مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه از بهره برداری از ماشین شماره 5 ریخته گری این شرکت توسط معاون اول رئیس جمهور در شنبه آینده خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، بهرام سبحانی شب گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به این که اکنون حدود چهارسال از مدیریت دوباره وی بر شرکت فولادمبارکه می گذرد، اما مثل اینکه پریروز بود که در این مجموعه مسئولیت گرفتم، از اجرای طرح های توسعه ای متعدد در این شرکت خبر داد.
وی در این زمینه گفت: بر اساس افق 1404 ،ایران باید به قطب فولادی منطقه تبدیل و سالیانه چیزی در حدود 55 میلیون تن فولاد تولید کند، لذا از آنجا که شرکت فولاد مبارکه معمولا وظیفه تامین نیمی از فولاد ایران را بر عهده دارد، به گونه ای برنامه ریزی کرده ایم که تا این زمان سهم 25 میلیون تنی را به عهده بگیریم.
سبحانی با اشاره به این که چهارسال پیش که به این شرکت آمدم متوجه شدم معادن تامین مواد اولیه این شرکت در حال تبدیل شدن به کارخانه های فولادی هستند و احتمال دارد در آینده ای نه چندان دور برای تامین مواد اولیه دچار مشکل شویم، خاطرنشان ساخت: با شناسایی معادن سنگان در منتهی الیه مرز ایران و افغانستان، سرمایه گذاری مناسبی انجام دادیم و به زودی بهره برداری از آن معادن کلید می خورد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: فولاد مبارکه اصفهان با سهم 22 درصدی تولید فولاد در کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه و 12 تن آهن اسفنجی به بزرگترین تولید کننده در این منطقه تبدیل شده که افتخاری برای ایران عزیز اسلامی است.
وی ارزش گروه فولاد مبارکه را 25 هزار میلیارد تومان ارزیابی کردو افزود: سرمایه ثبت شده این شرکت در بورس هفت هزار و 500 میلیارد تومان است و سهم یک درصدی در تولید ناخالص ملی و 5 درصدی در بخش صنعت داریم.
سبحانی با تاکید بر این که واردات با اقتصاد مقاومتی در منافات است، اضافه کرد: در حال حاضر شرکت فولاد مبارکه با کیفی سازی محصولات خود توانسته در کشورهای اروپایی نیز نفوذ کند.
وی گفت: با اینکه اروپایی ها در صنعت فولاد فعال بوده، اما بازهم خواهان تولیدات شرکت فولاد مبارکه هستند که این موضوع برای ما یک موفقیت بزرگ به حساب می آید.
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، میزان فروش فولاد مبارکه از ابتدای راه اندازی تا به امروز در بازار داخل 72 میلیون تن و در بازار خارج 17 میلیون تن بود و در مجموع به ارزش 37 میلیارد دلار است.
وی همچنین یادآور شد، در بازارهای صادراتی طی 7 ماهه نخست امسال 54 درصد محصولات فولاد مبارکه به اتحادیه اروپا صادر شده است.
سبحانی در ادامه با اشاره به سیاست های اقتصاد مقاومتی که درون زا و برون نگر است، گفت: در 6 ماهه نخست امسال، 83 درصد قطعات مواد و تجهیزات مورد نیاز از داخل تامین شد.
سبحانی تاکید کرد: بیش از 84 درصد نیاز فولاد مبارکه در داخل تولید می شود همچنین حدود 1000 کارخانه پایین دست همچون صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، لوله و پروفیل و ... از محصولات فولاد مبارکه به صورت مستقیم استفاده میکنند.
حرکت در مسیر توسعه
وی با بیان اینکه 3 مجموعه فولاد مبارکه، فولاد سبا و فولاد هرمزگان تحت نظارت گروه فولاد مبارکه کار میکنند، افزود: فولاد سپیددشت تولیدکننده آهن اسفنجی یکی از طرح های هشت گانه فولادسازی کشور در چهارمحال بختیاری است که تحت نظارت فولاد مبارکه به زودی افتتاح خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، فولاد چهارمحال و بختیاری تولیدکننده ورق خودرو، فولاد امیرکبیر تولیدکننده گالوانیزه، مجموعه معدنی سنگان که از کارخانجات کنستانتره و سنگ آهن است و تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر فولاد مبارکه تولیدکننده 5.1 میلیون تن است، اما در یک طرح توسعه 1.8 میلیون تن به ظرفیت مجتمع فولاد مبارکه اضافه خواهد شد.
سبحانی با اشاره به اینکه امروز فولاد مبارکه 7.2 میلیون تن تولید دارد که با احتساب فولاد هرمزگان و سبا به 9.5 میلیون تن می رسد، اظهار داشت: با احتساب طرح توسعه سبا تا آخر امسال ظرفیت تولید فولاد مبارکه به 10 میلیون و 300 هزار تن خواهد رسید.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد 7 ماهه فولاد مبارکه، گفت: در این مدت در تولید گندله سنگ آهن 3 درصد از برنامه جلوتر، 98 درصد برنامه تولید آهن اسفنجی محقق شده همچنین در تولید تختال یک درصد، در تختال یک درصد پیش، در کلاف گرم 3 درصد پیش، در کلاف سرد 16 درصد عقب هستیم و گالوانیزه 4 درصد از برنامه پیش هستیم.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به اینکه 350 هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در فولاد مبارکه اشتغال دارند، افزود: در فولاد مبارکه 13 هزار و 150 نفر، در فولاد سبا 920 نفر و در هرمزگان 1673 نفر اشتغال مستقیم دارند همچنین 334 هزار نفر اشتغال غیر مستقیم دارند.
وی با اشاره به روند افزایش تولید فولاد خام طی سال های گذشته، گفت: در سال 95 قرار است میزان تولید فولاد خام به 34 هزار تن و در سند چشم انداز 1404 به 55 میلیون تن افزایش یابد براین اساس فولاد مبارکه در استراتژی خود در نظر دارد تولید خود را افزایش دهد.
سبحانی همچنین به طرح های توسعه عمودی و افقی این مجموعه در سال جاری اشاره کرد و گفت: ارتقا کیفی ایستگاه گاززدایی با ظرفیت یک میلیون تن، ایستگاه سولفورزدایی با ظرفیت 2 میلیون تن محصول کیفی، بریکت سازی شهید خرازی با ظرفیت تولید 500 هزار تن در سال، واحد تولید آدمین با ظرفیت 400 مترمکعب در ساعت، ماشین ریخته گری شماره 5 با ظرفیت 2 میلیون تن، توسعه زیرسقف فولادسازی، توسعه زیرسقف فولاد سبا، کوره های آهنک کلسینه، کنستانتره آهن سنگان، گندله سازی سنگان، انباشت و برداشت و احیا مستقیم فولاد سپیددشت و ... از جمله طرح های توسعه کیفی فولاد مبارکه در سال جاری است.
وی همچنین به میزان فروش داخل و خارج فولاد مبارکه طی هفت ماهه سال 95 اشاره کرد و بیان داشت: در این مدت سهم فروش فولاد مبارکه در بازار داخل از 65 درصد به 68 درصد و میزان فروش صادراتی با کاهش به 32 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به افزایش ظرفیت تولید فولاد مبارکه از 5.4 به 7.2 درصد باید زنجیره ای در تولید فعال شود و در این راستا ماشین ریخته گری شماره 5 برای دستیابی به این ظرفیت افتتاح می شود و در مجموعه بیش از 33 درصد به ظرفیت مجموعه اضافه و در نهایت منجر به افزایش بیش از 8 درصدی ظرفیت فولاد کشور می شود.
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، جمع مبلغ ریالی پروژه ریخته گری شماره 5 معادل 502 میلیارد تومان است.
وی در ادامه با بیان اینکه سهم فولاد مبارکه از آب زاینده رود 1.5 درصد است، تصریح کرد: امروز کمتر از 30 میلیون متر مکعب از برای تولید 5.5 میلیون تن فولاد برداشت می شود.
سبحانی همچنین در خصوص اختلافات میان این شرکت و رئیس لوله پروفیل کشور در قیمتگذاری، گفت: سال گذشته قیمت فولاد به شدت افت پیدا کرد و ما باید پا به پای رقبا این قیمت را در بازار جهانی کاهش میدادیم، اما اینکه در داخل این قیمت کاهش نیافت به این دلیل بود که در دیگر کشورها مؤلفههای تولید نیز کاهش یافت اما در کشور ما این اتفاق رخ نداد.
به گفته وی، برخی از فولادسازان معتقدند تعرفه باید افزایش یابد، البته ما اعتراض چندانی بر تعرفه نداریم چرا که بقا ما به صادرات است.
سبحانی همچنین در پاسخ به انتقادات برخی از فعالان صنف لوله و پروفیل گفت: این افراد خواهان حذف تعرفه هستند در حالی که در تمام دنیا تعرفه حدود 5 یا 40 درصد است و در ایران این میزان تنها 20 درصد است.
همچنین در ایران یکسال دیرتر تعرفه واردات اجرا شد و حالا هم که به اجرا در آمده است، برخی از فعالان در این زمینه می خواهند سنگ اندازی کنند.
سبحانی خاطرنشان کرد: عمده ایراد دو الی سه نفر از فعالان این صنف این است که محصولات فولادی دیرتر از موعد تحویل آن ها می شود، این در حالی است که بر اساس سیاست گذاری های صورت گرفته در شرکت فولاد مبارکه، پس از ثبت سفارش 45 روز به طول می انجامد تا اولین محموله تحویل سفارش دهنده گردد، اما در صورت اقدام برای وارد کردن محصول مشابه، حداقل دو تا سه ماه به طول می انجامد تا محصول تحویل سفارش دهنده گردد.
تکمیل نقش جهان مسئولیت اجتماعی بود
مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه همچنین راه اندازی و تکمیل .رزشگاه نقش جهان توسط آن شرکت را بخشی از مسئولیت اجتماعی خواند و گفت: ساخت پروژه نقشجهان از 23 سال پیش شروع شد و به صورت نیمهکاره باقی ماند تا یک سال و نیم پیش که برای تکمیل آن پیشنهادی به شرکت فولادمبارکه شد.
وی ادامه داد: با عقد یک تفاهمنامه سهجانبه بین استانداری اصفهان، ادارهکل ورزش و جوانان استان و شرکت فولاد مبارکه قرار شد ورزشگاه نقشجهان به مجموعه ما واگذار شود تا توسط ما به اتمام برسد و به مدت 20 سال در اختیار باشگاه سپاهان به عنوان بهرهبردار قرار گیرد.
سبحانی اضافه کرد: ما متعهد شدیم که در این پروژه 30 میلیارد تومان هزینه کنیم ولی قبل از بسته شدن این تفاهمنامه نیز 18 میلیارد تومان به عنوان کمک برای ساخت در نقشجهان هزینه کرده بودیم. این مجموعه یکی از زیباترین و مدرنترین مجموعههای ورزشی کشور است.
وی بیان داشت: ورزشگاه نقشجهان میتوانست خیلی زودتر به بهرهبرداری برسد اما در مراحل بازسازی و تکمیل این پروژه مشکلاتی به وجود آمد. به عنوان مثال جوشهای سازههای فلزی این مجموعه که بسیار سنگین هم هستند بر اثر گذر زمان طولانی و وزش باد مشکل پیدا کرده و تقریباً سست شده بودند که مجبور شدیم آنها را دوباره بازسازی کنیم و یا برخی از اتاقها که جهت امور اداری، رختکن و ... مدنظر قرار گرفته بود توسط AFC مورد تأیید قرار نگرفت که مجبور شدیم آنها را تخریب و از نو بازسازی کنیم.
مدیرعامل شرکت فولادمبارکه افزود: بسیاری از زیرساختهای ورزشگاه را دوباره ساختیم که اگر روی زمین صفر سرمایهگذاری کرده بودیم کمتر هزینه میبرد. اما نقشجهان دیگر باید راهاندازی میشد و خوشبختانه این پروژه در زمان معقول به اتمام رسید و تا سقف تفاهم انجام گرفته، در آن هزینه شده است.
سبحانی با اشاره به شرایط فعلی ورزشگاه نقشجهان گفت: بخش کوچکی از کار باقی مانده است. حدود 45 هزار صندلی در ورزشگاه نقشجهان نصب شده و 30 هزار صندلی هم در طبقه دوم در حال نصب است. این ورزشگاه قرار است 75 هزار نفر گنجایش داشته باشد تا بتوانیم میزبان بازیهای مهم و در سطح بالا و بینالمللی نیز باشیم.
مدیرعامل شرکت فولادمبارکه با بیان اینکه به مدت 20 تا 30 سال، قرارداد استفاده و بهرهبرداری از ورزشگاه نقشجهان را داریم، بیان داشت: ولی مطمئناً پس از آن هم دست به دامان ما میشوند تا ورزشگاه نقشجهان را نگهداری کنیم، چون هزینه نگهداری آن بسیار زیاد است.