مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان گفت: با وجود کمبودهای بسیار در آستانه راهاندازی کوره بلند شماره یک هستیم اما مهمترین بحث آن تأمین پایدار مواد اولیه آن است که با برنامهریزی وزارت صمت به زودی شاهد راهاندازی آن خواهیم بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، به نقل از روابط عمومی ذوبآهن اصفهان، منصور یزدیزاده در ارائه گزارش هیأت مدیره مربوط به عملکرد سال ۹۸ و برنامههای آتی این شرکت اظهار کرد: رکورد تولید با دو کوره بلند و ثبت رکورد روزانه، ماهانه و سالانه تولید کک ازجمله دستاوردهای سال قبل است.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان با اشاره به دستیابی به رکورد کمترین مصرف کک، گفت: کک مهمترین بخش قیمت تمام شده شرکت در بحث انرژی است و در حالی که دیگر فولادسازان از گاز استفاده میکنند، ذوبآهن به دلیل روش تولید کوره بلند ناچار به استفاده از کک است.
وی با تأکید بر اینکه به دلیل کمبود کمی و کیفی در زغالسنگ در کشور و همچنین کمبود کک در کشور ناچار به واردات هستیم که مجموع آنها ۵۰ درصد قیمت تمام شده شرکت ذوبآهن را در برمی گیرد، افزود: در این حوزه عدد ۵۱۲ کیلو به ازای هر تن چدن را در سال ۹۸ به ۵۱۰ کیلو رساندیم و امیدواریم در سال ۹۹ این روند کاهشی ادامه یابد.
یزدیزاده با اشاره به روند آزمایشی پروژه PCI به عنوان یکی از پروژههای اقتصادی ذوبآهن، اظهار کرد: قرار بود بهرهبرداری رسمی از این پروژه در فروردین امسال با حضور رئیسجمهور انجام شود که به دلیل شرایط موجود این اتفاق رخ نداد، اما امروز شرکت از این پروژه استفاده آزمایشی میکند.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان با بیان اینکه یکی از فاکتورهای مهم صنعت فولاد تولید سرانه فولاد است، بیان داشت: میزان تولید ذوبآهن در سال ۹۷به ازای هر نفر، ۱۶۱ تن بود که این عدد در سال ۹۸ به ۱۷۴ تن رسید و پیشبینی میشود در سال جاری با جهش تولید و با راهاندازی کوره شماره یک به عدد ۱۹۹ تن به ازای هر نفر برسیم که این حاصل دو اقدام از جمله افزایش تولید و دیگری خروجی شرکت است و در عمل جهش تولید در این شرکت محقق میشود.
وی با اشاره به ثبت رکورد صادرات شرکت ذوبآهن در سال گذشته با یک میلیون و ۱۵۵ هزار تن محصول، گفت: این میزان صادرات معادل ۵۰ درصد محصولات اصلی شرکت است.
یزدیزاده افزود: تثبیت سودآوری شرکت را در سال گذشته شاهد بودیم و امسال ۸۸۰ میلیارد تومان را هدفگذاری کردیم. بدین ترتیب زیان انباشته شرکت را به صفر خواهیم رساند و سال آینده به طور قطع سود تقسیم خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن با بیان اینکه در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ شاهد رشد ۵۷ درصدی هزینههای مواد اولیه بودیم، ادامه داد: رشد هزینهها در حالی بود که رشد فروش شرکت ۲۸ درصد رقم خورد و این یکی از دلایل نرسیدن به سود عملیاتی مناسب ذوبآهن همانند سال ۹۷ بود.
وی با اشاره به دلایل رشد هزینههای ذوبآهن، اظهار کرد: رشد ۵۷ درصدی قیمت زغال و همچنین نرخ افزایشی تورم و ... موجب رشد هزینههای تولید در ذوبآهن شده است.
یزدیزاده با بیان اینکه ذوبآهن در بحث فروش با محدودیتهایی در فروش محصولات خود در بورس کالا مواجه شد، تأکید کرد: در این شرایط به سود قابل پیشبینی دست نیافتیم برآورد ما از سود از دست رفته ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن در ادامه به چالشهای پیشروی این شرکت اشاره کرد و گفت: بزرگترین مشکل ذوبآهن کمبود مواد آهندار در کشور است، اما با رویکرد جدید وزارت صمت روند خام فروشی رو به کاهش است و با تدابیر صورت گرفته قرار است پیش از صادرات ابتدا نظر تولیدکنندگان داخلی جلب شود.
وی با اشاره به ترجیح معادن به تبدیل سنگآهن به کنسانتره و گندله که یک چالش برای ذوبآهن محسوب میشود، ادامه داد: ما امروز با کمبود سنگآهن درشت دانه در کشور مواجه هستیم، از سوی دیگر برخی صنایع بالادستی همچون گل گهر و چادرملو به تولید فولاد روی آوردهاند و در این شرایط آنها تأمین مواد اولیه خود را در اولویت قرار دادهاند.
یزدیزاده با اشاره به اینکه ذوبآهن همانند دیگر فولادسازان از یارانه انرژی برخوردار نیست، اظهار کرد: مطابق آخرین برآورد ذوبآهن به ازای هر کیلو تولید محصول ۱۰۵۰ تومان از یارانه انرژی بیبهره است.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن با اشاره به برنامههای مقابله با چالشهای موجود، اظهار کرد: شرکت ذوبآهن به دنبال خرید معادن زغالسنگ و سنگآهن است و اقداماتی نیز صورت گرفته است، همچنین تمدید مجوز هیأت وزیران در عرضه یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن سنگآهن، ارائه برنامه تأمین کامل مواد اولیه ذوبآهن و پیشنهاد آن به وزارت صمت از مهمترین برنامههای این شرکت است.
وی با اشاره به راهاندازی کوره بلند شماره یک ذوبآهن، تصریح کرد: با وجود کمبودهای بسیار در آستانه راهاندازی کوره بلند شماره یک هستیم اما مهمترین بحث آن تأمین پایدار مواد اولیه آن است که با برنامهریزی وزارت صمت به زودی شاهد راهاندازی آن خواهیم بود.
گفتنی است، مجمع عمومی عادی سالیانه ذوبآهن اصفهان با حضور سهامداران، نمایندگان صاحبان سهام، اعضای هیأت مدیره و نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، در تالار تشریفات و تالار آهن ذوبآهن اصفهان با رعایت پروتکلهای بهداشتی پنجشنبه ۱۹ تیرماه برگزار شد.
نمایندگان سهامداران عمده ذوبآهن در جایگاه هیأت رئیسه قرار گرفتند و عید عبودی رئیس هیأت مدیره شرکت صدر تأمین ریاست مجمع را عهدهدار شد.
در پایان این مجمع، شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین، شرکت پویش بازرگان، شرکت فراوردههای نسوز ایران، شرکت توسعه معادن پارس تأمین و شرکت صبا تأمین به عنوان اعضای هیأت مدیره در دوره جدید به مدت دو سال انتخاب شدند، همچنین مؤسسه حسابرسی هشیار ممیز به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی شرکت و مؤسسه حسابرسی تدوین و همکاران به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی علیالبدل برای مدت یک سال انتخاب شدند.