سه شنبه 13 آذر 1403, Tuesday 3 December 2024, مصادف با 1 جمادی‌الثانی 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 22090
منتشر شده در سه شنبه, 01 شهریور 1401 14:56
تعداد دیدگاه: 0

کندوش گیاهیست سمی با نام علمی Gypsophila struthium که دو نوع هندی و سوریه ای دارد. ساقه و ریشه این گیاه مصرف تجاری دارد. اطلاعات زیادی درباره این گونه گیاهی وجود ندارد، ولی محققان دریافته اند که ریشه آن سمی‌ و کشنده است. با وجود این که ریشه این گیاه سمی است، اما مواد تشکیل ‌دهنده ریشه آن به راحتی...

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، مواد تشکیل ‌دهنده ریشه کندوش نسبت به حرارت ناپایدار هستند و در اثر حرارت دیدن طولانی مدت خاصیت خود را از دست خواهند داد. ریشه‌ی این گیاه دارای آلکوئید‌های سمی مثل veratrin می‌باشد که منبسط کننده عروق و کاهش دهنده فشار خون می باشد. ریشه این گیاه سمی است و خوردن مقدار ۱ تا ۲ گرم آن می‌تواند مرگ آفرین باشد و استفاده خوراکی آن هرگز توصیه نمی‌شود. از نظر طب سنتی این گیاه خواص فراوانی دارد و از آن به صورت پودر و یا روغن برای درمان برخی بیماری ها استفاده می کنند.
هر چند گیاه کندوش به دلیل سمی بودن مصرف خوراکی ندارد، اما روغن گرفته شده از ریشه و ساقه این گیاه سرشار از مواد مغذی است که موارد مصرفی بسیاری دارد. اصل روغن این گیاه زرد رنگ می‌باشد.این گیاه معمولا در هندوستان و سوریه کشت می‌شود. کندوش بیشتر در خاک‌های قلیایی رشد می‌کند و خاک‌های اسیدی، محیط مناسبی برای رشد این گیاه نیست.

کندوش گیاهی پایا با ساقه ای کوتاه و ریشه ای قویست که در انتهای شاخه های آن خوشه ای از گلهای زرد متمایل به سبز می روید. کندوش، دارای برگ‌های دراز و عریض است و ریشه‌ی آن شبیه پیاز و به رنگ قهوه‌ای مایل به سیاه و درون آن نیز زرد مایل به قهوه ای بوده و دارای بوی تیزی می باشد.
کندوش در تیر ماه و مرداد ماه گل می‌کند، که معمولا گل‌های زرد متمایل به سبز دارد. معمولا این گیاه در مرداد و شهریور پس از ‌میوه دادن برداشت می‌شود. ‌میوه گیاه کندوش به شکل کپسول است و دارای طبعی گرم و خشک است.

این گیاه خواص شگفت انگیزی دارد، اما مهم ترین خاصیت کندوش، تقویت ریشه مو، افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش آن است. این گیاه با خون‌رسانی مجدد به ریشه مو می‌تواند آن را تحریک کند تا موهای جدیدی بر پوست برویند. با استفاده از این روغن به صورت موضعی می توانید به رشد مجدد موهای خود کمک کنید. در ابتدا این موها پرزهای ریزی خواهند بود و اگر درمان را ادامه دهید این پرز های ریز تقویت شده و ضخیم می شوند. مولکول های این روغن طوری می باشند که به راحتی به فولیکول های مو نفوذ می کنند. همچنین با آنتی اکسیدان هایی که در آن وجود دارد ساقه مو را تقویت می کند ،هرچه ساقه مو بیشتر تقویت شود موهای شما پر پشت تر می شوند.
روغن کندوش تقویت کننده مژه و ابروست. با کمک روغن کندوش می‌توان ابرو و مژه‌هایی پر پشت و ضخیم داشت. باید توجه شود که در هنگام استفاده از روغن کندوش چشم‌ها بسته باشد تا این روغن به چشم آسیب وارد نکند.
روغن گیاه کندوش به دلیل طبع گرم و خشکی که دارد، می‌تواند به عنوان درمانی جهت رفع بی‌حسی دست و پا مورد استفاده قرار بگیرد.
روغن این گیاه جهت درمان در‌دهای مفصلی مانند پا درد و کمر درد و نیز بیماری‌هایی از قبیل روماتیسم، واریس و آرتروز اثرات مثبت قابل توجهی دارد.
گیاه کندوش به شدت عطسه آور است و بوییدن آن توسط افراد مبتلا به سینوزیت که مجاری بینی و سینوس های آنها مسدود می باشد، موجب باز شدن مجاری مسدود شده و خروج ترشحات سینوس ها می شود. عطسه های مکرر نه تنها به باز شدن مجاری و خروج ترشحات موجود در سینوس ها کمک می کند، بلکه مانع تجمع و ماندگاری ترشحات و عفونت آنها در بیمار می شود.
ماساژ دادن استخوان‌های شکسته و نیز قسمت‌های ضربه دیده و ورم کرده بدن با روغن کندوش باعث تسکین درد ناشی از این دست آسیب‌ها خواهد شد.
استفاده از این گیاه برای درمان سرماخوردگی و زکام مفید است و سبب خروج عفونت از بینی می شود. به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ریشه کندوش می تواند نزله را به زکام تبدیل کند و به این ترتیب به تغییر مسیر ترشحات پشت حلقی و خروج آنها از طریق بینی کمک کند. البته این گیاه سمی بوده و استفاده خوراکی ندارد.
روغن کندوش برای از بین بردن شوره و موخوره و قارچ های پوستی مفید است، زیرا خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچی دارد و سبب حفاظت از پوست سر،کنترل شرایط PH، میزان چربی سر و رطوبت مو می شود. این روغن به عنوان یک آبرسان قوی عمل می کند. وقتی از این روغن استفاده می کنید یک لایه محافظتی روی ساقه موی شما ایجاد می شود که باعث می شود موهای شما خشک و آسیب دیده نشود. البته ممکن است در بعضی افراد باعث خشکی مو شود که باید این روغن را به صورت ترکیبی با سایر روغن های آب رسان مانند روغن نارگیل و یا روغن آرگان استفاده کرد. این روغن را نباید برای پوست های خشک استفاده کرد بلکه برای پوست های چرب مؤثر تر واقع می شود.
یکی دیگر از خواص کندوش رفع بیهوشی است. روغن کندوش برای رفع بیهوشی های ناشی از صرع و خشم مفید می باشد.
روغن کندوش برای جوانسازی و کاهش چین و چروک پوست مؤثر است و استفاده از آن برای درمان بعضی از بیماری های پوستی تجویز می شود.
روغن کندوش به دلیل تقویت ساقه مو به تیره تر به نظر رسیدن آن کمک می کند. اگر موهای شما حالت جو گندمی دارد با استفاده از این روغن می توانید به تکثیر مجدد رنگدانه های موی خود کمک کنید . همچنین می توان برای تثبیت رنگ های شیمیایی نیز از این روغن چند قطره در رنگ ها استفاده کرد .
این روغن به پرپشت کردن ریش و تیره کردن آن کمک می کند . بدین منظور مانند ابروها هر شب قبل از خواب مقداری از این روغن را بر روی ریش خود بمالید. برای این که این روش موثر واقع شود باید حداقل ۳ ماه آن را ادامه دهید .
در ترکیب با روغن بنفشه و جوشانده قطره آن با سایر روغن ها دردهای گوش و کثافات آن و باد گرفتگی آن را برطرف می سازد.
از موارد دیگر استفاده آن در ترکیب با سایر داروها برای تنگی نفس و آسم و اسهال و مدر بول و حیض و خارج کننده جنین و خورد کننده سنگهای رسوبی کلیه و مثانه بوده و برای استسقاء و یرقان و طحال مفید است.

طریقه مصرف روغن کندوش

استفاده از روغن کندوش یکی از روش‌های طب سنتی است که اثرات فوق العاد‌ه‌ای در درمان ریزش مو دارد. برای تسریع بخشیدن به فرآیند درمان توصیه می‌شود که روغن را قبل از استفاده گرم کنید و سپس ریشه مو را با روغن کندوش ماساژ دهید. تداوم این عمل به مدت ۲ ماه و روزی سه مرتبه به مدت بیست دقیقه در هر نوبت به رویش مو کمک شایانی می‌کند.
برای رفع شوره و موخوره سر مقداری کمی روغن کندوش را غیر مستقیم گرم کرده، یک شب در میان روی پوست سر زده و تا پنج دقیقه به آرامی ماساژ دهید و بگذارید این روغن حداقل ۱ تا ۲ ساعت روی سر شما بماند و سپس شستشو دهید.
برای تقویت مژه انگشت خود را به روغن آغشته نموده و روی مژه خود بزنید اما دقت کنید چشم ها بسته باشد تا روغن وارد چشم نشود.
برای تقویت ابرو قبل از خواب ابروی خود را شستشو داده و با استفاده از یک پنبه روغن را روی ابرو اعمال نمایید.
برای رفع بی حسی دست و پا مقدار کمی کندوش را بر روی پوست دست و پا بمالید و دست و پاهای خود را با این روغن ماساژ دهید.
استفاده از روغن کندوش به تحریک بینی کمک می کند پس چند قطره روغن کندوش در داخل سوراخ بینی افرادی که در اثر صرع یا خشم بیهوش شده اند، بچکانید تا به هوش آیند.
برای رفع دردهای مفصلی و عضلانی مقدار کمی کندوش را بر روی پوست دست و مناطقی که دچار درد شده اند، بمالید و آنها را با این روغن ماساژ دهید.
برای بهره بردن از خواص کندوش برای پوست از صابون ها و شوینده های حاوی این گیاه استفاده نمایید یا هر شب قبل از خواب به مدت ۳ ماه از این روغن استفاده کنید.
برای درمان سینوزیت ریشه گیاه کندوش را تهیه کرده و سپس آسیاب کنید و پودری کاملا یک دست و نرم بدست آورید، سپس این پودر را با روغن بادام شیرین و یا روغن گل بنفشه مخلوط نمائید و یک قطره از این روغن را در بینی سمت راست خود و یک قطره را دربینی سمت چپ خود بچکانید. با انجام اینکار شما دچار عطسه های مکررمی شوید و با تحریک مخاط بینی، عفونت ها شروع به ترشح شدن و حرکت از جای خود می کنند و از مجرای بینی خارج می شوند. بعد از آن باید کاملا سینوزیتتان را با استنشاق آب نمک رقیق(کشیدن آب نمک بسیار رقیق در بینی) شستشو دهید.

عوارض و موارد منع مصرف گیاه کندوش

همانطور که در بالا اشاره شد این گیاه سمی است و در صورت استفاده زیاد خطر آسیب رسانی به ریه افراد را تهدید خواهد کرد. در صورتی که به چشم وارد شود برای بینایی مضر خواهد بود.
کندوش طبعی بسیار گرم و خشک دارد. به ‌همین دلیل افرادی که مزاج گرم دارند در مصرف این گیاه باید احتیاط کنند تا دچار عوارضی از قبیل تشنگی مفرط، شکم درد و … نشوند. مصرف خوراکی آن حتی در حد ۱ یا ۲ گرم می تواند مرگ آور باشد./ انتهای پیام

طبایع

نوشتن دیدگاه