يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 2214
منتشر شده در یکشنبه, 22 شهریور 1394 13:00
تعداد دیدگاه: 0
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادسرای اصفهان:

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان از کنترل مناسب دستگاه های مرتبط با فضای مجازی بر این فضا خبر داد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز ، دکتر محمد رضا قنبری روز گذشته در نشست تخصصی آسیب شناسی فضای مجازی که با همکاری این پایگاه خبری تحلیلی و مجتمع فرهنگی فرشچیان برگزار گردید،...


معاون پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان از کنترل مناسب دستگاه های مرتبط با فضای مجازی بر این فضا خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، دکتر محمد رضا قنبری روز گذشته در نشست تخصصی آسیب شناسی فضای مجازی که با همکاری این پایگاه خبری تحلیلی و مجتمع فرهنگی فرشچیان برگزار گردید، گفت: همانطور که تکنولوژی برای بسیاری از خدمات به مردم موثر بوده، مجرمان نیز برای استفاده از نیات شوم خود به دنبال استفاده از تکنولوژی می باشند و سعی می کنند جرایمشان را در این فضا مرتکب شوند یا از فضای مجازی برای مخفی کردن جرایمشان استفاده کنند، از این رو پلیس و دستگاه های مرتبط با این امر با بالا بردن دانش و آگاهی خود توانسته به طور تخصصی وارد عمل شده و اشراف خوبی در این زمینه داشته باشند.
وی با بیان این که تعداد مجرمانی که عمدا در این فضا مرتکب جرم می شوند کم است، خاطرنشان ساخت: بیشتر افرادی که دچار مشکل یا مسئله ای می شوند در اثر جهل به قانون اغفال شده و طعمه تبهکاران اینترنتی می شوند.
وی با اشاره به نقش موثر خانواده در پیشگیری از وقوع جرایم به ویژه جرایم رایانه ای و اینترنتی افزود: خانواده ها باید سیستم کنترلی و محدود کننده را برای فرزندان خود در نظر بگیرند و ساعات خاصی را تعیین کنند تا بتوانند از تکنولوژی های جدید استفاده نمایند.
قنبری با تاکید بر این موضوع که غربی ها با ارایه بازی های خاص رایانه ای بر روی مقدسات و ارزش های مسلمانان به ویژه ایرانیان دست گذاشته اند، ادامه داد: در حال حاضر به لحاظ محتوا در ارایه برنامه های رایانه ای مشکل داریم، اما نظارت و کنترل خوبی در این زمینه هست و باید دانشگاه ها و مجامع علمی برای ارایه محتوای مناسب وارد عمل شوند تا این چرخه در ایران عزیز اسلامی متناسب رشد کند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان خاطرنشان کرد: تاکنون قانونی مبنی بر مجرمانه بودن استفاده از اپلیکیشن های موبایلی تصویب و ابلاغ نشده، اما بعضا دیده می شود که محتوای ارایه شده در گروه های مختلف در این اپلیکیشن ها محتوای مجرمانه از جمله نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی، تهمت و افترا، توهین و ... دارد که قابلیت پیگیری و برخورد قضایی را داشته و با آن برخورد می شود.
قنبری همچنین اشاره کرد: هرچند استفاده از این اپلیکیشن ها جرم نیست، اما با توجه به این که سرور آن در کشورهای گوناگون مستقر می باشد، بر اساس پروتکل های معینی که دارند در هنگام نصب یکسری سئوال هایی از جمله اینکه "آیا موافقید تصاویرشخصی و دفتر تلفن شما را به منظور تکمیل بانک اطلاعاتی ذخیره نماییم؟" یا این که "آیا با به اشتراک گذاشتن اطلاعات درون گوشی همراهتان موافقید؟" از شما پرسیده می شود و با توجه به این که این سئوال ها به زبان لاتین بوده و کاربران معمولا در هنگام نصب یک برنامه بدون بررسی، کلید ادامه را فشار می دهند، به صورت رسمی اجازه می دهند اطلاعات روی گوشی هایشان کپی برداری و در یک سرور مرکزی در کشور بیگانه نگهداری شود.
قنبری با تاکید بر این که دستگاه قضایی بر پیشگیری از وقوع جرم تاکید دارد، خاطر نشان کرد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان تلاش نموده با ارایه آگاهی و دانش لازم به گروه های مختلف هدف ، بیداری نسبی نسبت به خطرات تکنولوژی ایجاد کند تا استفاده از تکنولوژی بر اساس فرهنگ دینی ایرانیان خطرات کمی داشته باشد.
وی نقش خانواده در پیشگیری از آسیب ها را نقشی موثر و کلیدی خواند و گفت: خانواده ها باید با بالابردن دانش خود نسبت به تهدید ها و خطرات احتمالی فضای مجازی مطلع شوند تا بتوانند بهتر از خدمات آن بهره بگیرند.

نوشتن دیدگاه