دوشنبه 5 آذر 1403, Monday 25 November 2024, مصادف با 23 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 15843
منتشر شده در شنبه, 15 آذر 1399 18:50
تعداد دیدگاه: 0
شعب-صلح-و-سازش-شورای-حل-اختلاف‌-مستقر-در-ندامتگاه-تهران-بزرگ-افتتاح-شد

آئین افتتاح شعب صلح و سازش شورای حل اختلاف مستقر در ندامتگاه تهران بزرگ برگزار شد. به گزارش ایسنا...

آئین افتتاح شعب صلح و سازش شورای حل اختلاف مستقر در ندامتگاه تهران بزرگ برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی شورای حل اختلاف استان تهران، آئین افتتاح شعب صلح و سازش شورای حل اختلاف مستقر در ندامتگاه تهران بزرگ با حضور حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور، مهدوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شورای حل اختلاف استان تهران، حیات الغیب مدیر کل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان تهران‌، حجت الاسلام فیروزجایی معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران در امور زندان‌ها و دیگر مقامات و مسئولین قضایی صبح امروز (شنبه) در محل ندامتگاه تهران بزرگ واقع در بخش فشافویه استان تهران برگزار شد. همچنین این مراسم به دلیل رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا با یک سوم ظرفیت سالن برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف ضمن عرض تبریک و تسلیت شهادت دانشمند هسته‌ای دکتر فخری زاده و بیان خاطراتی از مباحثاتی که با ایشان در باب فلسفه علم داشته‌اند با ذکر آنکه مجازات زندان جز در حداقل موارد جزء مجازات‌های اسلامی نیست، گفت: مجبور هستیم در برخی موارد در برابر افراد خطرناک برای جامعه از آن استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه حبس مجازات خوبی نیست با ذکر نظرات متفکران جرم شناس و مجازات شناس در نقد زندان گفت اصل مجازات با کرامت انسانی منافات دارد. از کوچکترین مجازات که اخم کردن است تا بی اعتنایی که یکی از مجازات‌های سنگین است تا پرخاشگری و تندزبانی و قهر کردن و کتک زدن و مجازات بدنی، حالا فکر کنید فردی را بخواهیم حبس کنیم. پس نتیجه می‌گیریم هر نوع مجازاتی با کرامت انسانی در تضاد است.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف در ادامه اظهار کرد: برخی مجازات‌ها درد جسمانی دارند مانند کتک زدن و شلاق زدن و برخی دردهای روحانی مانند زندان که اختیار آدم که جزء ارکان شخصیت انسان است را از او سلب می‌کند و اصلی ترین رکن شخصیت انسانی که آزادی اراده اوست را از او می‌گیرد. 

وی افزود: مجازات زندان خیلی مجازات محدود کننده عجیب و غریبی است و بسیار بد است که او را تحت امر قرار می‌دهد. زندان از ابتدا که زندانی وارد آن می‌شود او را خرد می‌کند و باعث تحقیر او می‌شود. چه زندانبان خوب باشد چه بد، زندان شرایطش این است و این باعث می‌شود کرامت انسانی زندانی از بین رفته و باعث می‌شود که زندان دانشگاه جرم و جنایت باشد.

صادقی خاطرنشان کرد: هر آدمی را که یک روز زودتر از زندان خلاص کنید خدمت بزرگی به جامعه، زندانی، زندانبان و خود آن فرد زندانی و خانواده او است. بیرون کشیدن آدمی از زندان مثل نجات غریق است. کسی که در شورای حل اختلاف زندان کار می‌کند کارش خیلی بزرگ است که نجات بخش انسان‌ها از زندان می شود و نجات حیات است، نجات انسانیت است. 

رییس مرکز توسعه حل اختلاف گفت: آن مقدمات را گفتم که اهمیت این کار معلوم شود. درست است که این زندانیان گناهکار هستند ولی باید دست آنها را گرفت و سعی کنیم آنها را نجات دهیم و باید سعی کنیم از این گرفتاران دست‌گیری کنیم. بالاخره در هر پرونده هم به مشتکی عنه و هم به شاکی توجه کنید و جامعه و هم خود مردم و میانجی گران و هم شورای حل اختلاف این مسأله چند وجهی را حل کنند و به همه ابعاد مسأله توجه کنند تا مسائل زندانی حل شود. مثلا اگر اساس مشکل از بیکاری زندانی بوده است با کمک خیرین، کار آفرینان برای زندانی کار فراهم شود تا بتواند در آینده بدهی‌اش را پرداخت کند و امثالهم که این روحیه جهادی میخواهد و کار اداری در این بحث حلال مشکل نیست.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در ادامه از همکاران سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی به ویژه از ریاست سازمان و مدیران و تمامی همکارانی که سعی دارند تا افرادی که ظرفیت آزادسازی دارند، آزاد شوند تقدیر و تشکر کرد.

وی در ادامه افزود: لازم است تعداد زیادی نیرو در اینجا به کمک بیایند تا این مسأله هرچه سریع‌تر حل شود و آقای دکتر مهدوی و حاج آقا فیروزجایی تلاش خوبی کردند تا این کار به نتیجه برسد و با کمک خیرین و نیکوکاران زندانیان آزاد شوند. تا روزی هیچ کسی نباشد که امکان آزادی‌اش بوده و آزاد نشده باشد. وی گفت: به آقای دکتر مهدوی عرض می‌کنم اگر دیدید این سه شعبه کار می‌کنند لکن آمار پرونده‌ها از ۹۰ به ۱۲۰ پرونده رفته یک شعبه دیگر تأسیس کنند. دست شما در این کار باز است. من از زحمات شما و تمام همکاران سازمان زندان‌های کل کشور و شوراهای حل اختلاف استان تهران تقدیر و تشکر دارم.

در ادامه این مراسم، مهدوی رئیس شورای حل اختلال تهران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص مسئولین گفت: ایشان چند کلید واژه را تعریف می‌کنند؛ مسئولین باید جهادی و انقلابی و بسیجی عمل کنند. تفکری که مقام معظم رهبری در خصوص جهادی و انقلابی کار کردن و بسیجی فکر کردن و کار کردن می فرماید سه شاخصه دارد: بصیرت، اخلاص و جالب اینکه عمل به هنگام و به اندازه را فرمودند. 

وی افزود: در زمانی که ما پارسال خدمت عزیزان رسیدیم یک سلسله نارسایی‌هایی بود و از نظر ساختاری مشکلاتی داشتیم. اساسا می‌دانید که فلسفه تأسیس شوراهای حل اختلاف بر مبنای صلح و سازش است. حالا فقه و شریعت ما و خود قانون شورای ما بر این تأکید داشته و منویات ریاست معزز قوه قضائیه بر همین مبنا استوار است. 

وی خاطرنشان کرد: زمانی که آیت الله رئیسی بخشنامه‌ای در مردادماه سال گذشته در این زمینه صادر فرمودند منبعث از ماده ۱۱ و ۸ قانون شورا تصریح فرمودند که شعب صلح و سازش شورای حل اختلاف در دادسراها و زندان‌ها و سایر مراجع ذیربط استقرار یابد. ما هم بخشنامه معظم له را سر لوحه کار خودمان قرار دادیم. در حالی که قبل از این بخشنامه متأسفانه آمار صلح و سازش در استان تهران ۴۲/۹ درصد بود و همواره ما رتبه ۳۱ یعنی آخرین رتبه کشور را داشتیم. 

مهدوی افزود: به جهت مسائل مختلفی که در سطح استان تهران است و ما با اقداماتی که با همان کلیدواژه سخنان مقام معظم رهبری انجام دادیم مبنی بر کار جهادی و انقلابی با همتی که صورت گرفت در حال حاضر ۲۶ شعبه در ۱۹ دادسرای تهران مستقر شده و به علاوه در اتحادیه‌های صنعتی، شهرک‌های صنعتی و حتی یکی از امام زادگان در شهر تهران ۵۹ شعبه ویژه صلح و سازش علاوه بر شعبی که در زندان‌ها هستند و ۵۰ شعبه صلح و سازش در شهرهای تابعه استان تهران مستقر است و با تعاملی که با مرکز توسعه حل اختلاف و شخص حاج آقای دکتر صادقی داشته‌ایم که انصافا مدیریت  داشته‌اند و با دستورات راهگشایی که می‌فرمایند ما تا آخر مهرماه به ازاء هر ۹۰ فقره پرونده به یک شعبه سازشی، سازش ما ۵۶ درصد شد و در آبان ماه ۷۰ درصد سازش داشته‌ایم. 

رئیس شورای حل اختلاف تهران اظهار کرد: در گذشته مجتمع ۳۰ که ویژه زندان بود تقریبا هیچ شعبه‌ای را در داخل زندان مستقر نکرده بود و مجتمع منفعلی بود. این مجتمع هر ماه ۹۰ فقره وارده هم نداشت. ما سعی کردیم این شعب را به داخل زندان منتقل کنیم که این کار صورت گرفت و در خصوص زندان تهران بزرگ به جهت بعد مسافتی که بود و اعضاء شورا نمی‌توانستند از تهران بیایند با توجه به اینکه ندامتگاه تهران بزرگ بزرگترین زندان سطح کشور است و بیشترین تعداد زندانیان استان تهران را دارد، با بررسی‌هایی که به عمل آوردیم و با تلاش‌های حاج آقا فیروزجایی از خود شهر قم از روحانیون عزیز دعوت کردند برای عضویت در این سه شعبه و با مساعدت آقای دکتر صادقی ابلاغ آنها صادر شد و در مدت دو هفته‌ای که با ابلاغ داخلی فعالیت می‌کردند زمینه آزادی قریب به ۵۵ نفر از زندانیان را فراهم نمودند و از آقای حیات الغیب به جهت تامین وسایل ایاب و ذهاب این عزیزان تقدیر و تشکر دارم.

وی افزود: در حال حاضر با احتساب شعب ویژه سازشی و ۶۰ مجتمع سطح استان تهران با توجه به آنکه ۶۰ هزار فقره وارده شوراهای حل اختلاف استان تهران است که حدود یک پنجم وارده کل کشور را تشکیل می‌دهد، ما سخن ریاست معزز قوه را نصب العین قرار داده‌ایم که اساس را به صلح و سازش بگذاریم و با یک سلسله اقدامات اساسی از آمار سازش ۴۲/۹ درصد در حال حاضر در همان مجتمع‌ها به حدود ۲۶ درصد رسیدیم و می‌خواهیم که حتما به بالاتر از میانگین کشوری برسیم و امیدواریم که تا پایان همین امسال به این نتیجه برسیم.

مهدوی خاطرنشان کرد: در این مدت حدود ۴۱ نفر توسط خیرین آزاد شده‌اند و قریب به ۹۷۰ میلیون تومان پول داده‌اند و یک میلیارد و اندی از شکات تخفیف گرفته شده که برخی از زندانیان ۱۰ سال در زندان بوده‌اند و در همین جلسه از آقای حیات الغیب می‌خواهم که زندانیان محکوم مالی مثل مهریه و بدهی مالی که توسط شورای حل اختلاف بازداشت شده‌اند که ۶۰ نفر خاص شورا است فهرست آنها را بدهند تا توسط همین همکاران سه شعبه آزادی آنها فراهم شود. رئیس شورای حل اختلال تهران گفت: در خصوص قصاص در تلاش هستیم با درایت حاج آقای صادقی و با کمک ستاد صبر و همیاران صلح و توسط همکار عزیزمان آقای قربانیان رضایت اولیاء دم اخذ شود. البته در همین امسال در زندان رجایی شهر ۸ نفر از محکومین قصاص با تلاش شورای حل اختلاف و گذشت اولیاء دم آزاد شدند و امیدواریم با همکاری همه دوستان فرهنگ صلح و سازش را در سطح جامعه گسترش دهیم.

در ادامه حیات الغیب طی سخنانی با تقدیر از مساعدت‌های رئیس کل دادگستری استان تهران و ریاست سازمان زندان‌ها برای رفع مشکلات زیرساختی ندامتگاه تهران بزرگ اظهار کرد: از کل زندانیان استان تهران ۲۵ درصد متهمین و ۷۵ درصد را محکومین تشکیل می‌دهند که از این تعداد ۹۷ درصد از زندانیان مرد و ۳ درصد زن هستند.

وی افزود: یکی از مسائل مرتبط با رسیدگی به امورات زندانیان که مورد تأکید ریاست محترم قوه قضائیه و همچنین ریاست محترم سازمان زندان‌ها است مقوله شوراهای حل اختلاف می‌باشد که زمینه بسیار خوبی برای کاهش پرونده‌های قضایی، کاهش ورودی پرونده‌ها و حتی جمعیت کیفری در زندان محسوب می‌شود و به جرأت می‌توان گفت یکی از بارزترین نمادهای صلح و سازش مربوط به شوراهای حل اختلاف داخل زندان است که در صورت حمایت همه جانبه می‌تواند موجب کاهش اطاله دادرسی، سرعت بخشیدن به رسیدگی و حتی کاهش جمعیت کیفری و حبس زدایی در داخل زندان داشته باشد.

مدیر کل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان تهران‌ خاطرنشان کرد: مقوله بعدی آن است که بسیاری از زندانیان با عنوان رد مال جزیی در حبس به سر می‌برند که با پیگیری واحد مددکاری زندان و شورای حل اختلاف می‌توان در رابطه با آزادسازی زندانی یا تخفیف و کسب رضایت از شکات زمینه استخلاص این زندان را فراهم کرد .

حیات الغیب در ادامه افزود: اگر بخواهیم زندانی را به خارج از زندان اعزام کنیم علاوه بر تبعات امنیتی ممکن است آسیب‌ها و مشکلات زیادی متوجه زندان و شخص زندانی گردد که با وجود شعب شورای حل اختلاف در داخل زندان این مشکلات برطرف می‌شود. 

وی تصریح کرد: در زندان‌های قزل حصار ، رجایی شهر ، دماوند، زنان و کانون اصلاح و تربیت در مجموع ۵ شعبه شورای حل اختلاف فعال وجود دارد که با تلاش‌ها و پیگیری‌های برادر عزیزمان آقای دکتر مهدوی و آقای قربانیان امروز با حضور ریاست مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور ۳ شعبه در ندامتگاه تهران بزرگ کارش را آغاز می‌کند و امیدواریم با همکاری خوبی که بین اداره کل زندان‌های استان تهران و شورای حل اختلاف استان وجود دارد در سایر زندان‌ها نیز در آینده نزدیکی شعب سازشی راه اندازی گردد.

مدیر کل زندان‌های استان تهران با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۵۰۰ پرونده در شعب فعال شورای حل اختلاف داخل زندان‌ها رسیدگی شده گفت: خوشبختانه ۲۳۶ فقره از آنها منجر به صلح و سازش گردیده که با توجه به آنکه اکثرا این پرونده‌ها پرونده‌های قتل و مجازات قصاص بوده دارای ارزش و اعتبار بسیار بالایی است که توانسته‌اند محکوم را از چوبه دار نجات دهند. همچنین بیش از ۵۰ پرونده مفتوح دیگر در حال رسیدگی است که ان‌شاءالله در آینده نزدیک منجر به نتیجه خواهد شد.

وی در ادامه یکی دیگر از موضوعات مرتبط با شعب شورای حل اختلاف مستقر در زندان را موضوع زمان فعالیت این شعب برشمردند و پیشنهاد نمودند که با توجه به جمعیت کیفری بالای زندان‌ها و موقعیت جغرافیایی آنها که غالبا خارج از شهرها قرار دارند این شعب در ساعات اداری و در تمام روزهای هفته فعال باشند تا خروجی بهتری داشته باشد.

حیات الغیب در پایان از حضور همه مدعوین علی الخصوص حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر صادقی، آقای دکتر مهدوی و حجت الاسلام والمسلمین فیروزجایی به جهت پیگیری‌ها و مساعدت‌های بسیار تقدیر و تشکر نمودند.

بعد از پایان مراسم حجت الاسلام والمسلمین صادقی و هیأت همراه از بخش‌های مختلف ندامتگاه تهران بزرگ بازدید کردند.

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه