يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 3543
منتشر شده در پنج شنبه, 15 مهر 1395 09:14
تعداد دیدگاه: 0
به دنبال اقدامات موثر مدیران شهری اتفاق افتاد؛

با گذشت کمتر از 4 روز از وقوع گرد و غبار در شهر اصفهان که وضعیت هوای این شهر را در آستانه اضطرار قرار داده بود حالا مدیرکل محیط زیست استان اصفهان می‌گوید: صرفنظر از وقوع ریزگردها که عمدتاً منشأ آن خارجی است و تنها چند روز از سال درگیر آن هستیم اما اصفهان در بین کلانشهرهای ایران موفق‌ترین شهر در...

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز به نقل از ایران، حمید ظهرابی، در تأیید این مدعا به تعداد روزهای سالم این شهر در سال 92 و 94 و مقایسه تعداد روزهای سالم و ناسالم در شش ماهه نخست سال 92 و 95 اشاره می‌کند و می‌گوید: «تعداد روزهای سالم اصفهان از نظر شاخص PSI هوا از 108 روز در سال 92 به 243 روز در سال 94 افزایش یافته است که رشد حدود دو و نیم برابری را نشان می‌دهد؛ به عبارت دیگر در سال 92 به ازای هر یک روز سالم، دو و نیم روز ناسالم داشتیم. در همین حال تعداد «روزهای ناسالم برای عموم» از 88 روز در سال 92 به 13 روز در سال 94 کاهش یافته ولی در سال 94 با همکاری سایر دستگاه‌ها و مشارکت همگانی میزان روزهای سالم به 243 روز رسید و این نتیجه تلاش همگانی بود که با پیگیری‌های شدید محیط زیست انجام شد.»
این رخداد در شرایطی اتفاق می‌افتد که اصفهان به گواه آمار موجود یکی از آلوده‌ترین هواها را در بین کلانشهرهای ایران در سال 92 داشت که مهم‌ترین دلیل این امر نیز توزیع بنزین‌های سرطان زا و آلوده موسوم به «بنزین پتروشیمی» بود که در فاصله سال‌های 89 تا 92 در واحدهای پتروشیمی تولید و تقریباً در سراسر کشور توزیع شد که شدت آلودگی هوای اکثر شهرها بویژه کلانشهرها را دوچندان کرد. اما اکنون با اجرای موفق برنامه جامع کنترل کیفی و کاهش آلودگی هوای اصفهان، این شهر صدرنشین کلانشهرهای ایران در مقابله با آلودگی هوا شده است. به گفته ظهرابی، محیط زیست استان همچنین موفق شده میزان انتشار گوگرد را در هوای شهر تا حد زیادی کم کند و با گازی کردن دو نیروگاه بزرگ شهر در دو سه سال گذشته میزان آلودگی را کاهش دهد، از سوی دیگر با هماهنگی‌های اتفاق افتاده بین محیط زیست و وزارت نفت، پالایشگاه اصفهان در حال حاضر تمامی بنزین و گازوئیل مصرفی این شهر را با استاندارد یورو 4 تولید و توزیع می‌کند.
مدیرکل محیط زیست استان اصفهان در ادامه می‌گوید: امسال با وجود خشکسالی شدید در شرق اصفهان که کاهش بارندگی 50 تا 80 درصد در شرق داشته، در شش ماه اول سال روزهای سالم‌مان افزایش داشته است. او می‌افزاید: در شش ماهه نخست سال 92، کلاً 33 روز هوای سالم داشتیم که این رقم در مدت مشابه در سال 93، 95 روز، در سال 94 نیز 137 روز و در سال‌جاری به 159 روز افزایش یافته است، یعنی تعداد روزهای سالم هوای اصفهان بعد از گذشت سه سال نزدیک به 5 برابر رشد یافته است. درنقطه مقابل تعداد «روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه» در سه سال گذشته بیش از یک ششم کاهش یافته به طوری که این رقم در شش ماهه نخست سال 92، 128 روز بوده که در مدت مشابه سال‌جاری به 20 روز کاهش یافته است.
ظهرابی خاطرنشان می‌کند: همچنین تعداد «روزهای ناسالم برای عموم مردم» در سال 92، 24 روز بوده در حالی که امسال در شش ماهه نخست سال فقط یک روز این شرایط را داشتیم. از این‌رو می‌توانم بگویم برنامه جامع کنترل کیفی هوای اصفهان موفق‌ترین برنامه مقابله با آلودگی هوا در کشور است که با اجرای اقدام پیش‌بینی شده در آن، حجم قابل توجهی از آلودگی هوای شهر اصفهان کاهش یافته است. آماری که عنوان کردم خود بیانگر موفقیت‌های این طرح در دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده است.
با این حال استان اصفهان کماکان با داشتن 30 درصد از سهم صنایع آلاینده کشور همچنان شرایط مطلوبی از نظر شرایط زیست محیطی ندارد. ظهرابی راهبرد پیش‌بینی شده برای کاهش حجم آلودگی بخش صنعت را در ارتقای تکنولوژی صنایع موجود، حذف صنایع آلوده‌کننده و مخرب محیط زیست و اعمال محدودیت‌های بیشتر جهت استقرار صنایع در شعاع 50 کیلومتری شهراصفهان و تمرکززدایی از بخش مرکزی، عنوان می‌کند و می گوید: اینها اقدام‌هایی است که در قالب برنامه آمایش سرزمین و مصوبات شورای برنامه‌ریزی استان در حال انجام است. مدیرکل محیط زیست استان اصفهان درباره ریزگردهای اصفهان نیز می‌گوید: منشأ نزدیک به 90 درصد از غبار‌هایی که با آن مواجهیم خارجی است و معمولاً این ریزگردها در طول سال 15 تا 20 روز اصفهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد اما در عین حال استان اصفهان 3 میلیون هکتار بیابان دارد که حدود 900 هزار هکتار آن کانون فرسایش بادی است که از این میزان نیز 260 هزار هکتار فقط در شرق اصفهان قرار دارد. با وجود این ما نخستین استانی بودیم که برنامه جامع مقابله با گرد و غبار را تهیه کردیم و اکنون تمامی کانون‌های تولید ریزگرد داخلی‌مان را شناسایی کرده و برای مقابله با آن برنامه‌های مصوب را به اجرا گذاشته‌ایم.

نوشتن دیدگاه