چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404, Wednesday 30 April 2025, مصادف با 2 ذی‌القعده 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 2207
منتشر شده در شنبه, 21 شهریور 1394 00:58
تعداد دیدگاه: 0

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز ، وقتی فردی نام سپهر را برای فرزندش انتخاب می کند، بی شک دنبال رساندن آوازه خوش بختی و سعادت آن به سپهر بی کران الهی است، اما وقتی در آستانه تولد ده سالگی فرزندش، جنازه بی سر وی را در نزدیکی خانه اش می یابد، ناگهان دنیا بر سرش آوار می شود و این داستان زندگی زنی...

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، وقتی فردی نام سپهر را برای فرزندش انتخاب می کند، بی شک دنبال رساندن آوازه خوش بختی و سعادت آن به سپهر بی کران الهی است، اما وقتی در آستانه تولد ده سالگی فرزندش، جنازه بی سر وی را در نزدیکی خانه اش می یابد، ناگهان دنیا بر سرش آوار می شود و این داستان زندگی زنی است که بدون سرپرست ، چند سالی دو پسر خردسالش را از این سوی شهر به آن سو برد تا بتواند آینده ای روشن برای آنان رقم بزند. اما هفته گذشته با کمال بهت با جنازه بی سر فرزند ده ساله اش مواجه شد.
کشف جسد کودک ده ساله ای به نام "سپهر" در یکی از خیابان های پایتخت هرچند می توانست احساس هر شنونده ای را در آستانه تحریک قرار دهد، اما بررسی چگونگی وقوع این جنایت می تواند فصل جدیدی در وقوع جرایم خشن در ایران توسط معتادان به شیشه و یا مواد مخدر صنعتی و مرفین بگشاید که قطعا مقابله با آن راهکار های مربوط به خود از جمله بالا بردن سطح آگاهی خانواده ها را می طلبد.
شاید وقتی برای اولین بار رسانه ها از استفاده چهارجوان تهرانی از ماده ای اعتیاد آور از خانواده "ال اس دی" ها سخن گفتند، که در توهم خریدن یک پاکت سیگار، نوبتی در یکی از بزرگراه های تهران یکی پس از دیگری از خوودرو زانتیا در حال حرکت با 120 کیلومتر بر ساعت پیاده شده اند موضوع کمی خنده دار بود، اما چیزی نگذشت که مردمی که تا آن روز هروئین و مرفین را خانمانسوز ترین مواد نشئه زا می دانستند، با اسم هایی همچون ال اس دی، نورجیزک، تورجیزک، قرص های اکستازی، اشک خدا، بلور، نخ و در پایان نیز با "شیشه" آشنا شدند و شنیدن اخبار جنایاتی که افراد معتاد به این دسته از مواد مخدر مرتکب می شدند، آهسته آهسته جامعه را آماده می کرد تا دوران گذار از اعتیاد سنتی را طی و به اعتیاد صنعتی فکر کنند.
اعتیادی که به منظور سودآوری مافیای مواد مخدر و قاچاقچیان و سهولت و امنیت حمل و نقل به لحاظ حجمی فشرده ، اما به لحاظ تاثیر گذاری، حتی تا 200 برابر یکبار مصرف هروئین نیز تاثیر منفی می گذاشت.
با این اوصاف هر از چندی اخباری مبنی بر وقوع حادثه ای به گوش می رسید که فرد مبتلا علیه خود انجام داده بود، به طور مثال نوجوانی که پس از حضور در یک جشن تولد و مصرف اکستازی خود را در بهت و ناباوری خانواده از پنجره واحد طبقه چهارم آپارتمانشان به پایین پرتاب کرده و یا نوجوان دیگری که در تصور خود میوه پوست می کنده و به جای میوه ، تیغ تیز چاقو را بر روی دستان خود می کشیده است و از این دست اتفاقات ناگوار.
اما با وقوع این رخداد های تلخ، ناگهان خبر هایی مبنی بر جنایت علیه یکی از اعضای خانواده توسط مبتلایان به این بلای خانمانسوز به گوش رسید و این بار توجه جرم شناسان و برنامه ریزان اجتماعی را بیش از پیش به خود جلب نمود.
آنها دریافتند که اغلب افرادی که علیه پدر، مادر، خواهر و یا برادر خود مرتکب جنایت قتل شده اند ، ابتدا حس کرده مقتول موجودی ماورائی بوده و با به قتل رساندن آن خدمتی به بشریت کرده اند.
در غالب این قتل ها ویژگی بارز، ارتکاب قتل به وحشیانه ترین وضعیت ممکن از جمله تکه تکه کردن مادر با تبر، بریدن سر یکی از اعضای خانواده به طور کامل، وارد آوردن ضربات متعدد چاقو به خواهر یا برادر و ... بوده است.
انتشار اخبار مربوط به این رخدادهای ناگوار هرچند در بدنه جامعه ایجاد رعب و وحشت می کرد، اما از یکسو خانواده ها را نسبت به رفت و آمد و رفتار، کنش و واکنش فرزندان حساس می کرد و از سوی دیگر باعث می شد تا خانواده ها در صورت مشاهده رفتارهای مشکوک از سوی فرزندان خود ، مشارکت بیشتری با مراکز علمی و انتظامی داشته باشند.
اما با وقوع قتل سپهر 10 ساله در پایتخت و دستگیری قاتل وی که فردی کارتن خواب و مبتلا به اعتیاد از نوع مرفین بود،که انگیزه این جنایت هولناک را برخورد با یک موجود ماورائی ناشی از سوءمصرف مواد مخدر بیان کرد ، می تواند فصل جدیدی از جنایات تلخ اجتماعی را در ایران بگشاید.
تعرض و قتل های فجیع شهروندان به ویژه کودکان و یا سالخوردگان که توان دفاعی کمتری دارند، در اثر بی اختیار بودن افراد عمدتا کارتن خواب و معتاد به مواد مخدر صنعتی که به هر دلیلی از خانه و خانواده طرد شده می تواند نگرانی های عمیقی در سطح جامعه ایجاد نماید، اما از سوی دیگر باید گفت تنها ارگان یا نهاد توانمند در مقابله با این قاتلان نه چندان خاموش، خانواده ها هستند تا با آموزش به کودکان و هشدار به سالخوردگان جلوی وقوع این دست از جنایات را بگیرند.
انتخاب مسیر های تردد و پر ترافیک از نظر رفت و آمد، کنترل ساعات دقیق ورود و خروج افراد در معرض خطر و جلوگیری از پرسه زنی های بی دلیل کودکان به ویژه در زمان و مکان های خلوت می تواند گام اول برخورد با این پدیده از جنایت شیشه ای معتادان باشد.
در گام دوم نیز انتظار می رود نیروی انتظامی با هماهنگی شهرداری ها و سازمان بهزیستی زیر نظر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر برخورد جدی با معتادان تابلو و کارتن خواب در شهرها و برخورد جدی با ورود مواد مخدر در مرزها و بالا بردن توان اطلاعاتی خود در برخورد با آشپزخانه های تولید شیشه درون کشور را تقویت کند تا با گذار از دوران صنعتی مواد مخدر به فرا صنعتی ،بتواند جلوی تبعات منفی آن را گرفته و وقوع جنایاتی از این دست را به حداقل برساند.

---------------------

یادداشت از رضا صالحی پژوه

--------------------

نوشتن دیدگاه