شهردار اصفهان با بیان اینکه اصفهانیهای اصیل درحال کوچکردن به شهرهای دیگر هستند، گفت: باید کمک کنیم آبوهوای اصفهان قابل تحملتر شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، احمد بناکار شامگاه یکشنبه در نشست هماندیشی رؤسای سازمان نظام مهندسی استان اصفهان اظهار داشت: منظور از ساختوساز فقط ساختمانسازی نیست بلکه استفاده از علم مهندسی در پیشبرد اهداف ایران اسلامی است.
وی با اشاره به روند اجرایی سازمان بیان کرد: اولین تفاهمنامه نظام مهندسی با شهرداری اصفهان منعقد شد و کارگروههای مشترکی شکل گرفت و با بنیاد مسکن نیز که از دیرباز با آنان هماهنگ بودهایم امروز شاهد تعاملات خوبی از آنان هستیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان گفت: تفاهمنامهای نیز با شرکتهای صنعتی درحال انعقاد هستیم و در ادامه با آتشنشانی نیز برای همسانسازی فرمها و کمک به سیستم آنان درحال رایزنی هستیم تا آموزش اعضای سازمان درخصوص موضوعات آتشنشانی صورت بپذیرد، همچنین با سازمان فنی و حرفهای نیز در این راستا فعالیت خواهیم کرد.
وی افزود: در حال انعقاد توافقنامهای نیز بین نظامات مهندسی اصفهان هستیم و همچنین در تلاشیم که از سازمان میراث فرهنگی نیز کمک بگیریم و همچنین کمک بدهیم تا با نظارت و اجرایی که نیاز دارند به حفظ آثار تاریخی بپردازیم.
اهم فعالیتهای بنیاد مسکن در روستاها است
رئیس بنیاد مسکن اصفهان نیز در این نشست اظهار داشت: اهم فعالیتهای بنیاد مسکن در روستاها است که از سال 74 شروع شد و از سال 84 تا امروز سالانه حدود 200هزار واحد مسکونی در کشور تسهیلات داده میشود.
غلامحسین خانی درخصوص ساخت مسکن در اصفهان بیان کرد: بین 8 تا 10هزار واحد مسکونی سهمیه اصفهان هست اما در کل امروزه حدود 87هزار واحد مسکونی پروانه ساخت گرفته و در خانههای خود ساکن هستند.
وی گفت: در تفاهمنامهای که بین استانداری و رئیس بنیاد مسکن صورت گرفته است قرار شد 3000 واحد مسکونی در روستاهایی که در بحث معیشت دچار مشکل هستند ساخته و مرمت شود و این موضوع در یک سال و با بازدید از 12هزار واحد مسکونی توافق شد که امروز حدود 2950 واحد آن تکمیل شده است.
رئیس بنیاد مسکن اصفهان عنوان کرد: به 10هزار واحد مسکونی نیز تسهیلات 5درصدی و 20ساله خواهیم داد تا بتوانیم از مهاجرتی که در شهرهای کوچک درحال انجام است استفاده کنیم، همچنین با تفاهمنامهای که با اداره راه و شهرسازی اصفهان داریم بهعنوان بنیاد ساخت و انبوهسازی محسوب میشویم چون تاکنون در شهرهای شاهینشهر، کاشان و خمینیشهر کار کردهایم و حدود 7500 واحد مسکونی درحال کار هستند.
استان اصفهان در زمینه خدمات فنی و مهندسی پتانسیل خوبی دارد
مدیرکل دفتر فنی استانداری اصفهان نیز ابراز کرد: فرونشست و مشکلاتی که در استان اصفهان شاهد آن هستیم میتواند بهواسطه نظام مهندسی یاری شود چراکه ما انتظار داریم جامعه مهندسی استان اصفهان در رشتههای مختلف این زمینه کمک کنند و در موضوع آب نیز ورود نمایند.
حمیدرضا رحیمی خاطرنشان کرد: استان اصفهان با برنامهای که توسط دولت دارد، تعداد 140 واحد مسکونی برای 40سال استان پیشبینی کرده است که برنامهریزی شود و مباحث مهندسی آن نیز مورد بررسی و مشارکت قرار بگیرد.
وی گفت: استان اصفهان در زمینه خدمات فنی و مهندسی پتانسیل خوبی دارد و تا پایان شهریور 1401 باید حریم رودخانه زایندهرود را آزادسازی کنیم که کمک مهندسان را میطلبد و همینطور در جریان هستید که راهکارهایی نیز برای موضوع آب پیشبینی شده است که باید مورد بررسی قرار بگیرد که حضور مهندسان در این مورد غنیمت است.
درمان فرونشست راهی جز جریان دائم زایندهرود ندارد
شهردار اصفهان نیز در این مراسم اظهار داشت: روزی که مسئولیت شهرداری اصفهان برای بنده قطعی شد قرار داشتم نطق کوتاهی داشته باشم و گفتم که من خود را متعهد میدانم تا از شخصیت اصفهان صیانت کنم و اصفهان هویتی دارد که بهنظر میآید شخصیت آن را در معرض آسیب قرار داده است.
علی قاسمزاده بیان کرد: عناصر هویتی مانند تاریخ، میراث، مردم، زبان و ادبیات و دین اگر در معرض آسیب قرار بگیرند بهمرور زمان شخصیت شهر را عوض میکنند اما بهنظر میرسد در معرض آسیب هستیم و باید نگران باشیم.
وی گفت: اصفهان حدود 2میلیون جمعیت و 800هزار نفر مهاجر دارد که 200هزار نفر از آنان اتباع هستند. اصفهان مهمانپذیر است و از یک طرف دیگر اصفهانیهای اصیل نیز درحال کوچکردن به شهرهای دیگر هستند که اگر جابهجایی جمعیت صورت بگیرد شخصیت شهر در معرض آسیب خواهد بود.
شهردار اصفهان اضافه کرد: باید پای میراث اصفهان بایستیم و این میراث را احیا و حفاظت کنیم چون اگر نشانههای هویتی ما از بین رفت شخصیت شهر آسیب میبیند و اعتقادات ما اگر دچار آسبب شد باید نگران شویم.
وی عنوان کرد: یکیاز اصلیترین ظرفیتهای شهر اصفهان رودخانه آن است که فراوانی نگرانی مردم درمورد مسائل زیستمحیطی است اما همه ما میدانیم درمان فرونشست راهی جز جریان دائم زایندهرود ندارد.
قاسمزاده خاطرنشان کرد: اگر امانتدارهای خوبی نباشیم ممکن است این سرمایه اصفهان که نسل به نسل به دست ما رسیده است آسیب ببیند پس درحد توان باید کمک کنیم آبوهوای اصفهان قابل تحملتر شود که بخشی از آن حریم صنایع است اما در بلندمدت باید بهسمتی برویم که منابع آلاینده صنعتی را از اصفهان دور کنیم و اگر اکنون قبول کردیم که اصفهان تحمل کارخانه و آلودگی ندارد مجوز جدیدی در این خصوص صادر نمیکنیم.
وی گفت: ما در شهرداری سعی کردیم یکی از منابع آلودگی را که به شهر برمیگشت تدبیر نماییم و 37درصد کل بودجه اصفهان را به حوزه حملونقل اختصاص دهیم تا شاهد کاهش آلودگی در شهر اصفهان باشیم.
چارهای جز افزایش بهرهوری در کشاورزی نداریم
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان نیز تصریح کرد: اگر از دانش غافل شدیم محکوم به شکست هستیم. امروز با توجه به محدودیتهای زیادی که در منابع پایه بهخصوص خاک و آب وجود دارد چارهای جز افزایش بهرهوری در کشاورزی نداریم که لازمه آن استفاده از دانش است.
مهدی تقیپور بیان کرد: این دانش در همه حوزههای مهندسی در اختیار کارشناسانی است که از سازمان تخصصی خود پروانه اشتغال دریافت کردهاند، همچنین چنین جلساتی طی سنوات گذشته برگزار شده است اما خواهش بنده برای این جلسات استمرار و تداوم آن است و نقطه اتصال نظامهای مهندسی این است که مسائل مربوط به کار خود را در یک مسیر قرار دهند و همافزایی افزایش پیدا کند./ تسنیم
انتهای پیام