رئیس جمهور گفت: بر اساس لایحه بودجه سال 1404، 200 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به بانک ها را پرداخت می کنیم و سرمایه برخی از بانک ها افزایش داده می شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، مسعود پزشکیان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 8 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سال 1404 کل کشور، گفت: یک بار دیگر از همراهی و همدلی شما در موضوع بررسی لایحه بودجه تشکر می کنم و در هفته ای که گذشت زحمات زیادی کشیده شد و کمیسیون تلفیق در این خصوص تلاش و کلیات لایحه بودجه را به تصویب رساند.
رئیس جمهور ادامه داد: از نظر فکری و چارچوب برای اینکه بتوانیم بودجه سال آینده را ارائه کنیم 4 اصل را در نظر داشتیم. یکی از آن ها ساختار بودجه و موارد دیگر توجه به ثبات اقتصادی، رشد اقتصادی و اشتغال و نهایتا بحث عدالت بود.
وی افزود: قبل از اینکه در مجلس حاضر شویم با کارشناسان، اساتید دانشگاه و نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی، برنامه و بودجه و سایر کمیسیون ها مشورت کردیم، سعی کردیم با همفکری و زبان و نگاه مشترک لایحه بودجه را تدوین، سپس به مجلس ارائه کنیم.
رئیس قوه مجریه عنوان کرد: در اولین زمان ممکن علیرغم تمام مشکلات که داشتیم بودجه را تقدیم مجلس کردیم، معمولا لوایح بودجه با تاخیر و با کلی اما و اگر به مجلس ارائه می شد، سعی کردیم لایحه بودجه سال آینده را ابتدا در زمان تعیین شده به مجلس ارائه کنیم. این لایحه شفاف است، قبلا دو بودجه داشتیم یکی بودجه ای بود که در حساب های صندوق آورده نمی شد و یکی دیگر که به دست شما نمایندگان می رسید. ما بودجه را در حوزه درآمدها و هزینه ها شفاف کردیم، برای اولین بار تمامی منابع و هزینه های انجام شده به طرق مختلف ارائه شده است.
پزشکیان گفت: چارچوب و استانداردی در لایحه بودجه تعیین شده که بر اساس کدینگ می توانید به ردیف بودجه، استان و عنوان آن دسترسی پیدا کنید. تلاش کردیم ساختار بودجه را تنظیم و سپس آن را ارائه کنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: در حوزه ثبات اقتصادی به بانک ها و بورس توجه کردیم، معمولا دولت در صورت کسری از بانک ها قرض می گرفت و با هزینه آن تورم ایجاد می شد، بر اساس لایحه بودجه سال 1404 نه تنها از بانک ها پول قرض نمی کنیم بلکه 200 هزار میلیارد تومان پول گذاشته ایم تا بدهی بانک ها را پرداخت کنیم به این معنا که دولت در حال پس دادن بدهی خود به بانک ها است، از سوی دیگر تلاش کرده ایم سرمایه و دارایی برخی از بانک ها را افزایش دهیم. سعی کرده ایم تکالیف اضافی برای بانک ها تعیین نکنیم تا جایی که ممکن است بانک کار خود را انجام می دهد زمانی که تکالیف را مشخص می کنیم بانک نمی تواند کار خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: در زمینه بورس به جای اینکه اوراق برای هزینه دولت چاپ کنیم، به اندازه پرداخت بدهی ها و سود آن اوراق چاپ کرده ایم، در حقیقت این ما به ازای بدهی دولت است نه منبعی برای درآمد و هزینه کرد دولت.
پزشکیان افزود: ما اوراق اضافه چاپ نکردیم و برای اینکه هزینه دولت را بتوانیم جبران کنیم و کسری نیاوریم از مقام معظم رهبری اجازه گرفتیم و یک مقدار از ارزی که باید وسط سال کسری می آوردیم و تقاضای ارز می کردیم و بعد از شکل گیری اعتراضات اجتماعی ارز دریافت می کردیم قبل از این اتفاقات در بودجه آوردیم. این بودجه آن چیزی است که می توانیم درآمد داشته و هزینه کنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: در مورد رشد اقتصادی تلاش کردیم اولا در قوانین و مقرراتی که در این رابطه وجود دارد ثبات قانونی ایجاد کنیم و آئین نامه و مقررات را تغییر ندهیم که طرف نداند تکلیف اش با ما چیست.
وی افزود: مالیات بنگاه ها و شرکت های خصوصی که در بورس فعالیت دارند طبق قانون باید 25 درصد مالیات می پرداختند اما ما 20 درصد در نظر گرفتیم که مالیات تولیدکنندگان و شرکت های فعال در بورس همان 20 درصد بمانند و اگر درآمد کسب کردند و سرمایه گذاری انجام دادند مالیات به آن درآمد تعلق نخواهد گرفت یعنی اگر درآمدشان را صرف سرمایه گذاری کردند لازم نیست مالیات بپردازند بنابراین تلاش کردیم این روند را اصلاح کنیم.
رئیس قوه مجریه کشورمان یادآور شد: برای مالیات کسبه نیز همچون حقوق بگیران تا 24 میلیون مالیات نمی گیریم و از آن به بعد مالیات پرداخت خواهند کرد.
پزشکیان گفت: در مورد عدالت به بانک ها کمک مالی کردیم، برای اشتغال زایی توسط بانک هایی که صندوق های اشتغال زایی دارند پول اضافه گذاشتیم تا اشتغال زایی را افزایش دهند.
رئیس جمهور بیان کرد: در مورد گندم و نهاده های دامی کاری که برای گندمکاران انجام دادیم این بود که امسال در بودجه 140 هزار میلیارد برای پرداخت بدهی آن ها گذاشته شده بود و باید 220 هزار میلیارد خرید می کردیم بنابراین مجبور شدیم از مقام معظم رهبری اذن گرفته و ارز بگیریم و بدهی آن ها را پرداخت کردیم.
وی افزود: در مورد پاداش بازنشستگی مشکل داشتیم چرا که اعتراضاتی را به همراه داشت و پول برای آن دیده نشده بود یا آنچه دیده شده بود ما به ازای آن نبود کما اینکه 20 هزار میلیارد دیده شده بود بنابراین برای سال آینده 80 هزار میلیارد گذاشتیم و 250 هزار میلیارد برای گندمکاران پول در نظر گرفتیم که مطالباتشان به موقع پرداخت شود یعنی آنچه از دستمان بر می آمد سعی کردیم به سمت آن اهدافی که در اقتصاد داریم، هدایت کنیم.
رئیس قوه مجریه کشورمان خاطرنشان کرد: در مورد عدالت گرچه بحث وسیعی است اما سعی کردیم 20 درصد حقوق را افزایش دهیم اما متوسط افزایش حقوق 28 درصد است تا کسانی که هزینه بیشتری دارند تا 40 درصد حقوق شان افزایش پیدا کرده است و این یک نگاه به گروه و اقشار آسیب پذیر در جامعه است.
پزشکیان افزود: مالیات بر حقوق را از 12 میلیون تومان به بعد باید می گرفتیم که آن را تا 24 میلیون تومان افزایش دادیم، از سوی دیگر در مورد نهاده های کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات سعی کردیم ارزی که باید به آن ها پرداخت کنیم همچنان داشته باشیم که در مورد دارو و کالاهای اساسی مشکل پیدا نکنیم و تا آن جا که توانستیم در عدالت، در ثبات اقتصادی، توسعه و اشتغال و ساختاری که باید انجام می دادیم با همفکری به جمع بندی برسیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: یک فرصت هایی برای یک سری کارها گذاشتیم که لازمه آن کمک همه شما و نه تنها شما بلکه همه کسانی است که در سیاست، علم و دانشگاه کمک می کنند و باید در این روند همراهی کنیم.
وی افزود: شما می دانید و ما هم می دانیم که در آب، برق، گاز و پول ناترازی داریم که نیاز به مداخلات علمی، کارشناسی و هماهنگی دارد و باید هر اقدامی انجام دهیم که گروه هایی که ممکن است از این مداخله صدمه ببینند دچار مشکل نشوند لاجرم باید مداخله کنیم و در خیلی از این مسائل نیاز است شما به ما کمک کنید.
رئیس قوه مجریه کشورمان یادآور شد: هم اکنون گاز برخی کارخانجات را نمی توانند بدهند که این برای ما قابل قبول نیست که گاز و برق برخی تولیدی ها را قطع کنیم و به هر شکل ممکن باید مشکلاتشان را حل کنیم./انتهای پیام