام با کارشناسان یا مردمی که زاویه دید متفاوتی دارند، حرکت کنم.
شهردار اصفهان تصریح کرد: این کلیدواژهها ارزشمند است، احیایی که بتواند برای زندگی امروز جذاب باشد، بسیار حائز اهمیت است و به نظر من این نکته ظریف که باید مورد توجه باشد.
قاسمزاده با بیان اینکه گاهی بافت تاریخی را احیا میکنیم، اما این اقدام استعداد و ظرفیتی که در چرخه امروز قرار بگیرد را ندارد، گفت: تجربه نشان داده است اگر بافت بهگونهای احیا شود که زندگی در آن جاری شود، امکان بقا و دوام و ارتباط و تعامل آن بیشتر خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه احیای بافت تاریخی بهتنهایی از عهده شهرداری خارج است و دستگاههای ذیربط از جمله میراث فرهنگی و راه و شهرسازی، همچنین شهروندان باید کمک کنند، ادامه داد: سرمایهگذاران باید در بافتهای تاریخی سرمایهگذاری داشته باشند تا به سوی احیای محورهای تاریخی حرکت کنیم.
مسئولان و مردم باید بافت تاریخی را بشناسند
شهردار اصفهان با بیان اینکه بهتازگی محور آقا نورالله نجفی احیا شد و در اختیار شهروندان و گردشگران قرار گرفت، اظهار کرد: برای من بهعنوان شهردار این اقدام کاری ارزشمند است، اما دلیل اینکه چرا سایر دستگاهها ورود نکردند، تنها نبود منابع مالی مورد نیاز نیست، بلکه دلیل پنهانی نیز دارد، زیرا آنقدر این موضوع را حساس کردهایم که با توجه به حساسیت این بافتها، دستگاههای دیگر جرأت اقدام در آن را ندارند.
قاسمزاده اظهار کرد: اگر شهروندان سری به بافت پشت مسجد جامع یا مسجد شیخ لطفالله بزنند، میبینند که از بس برای احیای این بافتها و انجام اقدامات لازم ترسیدیم و پرهیز کردیم، گذر زمان، اتفاقات جوی و تخریبهای عمدی و غیرعمدی، یکییکی سرمایهها را از ما میگیرد، اما همچنان دچار تردید هستیم، در حالی که نخ تسبیح باید همه دستگاهها را دور هم جمع کند تا مسئله یک بار برای همیشه حل شود.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان و مردم باید بافت تاریخی را بشناسند، گفت: اگر قدر و قیمت داشتههایمان را ندانیم، به فکر حفظ و حراست از آن نخواهیم بود، بنابراین با احصای این بافتها و تهیه اطلاعات و آماربرداری باید از متخصصان برای حفظ و احیای بافت تاریخی کمک بگیریم./انتهای پیام