يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 3982
منتشر شده در یکشنبه, 29 مرداد 1396 10:06
تعداد دیدگاه: 0

مانند بسیاری از کشورهای همسایه، قلیان یکی از وسایل تفریحی رایج در ایران است که گرچه بارها از سوی مسئولان وزارت بهداشت و نیروی انتظامی مصرف آن در اماکن عمومی و بخصوص سفره‌خانه‌های سنتی منع شده، اما انگار به‌راحتی نمی‌شود شر آن را از چنین مکان‌هایی کم کرد.

در این شرایط، پزشکان متخصص هشدار می‌دهند مصرف‌کنندگان قلیان، در هر بار مصرف دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار وارد ریه‌های خود می‌کنند، چون تنباکوی مصرفی در قلیان 400 نوع ماده سمی و سرطان‌زا دارد، تنباکوهای میوه‌ای علاوه بر این 400 نوع سم، مضرتر هستند. افراد سیگاری که به‌طور متداول هشت‌تا ‌12 نخ سیگار در روز مصرف می‌کنند، به‌طور متوسط با ‌40 تا ‌75 پُک که به مدت پنج‌تا هفت دقیقه طول می‌کشند حدود ‌5 تا 6 لیتر دود استنشاق می‌کنند و این در حالی است که مصرف‌کننده قلیان در هر وعده مصرف که به‌طور متداول ‌20 تا ‌30 دقیقه طول می‌کشد، حدود ‌50 تا ‌200 پک می‌زند که هر پک به‌طور متوسط حاوی یک لیتر دود است. اگر هنوز هم به هیچ قیمتی حاضر به کنار گذاشتن قلیان نیستید پس خودتان را برای پذیرایی از مهمان‌های ناخوانده آماده کنید، چون ریه‌های شما محل مناسبی برای رشد انواع میکروب و قارچ خواهد بود. به گفته پزشکان به دلیل مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می‌تواند عامل مهمی در رشد میکروب و قارچ باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که کشت مواد داخل لوله قلیان حاوی صدها نوع قارچ و میکروب بوده و به‌راحتی با دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت‌های مزمن می‌کند. ابتدا شخص متوجه بیماری خود نمی‌شود، ولی سال‌های بعد به دلیل نفوذ این قارچ و میکروب در لایه‌های مختلف ریه، بیماری‌هایی مثل برونشیت، آمفیزم ریه و سرانجام آسم ایجاد می‌شود، این در حالی است که شخص هنگامی به بیماری خود پی می‌برد که متأسفانه چاره‌ای جز تحمل بیماری تا آخر عمر نخواهد داشت.

 

نوشتن دیدگاه