پنجشنبه 1 آذر 1403, Thursday 21 November 2024, مصادف با 19 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 4511
منتشر شده در دوشنبه, 11 تیر 1397 12:59
تعداد دیدگاه: 0
رئیس جمهور تصمیم نهایی را گرفت؛

خبرها حاکی از آن است که تاکنون رئیس جمهور برای انجام این پنج تغییر در کابینه ـ که منجر به تغییر بخش عمده ای از تیم اقتصادی دولت می شود ـ به نتیجه رسیده است.

به احتمال فراوان، به زودی احکام مربوط به رئیس کل جدید بانک مرکزی و رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه را صادر خواهد کرد؛ اما در خصوص وزیران یاد شده ملاحظاتی دارد که احتمالا نمی خواهد، هزینه برکناری آنها به پای او نوشته شود.

پس از تشدید مشکلات اقتصادی و اظهارنظر کارشناسان پیرامون اینکه دولت باید تغییراتی را در تیم اقتصادی و تفکر حاکم بر آن انجام دهد، بحث های بسیاری در محافل سیاسی، اقتصادی و رسانه ای درباره تغییرات احتمالی درگرفت و حتی گمانه زنی هایی نیز ـ غیر رسمی ـ درباره وزرایی که احتمالا جای خود را به افراد جدید خواهند داد، مطرح شد.

انجام تغییرات در کابینه، موضوعی نیست که تنها کارشناسان و رسانه ها پیرامون آن ابراز عقیده کنند و احتمال انجام آن را بدهند، بلکه تصمیم گیران در قوه مجریه هم با توجه به مشکلات موجود در کشور به آن واقفند و بر این باورند که باید حتما تغییراتی ـ هم در ارتباط با افراد و هم در رابطه با تفکر حاکم بر تیم اقتصادی دولت ـ صورت بگیرد؛ موضوعی که کم و کیف و مصادیق آن هنوز قطعی مشخص نشده است.

در همین خصوص «محمود واعظی»، رئیس دفتر رئیس جمهور و یکی از چهره های تأثیر گذار در دولت، چهارشنبه هفته گذشته و پس از پایان جلسه هیأت وزیران به طور رسمی انجام تغییرات در کابینه را تأیید کرد و البته توضیح داد، هنوز هیچ کس از چند و چون تغییرات خبر ندارد و قرار است صرفا شخص رئیس جمهور در این رابطه تصمیم گیری و آن را رسما اعلام کند.

حالا از درون دولت خبر می رسد که «حسن روحانی» در ارتباط با تغییر پنج تن از اعضای کابینه به جمع بندی رسیده است و احتمالا به زودی شاهد انجام این تغییرات در دولت خواهیم بود؛ تغییراتی که تماما در تیم اقتصادی دولت انجام خواهد شد و بر همین اساس، احتمالا روش و شیوه و تفکر عملکرد تیم اقتصادی دولت را نسبت به گذشته دگرگون خواهد ساخت.

بر اساس آخرین اخبار و شنیده ها، با توجه به اتمام دوره پنج ساله «ولی الله سیف»، حکم او دیگر تمدید نخواهد شد؛ لذا اولین تغییر در کابینه و تیم اقتصادی دولت را می توان به تغییر رئیس کل بانک مرکزی دانست.

دومین تغییری که به احتمال زیاد به زودی در درون دولت انجام خواهد شد، کنار رفتن «محمد باقر نوبخت»، یار غار رئیس جمهور و فرد نزدیک به «حسن روحانی» از ریاست سازمان برنامه و بودجه خواهد بود و آن طور که شنیده شده، احتمالا یکی از معاونان وی جای او را خواهد گرفت. با این تغییر، احتمالا پس از این، نوبخت را فقط در قامت سخنگوی دولت خواهیم دید.

همچنین گفته می شود که رئیس جمهور برای تغییر «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت، «مسعود کرباسیان» وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی به جمع بندی رسیده است، اما تمایل دارد که این افراد یا خود استعفا بدهند و یا اینکه با نظر مجلس کنار گذاشته شوند.

آن گونه که خبرها حکایت می کند، تاکنون رئیس جمهور برای انجام این پنج تغییر در کابینه ـ که منجر به تغییر بخش عمده ای از تیم اقتصادی دولت می شود ـ به نتیجه رسیده و به احتمال فراوان، به زودی احکام مربوط به رئیس کل جدید بانک مرکزی و رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه را صادر خواهد کرد؛ اما در خصوص وزیران یاد شده ملاحظاتی دارد که احتمالا نمی خواهد، هزینه برکناری آنها به پای او نوشته شود.

روحانی به احتمال خیلی زیاد و با توجه به اینکه طرح استیضاح هر سه وزیر (صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی و راه و شهرسازی) در مجلس آماده شده و در حال پیگیری است، منتظر خواهد ماند تا قوه مقننه درباره شریعتمداری، کرباسیان و آخوندی تصمیم گیری کند و هزینه برکناری این سه نفر به پای او نوشته نشود.

هر چه هست، انجام تغییرات یاد شده در بدنه دولت جدی و قطعی به نظر می رسد و باید منتظر ماند و چهره های جدیدی که احتمالا تفکر جدیدی را هم بر بخش اقتصادی دولت حاکم خواهند کرد، دید. البته در یک سال گذشته، تقریبا تمامی مشکلات اقتصادی ناشی از عملکرد بخش هایی است که تحت مدیریت افراد یاد شده قرار دارد و احتمالا انتظار رئیس جمهور برای بهبود عملکرد بی نتیجه مانده است؛ بنابراین، او تغییرات در این بخش ها را آغاز کرده است.

نوشتن دیدگاه