جمعه 2 آذر 1403, Friday 22 November 2024, مصادف با 20 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 26111
منتشر شده در یکشنبه, 18 شهریور 1403 12:29
تعداد دیدگاه: 0
مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی اعلام کرد؛

مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد که میزان بارش تجمعی کشور از ابتدای سال آبی یعنی مهر گذشته تا کنون به ۲۳۲.۵ میلی‌متر رسید که معادل بارش نرمال در این بازه زمانی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، بر اساس اعلام مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، میزان بارش تجمعی کشور از ابتدای سال آبی یعنی مهر گذشته تا کنون به ۲۳۲.۵ میلی‌متر رسید که معادل بارش نرمال در این بازه زمانی است. این شرایط نشان می‌دهد که کسری بارش باقی‌مانده از پاییز و زمستان گذشته اکنون به صفر رسیده است.

این در شرایطی است که بخش قابل‌ توجهی از این کسری در بهار امسال جبران شده است.

باوجوداینکه میانگین پهنه‌ای بارش کشور اکنون نرمال است، اما نقشه بارش تجمعی سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد که بارندگی‌های امسال در بخشی از مساحت کشور کمتر از نرمال بوده است.

بر اساس آمار مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، بیشترین کسری بارش نسبت به شرایط نرمال مربوط به استان‌های سمنان با ۳۱، قزوین ۲۶.۳ و تهران با ۲۴.۹ درصد است.

اگرچه بخشی از مساحت کشور با کم‌بارشی سالانه مواجه است، اما میزان این کم‌بارشی از سال گذشته کمتر است و حدود ۲۷ استان از ابتدای سال آبی تا کنون بارش بیشتری نسبت به سال قبل دریافت کرده‌اند.

بااین‌همه بارندگی‌های استان‌های بوشهر، چهارمحال‌وبختیاری، فارس و کهگیلویه و بویراحمد از سال گذشته نیز کمتر بوده است.

باوجوداینکه اکنون میانگین بارش کشور نرمال است، اما این موضوع به معنی شرایط مطلوب نیست؛ چراکه کم‌بارشی انباشته از قبل همچنان به قوت خود باقی است و نه‌تنها ایران بلکه فلات ایران با این چالش مواجه است.

بر اساس گزارش‌ها اغلب دشت‌های کشور به دلیل برداشت‌های بی‌رویه و بسیار زیاد از ذخایر آب زیرزمینی، به‌عنوان دشت‌های ممنوعه طبقه‌بندی‌شده‌اند.

در تعداد قابل‌توجهی از این دشت‌ها در استان‌هایی مانند، تهران، قزوین، خراسان رضوی، اصفهان و جنوب کرمان با فرونشست شدید و بی‌سابقه زمین مواجهیم که سبب تخریب بدون بازگشت آبخوان‌ها می‌شود و تهدید جدی اقلیمی و زیستی برای سرزمین است./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه