جمعه 2 آذر 1403, Friday 22 November 2024, مصادف با 20 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 21292
منتشر شده در یکشنبه, 24 بهمن 1400 18:36
تعداد دیدگاه: 0
استاندار اصفهان:

استاندار اصفهان گفت: حجم ذخیره سد زاینده‌رود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب است که متاسفانه کمتر از ۱۰ درصد این حجم آب داریم و مقدار بارندگی این امید را به ما داد که در چنین شرایطی حداقل آبی برای کشت رها سازی شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، سیدرضا مرتضوی در جمع اصحاب رسانه، با بیان اینکه سعی می‌شود پروژه‌های استان در بخش‌های مختلف در این برهه زمانی به سرانجام برسد و گزارش کاری به مردم داده شود، اظهار داشت: در استان اصفهان در مجموع 2410 پروژه که با اعتباری نزدیک به 4 هزار و 961 میلیارد تومان هزینه شده بود در ایام دهه فجر در استان اصفهان افتتاح شد.

وی افزود: حدود 191 پروژه ملی بودند که شاخص‌ترین آنها در حوزه راه، صنعتی، مخابراتی، ترافیکی و غیره اتفاق افتاد، اتفاق مبارکی که در این ایام رخ داد این بود که سراسر استان حسب این ایام درگیر کار می‌شوند.

استاندار اصفهان بیان کرد: در این ایام 96 پروژه در شهرستان کاشان، 146 پروژه در تیران و کرون، 44 پروژه در سمیرم، 46 پروژه در گلپایگان، 66 پروژه در لنجان، 44 پروژه در مبارکه، 36 پروژه در شاهین‌شهر، 50 پروژه در نجف‌آباد و به همین ترتیب شهرهای مختلف از 10 تا 146 پروژه در استان اصفهان افتتاح شد.

مخزن سد زاینده‌رود کمتر از 10 درصد آب دارد

وی تصریح کرد: تا امروز مقدار بارندگی که در سر شاخه‌های زاینده‌رود داشتیم 477 میلیمتر بوده، شرایط بارندگی در بالادست کمی نسبت به سال گذشته بهتر شده بود و امیدواری به وجود آورده که امسال بتوانیم شرایط مناسب‌تری را نسبت به سال گذشته داشته باشیم و به همین دلیل توانستیم اندکی آب را حسب پیشنهاد کشاورزان طبق توافقات انجام شده برای کشت منطقه شرق اصفهان رهاسازی کنیم.

مرتضوی با اشاره به ورودی و خروجی سد زاینده‌رود، اظهار داشت: این روزها خروجی سد 55 متر مکعب بر ثانیه و ورودی 12.3 متر مکعب بر ثانیه بوده و حجم سد از روز گذشته به زیر 120 میلیون متر مکعب رسید که حدود 10 درصد سد را تشکیل می‌دهد که به هیچ وجه شرایط خوبی نیست.

وی افزود: حجم ذخیره سد زاینده‌رود یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب است که متاسفانه کمتر از 10 درصد این حجم آب داریم و مقدار بارندگی این امید را به ما داد که در چنین شرایطی حداقل آبی برای کشت رها سازی شود.

استاندار اصفهان گفت: امکان اینکه مدت زمان بیشتری آب در رودخانه جاری باشد، وجود ندارد و خروجی آب بسته می‌شود تا با مشکل آب شرب مواجه نشویم چرا که اولویت ما تامین آب شرب حدود 5 میلیون نفر از هم استانی‌ها است.

وی با بیان اینکه گزارش کارشناسی از جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و مجموعه کشاورزان به استان ارائه شده بود، گفت: این گزارش گواهی بر این بود که کشاورزان در کشت پاییزه دوم در بهمن که انجام می‌شود. آب بعدی مورد نیاز در فصل بهار است که اگر بارندگی‌های بیشتری رخ بدهد شرایط به گونه‌ای خواهد بود که در فروردین ماه نیاز به بازگشایی رودخانه نباشد.

مرتضوی ادامه داد: در 20 سال گذشته تلاش بسیاری از ناحیه مدیریت‌های مختلف در استان اصفهان شده که بعضی از اتفاقات ناگوار در حوزه زاینده‌رود جاری و ساری نشود لکن تصمیمات بدون پشتوانه در تراز ملی به ویژه در حوزه وزارت نیرو و شورای عالی آب گرفته شده است که زاینده‌رود را به این روز انداخته است.

نگاه استانی به زاینده‌رود هیچ مشکلی را حل نمی‌کند

وی تصریح کرد: اگر ما برای حل شدن مشکلات زاینده‌رود به دید استانی به موضوع نگاه کنیم موفق نخواهیم شد بلکه باید مجموعه حوزه زاینده‌رود را از بالا دست تا پایین دست ببینیم و همانطور که در دوران دفاع مقدس مردم برای یکدیگر جان می‌دادند و از تمام نقاط ایران به کمک مردم خوزستان می‌رفتند و برای مملکت می‌جنگیدند اکنون باید همین نگاه وجود داشته باشد و همه تلاش کنیم تا در سطح ملی تصمیماتی که در حوزه زاینده‌رود گرفته شده ولی اجرا نشده را اجرایی کنیم.

استاندار اصفهان با اشاره به زمانی که تصمیم گرفته شد آب را از حوزه زاینده‌رود به اصفهان، چهار محال بختیاری و یزد بدهند، اظهار داشت: حق‌آبه‌ها را جای دیگر واگذار کردند و گفتند منابعی را به جای آن تامین می‌کنیم باید به دنبال پیگیری منابع باشیم.

وی افزود: حوزه زاینده‌رود چند چالش اصلی دارد که اولین چالش آن موضوع فرونشست زمین است و ما باید نسبت به این موضوع جامع و مانع نگاه کنیم، در کاهش مصارف، صرفه‌جویی و واگذاری‌های اشتباه انجام شده تصمیم‌گیری کنیم و هم مانع از این بشویم که مصارف جدید تعریف شود.

مرتضوی خاطرنشان کرد: خشک شدن دائمی جریان زاینده‌رود حواشی زیست محیطی بسیاری دارد، مسائلی را در تالاب گاوخونی ایجاد می‌کند، مشکلاتی را در پیشرفت کویر به وجود می‌آورد، مشکلاتی را در تغییر زیست بوم در استان اصفهان و حوزه‌های پایین دست ایجاد می‌کند که از کشاورزی بسیار مهم‌تر است و شرایط یک تمدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

استاندار اصفهان با بیان اینکه باید به حقوق تضییع شده حق‌آبه‌داران و حق اشتراکی‌ها نگاه ویژه داشته باشیم، گفت: در تعارض‌هایی که بین استان‌ها اتفاق می‌افتد اتفاقات را به حواشی نکشانیم تا بتوانیم کار کارشناسی انجام بدهیم.

دو موضوع کرونا و معیشت مردم از سوی رئیس جمهور به صورت ویژه دنبال می‌شود

وی ادامه داد: دو موضوع بسیار جدی از سوی رئیس جمهور پیگیری می‌شود، اولین موضوع در مورد مدیریت کردن ستاد ملی کروناست که هر هفته صبح شنبه جلسه‌ای با حضور اعضای ستاد ملی، استانداری‌ها، دانشگاه علوم پزشکی و رئیس جمهور برگزار می‌شود.

مرتضوی تصریح کرد: معیشت موضوع بعدی است که رئیس جمهور به طور ویژه آن را دنبال می‌کنند که شرایط بهبود معیشت مردم و کنترل کرونا انجام شود.

31 درصد بیماران کرونایی بستری در اصفهان را واکسن نزده‌ها تشکیل می‌دهند

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه ا میکرون در استان اصفهان بسیار فراگیر شده، اظهار داشت: شرایط تغییر کرده و تاکید می‌شود حدود 31 درصد بیماران کرونایی بستری را واکسن نزده‌ها تشکیل می‌دهند و 66 درصد کسانی هستند که یک نوبت واکسن دریافت کرده‌اند بنابراین توصیه می‌شود مردم نسبت به فرایند واکسیناسیون اقدام کنند.

وی افزود: 10 درصد جمعیت هدف استان اصفهان واکسن نزده‌اند و از این گروه درخواست می‌شود برای حفظ سلامت خود و دیگران هر چه زودتر به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه کنند و ما نمی‌توانیم اثر واکسیناسیون را در کنترل بیماری نادیده بگیریم.

مرتضوی خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمار 19 شهرستان قرمز و 9 شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند و بستری‌های قبل از پیک ششم 320 بیمار در کل استان بوده که امروز به یک هزار و 350 بیمار رسیده و تعداد بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه به 180 بیمار رسیده و متاسفانه 85 کودک هم در اثر ابتلا به کرونا بستری هستند و در مجموع آمار نگران کننده‌ای است.

محدودیت‌هایی حسب رنگ‌بندی کرونایی برای بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است

استاندار اصفهان با بیان اینکه در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی جلسات ستاد کرونا برگزار می‌شود، گفت: تمام هماهنگی‌ها در حوزه کنترل کرونا در حال انجام است و از مردم خواهش می‌کنیم بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و برای تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: محدودیت‌هایی حسب رنگ‌بندی کرونایی برای بخش‌های مختلف از جمله اصناف، مدارس، حوزه‌های آموزشی و مجموعه‌هایی که خدمات عمومی می‌دهند در نظر گرفته شده و از مردم خواهش می‌کنیم آنها را رعایت کنند چرا که هر چه بیشتر رعایت کنیم شرایط امن‌تری را در زندگی خود و خانواده خواهیم داشت.

مرتضوی تصریح کرد: در بخش مجموعه‌های آموزشی در شرایط قرمز اعلام شده مدارس ابتدایی می‌توانند برنامه آموزشی خود را به صورت غیر حضوری برگزار کنند و مدارس دوره متوسطه‌ای که بیش از 2 دانش‌آموز مبتلا به کرونا دارند غیر حضوری شوند و مدارسی که شرایط امن دارند حضوری برگزار کنند.

شورای روابط بین الملل استان اصفهان با دبیری نمایندگی وزارت امور خارجه و استانداری اصفهان شکل گرفته است

استاندار اصفهان با اشاره به شورای امور بین الملل، اظهار داشت: دو ظرفیت اساسی برای موضوعات رونق اقتصادی و توسعه آینده استان داریم که شامل ظرفیت گردشگری و حوزه اقتصادی است، در موضوع گردشگری در کنار مجموعه صنایع دستی و ظرفیت‌های هنری استان این مجموعه را ویژه‌تر کرده از طرفی در حوزه اقتصادی با به کار گیری اقتصاد و وصل کردن آنها به خارج از مرزها بهبود شرایط اقتصادی استان را فراهم کنیم.

وی افزود: به همین منظور شورای روابط بین الملل استان اصفهان با دبیری نمایندگی وزارت امور خارجه و استانداری اصفهان شکل گرفت و مجموعه اتاق بازرگانی اصفهان، صمت استان اصفهان، کشاورزی استان، مدیرکل تشریفات و روابط بین الملل استان از اعضای این مجموعه هستند و برای اینکه این ظرفیت‌ها طی یک برنامه 4 ساله برنامه‌ریزی شود تا پایمان را از مرزهای استان و کشور به نحو مطلوب‌تری بیرون بگذاریم و شرایطی فراهم کنیم که مبادلات فرهنگی، هنری، تجاری و اقتصادی ما با یک برنامه منسجم هدایت شود.

مرتضوی خاطرنشان کرد: نمی‌توان منکر شد که هر هیاتی که در سطح ملی به کشور سفر می‌کند پایگاه دوم خودش را استان اصفهان قرار می‌دهد و علاقمند است از استان اصفهان بازدید کنند.

استاندار اصفهان با بیان آمار 4 ماهه گذشته، گفت: استانداری اصفهان میزبان 13 هیات خارجی، وزیر، سفیر و هیات‌های خارجی سیاسی و تجاری در استان اصفهان بوده و این یک ظرفیت ویژه برای استان اصفهان است./ تسنیم

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه