جمعه 2 آذر 1403, Friday 22 November 2024, مصادف با 20 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 21859
منتشر شده در پنج شنبه, 16 تیر 1401 22:43
تعداد دیدگاه: 0

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره این که در زمان آلودگی هوا با گرد و غبار و ریزگردها چه غذاهایی بخوریم تا کمتر آسیب ببینیم؟ توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، دکتر احمد اسماعیل زاده گفت: مدتی است که کشور درگیر معضل آلودگی هوا با ریزگردهاست. یافته های مطالعات حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر همراه است. بسیاری از اجزای ریزگردها تحریک کننده و زمینه ساز سرطان به خصوص سرطان ریه، بیماری های مزمن مانند آلرژی های دستگاه تنفسی، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی عروقی محسوب می شوند.

وی افزود: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبند و التهاب را در بدن تحریک کرده و باعث کاهش آنتی اکسیدان های بدن به خصوص آنتی اکسیدان های مایع پوششی ریه می شوند که به دنبال آن سلول های مختلف تخریب شده و خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه افزایش پیدا می کند.

وی ادامه داد: لذا دریافت غذاها و مواد مغذی که التهاب را کاهش می دهند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی می توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریز گردها کمک کنند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام این که برای سلامت خود و سلامتی ریه ها باید توصیه های بهداشتی را رعایت کرد، گفت: میوه و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید. مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی ، زرد آلو، آلو ، طالبی، موز، انبه اکیدا توصیه می شود. این میوه ها و سبزی ها دارای بتاکاروتن بالا ( که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود) هستند که به بدن کمک میکند تا اثرات مضر ناشی از ریزگردها کاهش یابد.

دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C بخورید. پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل از جمله فلفل دلمه ای و پیاز را در روزهای آلودگی با ریزگردها بیشتر مصرف کنید.

وی ادامه داد: مصرف جوانه ها و آجیل های گیاهی را در روزهای آلودگی هوا در اولویت قرار دهید. انواع جوانه ها، مغز های آجیلی و تخم افتابگردان حاوی ویتامینE بالایی هستند که می تواند به کاهش التهاب در بدن و مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت کمک کند.

وی تصریح کرد: ماهی، گردو و خرفه بیشتر مصرف کنید: این مواد غذایی امگا 3 خوبی دارند که می تواند در حفظ سلامت ریه ها موثر باشند. از مصرف سبزیجات خانواه کلم غافل نشوید: کلم بروکلی، گل کلم و کلم برگ ماده ای دارند که می تواند به روند حذف سموم و پیشگیری از سرطان کمک کند. یافته های تحقیقاتی حاکی از آن است که مصرف این سبزیجات اثرات منفی گرد و غبارهای استنشاق شده بر ریه را تا حد چشمگیری کاهش می دهند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: هندوانه، پیاز ، تخم مرغ و سیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید، این غذاها حاوی ماده ای هستند که به تقویت ریه ها و کاهش خلط در ریه کمک می کنند.

اسماعیل زاده افزود: مکمل ویتامین دی مصرف کنید. ویتامین D به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد. بنابراین از وضعیت ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون آگاه شوید و در صورت کمبود حتما با مشورت با کارشناسان یا متخصصین تغذیه از مکمل ویتامین D استفاده کنید.

وی با اشاره به این که زردچوبه دارای کورکومین است که باعث بهبود عملکرد ریوی می شود بنابراین در تهیه غذاها حتما از زردچوبه استفاده کنید، اظهار داشت: همچنین لازم است مراقب وزن مان باشیم. چاقی و اضافه وزن باعث ایجاد التهاب و فشار بر ارگانهای بدن به خصوص قلب و ریه می شود و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماری از جمله آلودگی هوا با ریزگردها ضعیف کند.

وی در پایان گفت: اگر دچار چاقی و اضافه وزن هستید یا کودک شما درگیر این مشکل است برای رهایی از این مشکل و آسیب کمتر در برابر ریزگردهای موجود در هوا به نزدیکترین کارشناسان و متخصصین تغذیه در محل زندگی خود مراجعه کنید.وبدا

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه