جمعه 2 آذر 1403, Friday 22 November 2024, مصادف با 20 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 23316
منتشر شده در شنبه, 08 بهمن 1401 15:48
تعداد دیدگاه: 0
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین شرکت توانیر مطرح کرد؛

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکان شرکت توانیر درباره ارزیابی اقتصادی پرداخت 1300 میلیارد تومان پاداش صرفه‌جویی به مشترکان برق در 4 ماه گرم امسال، گفت: نسبت فایده به هزینه این رویکرد صرفا در حوزه برق بیش از 5 برابر است، زیرا در غیر این صورت 5 برابر رقم فوق باید صرف سرمایه گذاری در تولید برق...

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، روزنامه خراسان امروز نوشت: مدتی پیش توانیر از محاسبه 1300 میلیارد تومان پاداش در قبوض برق مشترکان خوش مصرف خبرداد، البته درمقابل هزینه مشترکان بدمصرف نیز به صورت پلکانی افزایش یافت، این را که چقدر این موضوع برای صنعت برق هزینه -فایده داشته است، در پرسش و پاسخ با عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکان شرکت توانیر بررسی کردیم.
یاقوتی در این باره گفت: این رقم مربوط به قبوض 4 ماه گرم سال یعنی خرداد تا شهریور امسال بود و هدف از این کار تامین برق مطمئن است، گاهی در شرایطی قرار می‌گیریم که کاهش تبعات یک مسئله بر هزینه‌های اقتصادی ارجحیت می‌یابد و این مختص کشور ما نیست. اگر تحولات انرژی را در اروپا به ویژه پس از جنگ اوکراین و دوره سرد کنونی دنبال کنید، سیاست‌ها بسیار متفاوت شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکان شرکت توانیر در پاسخ به این پرسش که این اقدام در شرایطی صورت پذیرفت که همزمان تعرفه‌ها برای مشترکان پرمصرف به صورت پلکانی افزایش داده شد، آیا این‌ها یکدیگر را خنثی می کنند؟ پاسخ داد: نخست ذکر این نکته ضروری است که وقتی از 1300 میلیارد تومان صحبت می‌کنیم، باید بدانیم برای ایجاد یک کیلووات برق در نیروگاه گازی باید حداقل 650 دلار سرمایه گذاری کرد و 80 درصد این رقم نیز باید باید صرف رساندن و انتقال برق به مشترک شود.
یاقوتی افزود: به عبارت دیگر برای رسیدن یک کیلووات برق به دست مشترک در ایران باید حدود 1100 دلار سرمایه گذاری شود که این رقم نیز قدرت نامی است و پس از کسر تلفات، حدود 80 درصد آن به دست مشتری می رسد، یعنی درمجموع 1100 دلار نیز باید تقسیم بر 0.8 شود، یعنی حدود 1300 تا 1400 دلار به ازای رسیدن یک کیلووات برق به دست مشترک هزینه می شود. وی گفت: امسال 1200 مگاوات برق و بیش از 3 تراوات ساعت انرژی در اوج مصرف (احتمالا به دلیل همین سیاست) صرفه‌جویی شد که خودش به صرفه‌جویی در سوخت گاز به عنوان منبع اولیه سوخت نیروگاه ها نیز منجر شده است، به طوری که به ازای هرکیلووات برق با نرخ های جهانی، 5 تا 6 سنت گاز باید سوخته شود.
یاقوتی افزود: این جا مشخص می‌شود که حدود 10 تا 15 برابر عدد مذکور (که پاداش داده شده است) صرفه بیشتری حاصل می شود.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکان شرکت توانیر همچنین خاطرنشان کرد: باید پذیرفت که ظرفیت مذکور نیز محدود است و عوامل دیگری مثل اطلاع رسانی به مشتریان و استفاده از فناوری روز هم موثر هستند، اما برآورد ما آن است که نسبت فایده به هزینه این موضوع صرفا در حوزه برق بیش از 5 برابر است. یعنی 5 برابر ما را از هزینه و سرمایه گذاری های بیشتر حفظ کرده است./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه