پنجشنبه 1 آذر 1403, Thursday 21 November 2024, مصادف با 19 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 25574
منتشر شده در شنبه, 01 ارديبهشت 1403 12:49
تعداد دیدگاه: 0
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت:

دکتر سید مهدی میرغضنفری با اشاره به شعار اولین روز از هفته سلامت؛ «سلامت خانواده، حق و مسئولیت همگانی» به بررسی نگاه طب ایرانی به سلامت خانواده پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، دکتر سید مهدی میرغضنفری، معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به فرارسیدن هفته سلامت؛ اظهار داشت: سلامتی، یک حق و یک مسؤولیت همگانی است و خانواده به عنوان اولین و مهمترین واحد اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که منبع تأمین نیازهای روان‌شناختی، جسمانی، جنسی و عاطفی اعضای خود به شمار می‌رود .

وی با اشاره به اینکه بحث ما رویکرد طب ایرانی به موضوع سلامت است؛ خاطرنشان کرد: سلامت خانواده دو بعد جسم و روان دارد؛ هر رشدی از خانواده شروع میشود و هر شکستی نیز ممکن است از خانواده رقم بخورد؛ بنابراین سلامت خانواده اصل و اساس برای پیشرفت انسانها و ارتقاء و در نهایت پیشرفت یک کشور در زمینه های مختلف به شمار می آید.

وی افزود: البته سلامت روان از یک بعد بالاتر است چرا که اثرات آن عمیق تر و طولانی تر می‌باشد؛ همچنین تشخیص و شناسایی آن نیز نسبت به بیماری‌های جسمی سخت‌تر است.

دکتر میرغضنفری با بیان اینکه تعریف سلامتی نسبت به مزاج اشخاص، محیط زندگی و نوع فعالیت هر فرد متفاوت است؛ به اثرات متقابل مزاج و شغل در طب ایرانی اشاره کرد و گفت: طب ایرانی انسان را تنها از بعد مادی نمی‌نگرد و تفاوت‌های فردی را زمینه ساز تعیین فعالیت هایی همچون رشته و شغل او می‌داند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل؛ ادامه داد: مزاج مهمترین بخش طب‌ایرانی و همان خصوصیات جسمی و روحی انسانها و ویژگی‌ فردی به شمار می‌آید که ضمن ایجاد تفاوت در افراد، بر رفتار و توانایی آنان اثر می‌گذارد؛ به عنوان مثال فردی که مزاج گرم دارد، برای مشاغل پر جنب و جوش مناسب‌ است یا فعالیت‌های هنری شاید گزینه خوبی برای مزاج‌های سرد و خشک باشد. همچنین شغل ارتباط مستقیمی با سلامت افراد دارد به طوریکه اصول حفظ و ارتقای سلامتی برای یک هنرمند با همین اصول برای یک کشاورز ممکن است کاملاً فرق داشته باشد. هر کدام از این اشخاص هم ممکن است در محیط زندگی و کار خود، سالم باشند ولی وقتی به شغل یا محیط دیگر وارد میشوند، ممکن است از لحاظ سلامتی آسیب ببینند.

دکتر میرغضنفری با تاکید بر نقش تاثیر گذار و تعیین کننده مزاج بر خانواده، گفت: بسیار اهمیت دارد که اعضای خانواده مزاج خود و دیگر اعضای خانواده را بشناسند چرا که مزاج مهمترین بخش طب ایرانی و همان خصوصیات جسمی و روحی سرشتی (ژنتیک) انسانهاست.

وی افزود: ابتدا زن و شوهر باید مزاج خود و یکدیگر را شناخته تا بدانند چگونه باید با هم تعامل داشته باشند و بتوانند برخی رفتارهای یکدیگر را که اصالتا به مزاج طرف مقابل مربوط میشود، درک کنند تا صبر و تحمل و سازگاری بینشان افزایش یابد همچنین بایستی مزاج فرزندانشان را نیز بشناسند تا راههای تعامل با هر فرزند را متناسب با مزاج، استعدادها و حساسیت های او بدانند. فرزندان نیز علاوه بر مزاج خود باید مزاج سایر افراد خانواده را بشناسند تا بدانند که برخی رفتارهای اعضای خانواده جزو سرشت آنهاست و این علم و آگاهی بسیاری از مسائل را در خانواده حل میکند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل ادامه داد: ما همیشه می‌گوییم همانطور که هر شخص حق دارد شناسنامه و کد ملی داشته باشد، این حق و نیاز را نیز دارد که مزاج خود را بشناسد زیرا در غیر اینصورت نمی‌تواند سبک زندگی مناسبی را در پیش بگیرد. در خانواده، خصوصا مادر خانواده باید مزاج افراد خانواده را بداند تا مطابق با آن غذا درست کند و بداند چه چیزهایی برای خانواده خوب یا بد است.

دکتر میرغضنفری در پایان اذعان داشت: تمام آحاد جامعه از کودکی تا کهنسالی حق دارند بدون دغدغه مالی به خدمات با کیفیت سلامت مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. امیدواریم به جایی برسیم که هر ایرانی و هر انسانی بتواند با صرف کمترین وقت و هزینه به پزشک و داروساز، دارو و سلامت کده طب ایرانی دسترسی داشته باشد و بتواند با خیال راحت خدمات استاندارد و علمی طب ایرانی را دریافت کند. تلاش ما نیز در دفتر طب ایرانی و مکمل در راستای تحقق این مهم است./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه