پنجشنبه 1 آذر 1403, Thursday 21 November 2024, مصادف با 19 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 4689
منتشر شده در دوشنبه, 10 دی 1397 12:51
تعداد دیدگاه: 0

آمارها نشان می دهد، از ۲۴ قلم کالای مصرفی معیشت خانوار ۹ قلم آن بیش از ۵ درصد گران شده‌اند و خبری از اصلاح و توقف افزایش قمیت‌ها نیست.

به گزارش پایگاه خبری همراز به نقل از فارس ؛ بر اساس گزارش مرکز آمار ایران‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌, از مجموع ۲۴ قلم کالای خوراکی مصرفی خانوار ۹ قلم کالا د‌ر آذرماه ۹۷ نسبت به ماه قبل (آبان) بیش از ۵ درصد افزایش داشته است.

طبق این گزارش این کالاها شامل گوشت گوسفندی، گوساله، مرغ ماشینی، شیر، پنیر، تخم‌مرغ، سیب زرد، گوجه فرهنگی و پیاز است. بقیه سبد معیشت مردم نیز به غیر از پرتقال افزایش کمتر از ۵ درصد را ثبت کرده‌اند.

بر این اساس گوجه‌فرنگی، پیاز، سیب درختی زرد، تخم‌مرغ ماشینی، مرغ ماشینی، گوشت گوسفند، شیر پاستوریزه، به ترتیب بیشترین افزایش ر‌ا د‌ر آذرماه داشته‌اند.

علاوه بر رب گوجه فرنگی که رکورد دار گرانی‌ها در ماه‌های اخیر بود این بار قرعه به نام خود گوجه فرنگی افتاد و پس از آن پیاز میدان دار گرانی است. گوشت مرغ و قرمز نیز در کش و قوس اختلاف مسئولان دولتی و مجلس هر ماه بدون سر و صدا افزایش می‌یابد و خبری از اصلاح قمیت‌ها نیست.

کمترین میزان افزایش قیمت مربوط به پرتقال با منفی ۱۴ درصد، عدس با یک دهم درصد، شکر با ۸‌ دهم درصد، کره پاستوریزه با ۹ دهم درصد به ترتیب کمترین افزایش قیمت ر‌ا ثبت کر‌د‌ه‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

رب گوجه‌فرنگی نیز د‌ر ما‌ه‌های اخیر رشد بالایی داشته و نسبت به مد‌ت مشابه سال قبل خود ۲۴۸.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد، د‌ر آذرماه ۳.۴ درصد گران شده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل (آذر ١٣٩٦) مربوط به رب گوجه فرنگی با ٢٤٨,٧ درصد افزایش و پس از آن موز با ١٥٦.٤ درصد افزایش و سیب درختی زرد با ١۱۱ درصد افزایش می باشد.

به گفته کارشناسان اقتصادی و آمار تغییرات ماهانه قیمت کالاها و خدمات بهترین شاخص برای نمایش وضعیت میزان تورم در جامعه است و افزایش ماهانه قیمت‌ها که طی ماه‌های اخیر همچنان ادامه دارد، از کوچک شدن سفره مردم حکایت می‌کند.

اخیرا نیز یکی از رسانه‌ها گزارش داد که تورم نقطه به نقطه بانک مرکزی در آذر ماه به ۴۲ درصد رسیده است. تورم نقطه به نقطه آذرماه مرکز آمار 37.4 درصد گزارش شد.

افزایش قمیت محصولات و کالاهای مصرفی خانوار اوضاع نگران کننده‌ای ایجاد کرده و علی رغم هشدارها نظارتی بر عرضه کالا کمتر مشاهده می‌شود و حتی اقلامی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی خریداری شده با قیمت آزاد فروخته می شود.

دولت در حال حاضر برای خانوارهایی که کمتر از ۳ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند سبد حمایتی در نظر گرفته است.

نوشتن دیدگاه