جمعه 2 آذر 1403, Friday 22 November 2024, مصادف با 20 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 17516
منتشر شده در سه شنبه, 26 اسفند 1399 18:02
تعداد دیدگاه: 0
مدیر پروژه واکسن فخرا خبر داد:

مدیر پروژه واکسن فخرا با اشاره به اینکه فرایند تحقیق و توسعه واکسن کووید 19 از اسفند 98 آغاز شد، از شروع طراحی و ساخت کارخانه تولید انبوه این واکسن خبر داد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، دکتر احمد کریمی مدیر پروژه واکسن فخرا در آغاز فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی فخرا که امروز در سالن تربیت بدنی صنایع دفاع برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره بنیان گذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رحمه الله علیه، سلام بر محضر رهبر معزز و فرماندهی معظم کل قوا و درود بیکران به روح شهدای اسلام بالاخص دانشمند هسته ای و دفاعی شهید دکتر محسن فخری زاده به فعالیت های سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) در عرصه مبارزه با بیماری کرونا به ویژه تولید واکسن فخرا اشاره و عنوان کرد: از ابتدای همه گیری کرونا این سازمان با تکیه بر نیروی انسانی متخصص، متعهد و مجرب، همچنین وجود زیرساخت های تخصصی مناسب، با همت شهید والامقام دکتر محسن فخری زاده دوشادوش همکاران خود در عرصه سلامت کشور، تلاش ویژه ای جهت مقابله با این بیماری آغاز کرد.

وی ادامه داد: ساخت انواع کیت های تشخیصی کووید19 و آزمایشگاه های تخصصی سیار سطح ( 3 )که دو دستگاه آن تحویل انستیتو رازی و انستیتو پاستور شد، سرفصل شروع این جهاد همه جانبه بود.

دکتر کریمی با اشاره به اینکه فرایند تحقیق و توسعه واکسن کووید 19 از اسفند 98 آغاز شد، گفت: با جداسازی این ویروس از بین 35 هزار نمونه بیماران ایرانی و کشت 30 ایزوله مناسب اولین بذر واکسن از بین آن ها انتخاب و تولید شد. با انجام انواع تست های تعیین هویت ویروس ، شناسنامه آن تهیه و کاندید واکسن کووید 19 در خرداد 99 به مرحله تولید آزمایشی رسید.

انجام تست حیوانی واکسن فخرا بر روی بیش از 650 سرحیوان

مدیر پروژه واکسن فخرا تصریح کرد: فرآیند تولید شامل مراحل کشت سلول، تلقیح، تکثیر، جداسازی و تخلیص، غیرفعال سازی و فرمولاسیون در مدت کوتاهی راه اندازی شده و سپس تست های حیوانی و انواع تست های کنترل کیفی انجام شد.

وی با بیان اینکه پس از طی مراحل آزمایشگاهی و تست های حیوانی بروی بیش از 650 سرحیوان از گونه های مختلف موش، خرگوش، خوکچه هندی و میمون، بی ضرری و اثر بخشی واکسن به اثبات رسید و پرونده این واکسن به سازمان غذا و دارو ارسال شد، بیان کرد: هم زمان کار طراحی و ساخت کارخانه تولید انبوه این واکسن نیز آغاز شده که با تایید نقشه ها توسط سازمان غذا و دارو این پروژه به سرعت در حال انجام است و امید داریم تا تابستان وارد فاز تولید شود.

دکتر کریمی در ادامه با اشاره به اینکه در جلسه حضوری شهید دکتر فخری زاده با آقای دکتر نمکی وزیر بهداشت، وزیر دفاع ضمن استقبال از فعالیت های انجام شده حمایت خود را به ایشان اعلام کرد، گفت: پس از آن طی تعاملات با سازمان غذا و دارو و با راهنمایی مدیران وکارشناسان آن سازمان اصلاحات لازم صورت پذیرفت تا واکسنی در سطح بالاترین استانداردهای بین المللی تقدیم ملت عزیز و شریف ایران شود و ان شاءالله موجب فخر ایرانیان باشد.

مدیر پروژه واکسن فخرا در پایان مطرح کرد: از شرکت های دانش بنیان که در کمک به این پروژه و بومی سازی تجهیزات و مواد مورد نیاز نقش ویژه ای داشته و ما رایاری می کنند قدردانی می کنیم.

 

وبدا

نوشتن دیدگاه