سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، از تشدید مراقبت ها در مبادی ورودی کشور خبر داد و جدیدترین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، دکتر علیرضا رییسی در حاشیه برگزاری پنجاه و پنجمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، بیان کرد: امروز پنجاه و پنجمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با ریاست دکتر روحانی، رییس جمهور محترم برگزار شد و ما مروری بر روند بیماری در سطح دنیا داشتیم. در اروپا و آمریکا میزان موارد ابتلا به بیماری به شدت در حال افزایش است و اکثر تخت های بیمارستانی این کشورها پر شده است، به ویژه به دلیل ویروس جهش یافته انگلیسی میزان سرایت و مرگ و میر بیماری کرونا بالا رفته است.
تشدید کنترل مرزهای زمینی، هوایی و آبی
وی افزود: بالا رفتن میزان ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در این کشورها، اهمیت حفاظت از مرزها و رعایت پروتکل های بهداشتی را بیش از پیش گوشزد می کند. بسیار مهم است تا در اسرع وقت و به صورت زودرس اگر احیانا بیماری مبتلا به ویروس جهش یافته وارد کشور شود، بتوانیم سریعا وارد عمل شویم. در این راستا، برنامه هایی به وزارت راه و مسکن و شهرسازی داده شده و با همکاری سازمان هواپیمایی ابلاغیه هایی صورت گرفته است. مرزهای زمینی، هوایی و آبی باید به شدت کنترل شود و پروتکل های سختگیرانه ای در این راستا تصویب و ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: تا پیش از این تنها مسافران ورودی کشورهای اروپایی باید با تست منفی وارد کشور می شدند، از حالا مصوب شد همه کسانی که می خواهند از هر کشوری حتی کشور همسایه وارد کشور شوند، باید با تست منفی pcr وارد کشور شود. همچنین تصمیم داریم از تمام مسافرین ورودی مجددا تست گرفته شود، از طرفی اگر مسافری از اروپا وارد کشور می شود باید علاوه بر تست منفی که از او می گیریم، ۱۴ روز در منزل قرنطینه باشند.
دکتر رییسی ادامه داد: همچنین در این جلسه، در رابطه با هموطنانمان که در انگلستان مانده اند و منتظر ورود به کشور هستند نیز بحث شد تا ببینیم این افراد چگونه می توانند وارد کشور شوند و طی روزهای آینده اعلام می کنیم این افراد به چه صورت می توانند در صورت منفی بودن تستشان و ماندن در قرنطینه وارد کشور شوند. البته پروتکل های سختگیرانه ای در رابطه با این افراد اعمال می شود.
تلاش برای شناسایی ویروس در مراحل اولیه
معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص وضعیت کووید۱۹ در کشورمان نیز اظهار کرد: گرچه روند تقریبا با ثبات شده است، اما آمارهای ما حکایت از آن دارد که در برخی استانها بیماران سرپایی در حال افزایش هستند و در برخی استان ها موارد بستری هم با شیب کمی در حال افزایش است که باید مراقب باشیم. رویکرد جدید ما از یک ماه قبل، رصد کامل بیماری است تا در صورت وجود کوچک ترین علامت و نشانه در رابطه با خیز بیماری، به طور فعال و تهاجمی عمل کنیم و ویروس را در مراحل اولیه شناسایی کنیم.
بالاترین بستری های روزانه در استان مازندران
دکتر رییسی تاکید کرد: استان مازندران هنوز هم بالاترین بستری روزانه در سطح کشور دارد. البته با رعایت پروتکل ها طی دو هفته اخیر به نظر می رسد روند صعودی بیماران بستری متوقف شده و امیدواریم با همت مردم و مسئولین به روند نزولی تبدیل شود. استان گیلان و گلستان هم به همین صورت تقریبا روند نزولی طی می کنند و امیدواریم ادامه دار باشد.
۱۸ شهر نارنجی در گیلان و مازندران
وی افزود: در مجموع ما دیگر شهر قرمز نداریم؛ ۱۸ شهر نارنجی داریم که ۳ تا از آنها در گیلان و ۱۵ تا در مازندران است. ۱۲۴ شهر زرد داریم و ۳۰۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
لزوم تشدید مراقبت ها در هرمزگان، یزد و خراسان شمالی
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: یکی از استان هایی که به شدت علائمی مبنی بر تشدید پروتکل ها در آن می بینیم، استان هرمزگان است که در قشم، بندر لنگه و جاسک حساسیت و مراقبت باید بالاتر باشد؛ زیرا روند بیماری روبه افزایش است. استان یزد به صورت خیلی ملایم و به حالت افزایش یابنده ای میزان بستری ها افزایش می یابد که نیاز به دقت و مراقبت بیشتری است. در استان خراسان شمالی هم یک خیز داریم که گرچه هنوز به مرحله بحران نرسیده، اما نیاز به تمهیدات تشدید شده ای است.
منع تردد در برخی شهرهای زرد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تصریح کرد: از جمله مصوبات امروز منع تردد در برخی شهرهای زرد است که مسافر پذیر هستند و محدودیت باید اعمال کنیم که منع تردد وجود داشته باشد مشابه حالتی که قبلا در شهرهای نارنجی اعمال میشد.
فعالیت مشروطِ برخی هتل ها و تورها در نوروز
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: این شش هفته باقی مانده تا پایان سال اگر پروتکل ها به خوبی رعایت شود، امیدواریم تعطیلات عید نوروز آرامی داشته باشیم و حتی صحبت و یکی از مصوبات امروز این بود که هتل ها در جاهایی با وضعیت مناسب و با پروتکل های سختگیرانه فعال باشند و حتی بعضی تورها در عید نوروز تحت نظارت فعال باشند. اگر تحت نظارت باشند و بدانیم فرد مثبتی در آنها وجود ندارد، می توانیم تعطیلاتی داشته باشیم که مردم از آن استفاده کنند، البته این مشروط است که ۱.۵ ماه باقی مانده تا پایان سال بتوانیم شرایط را مناسب نگه داریم.
با غفلت، بار بیماری افزایش می یابد/ ویروس اصلا ضعیف نشده است
دکتر رییسی ادامه داد: در برخی استان ها متاسفانه یک عادی انگاری رخ داده است و در برخی استان ها و مشاغل تجمعاتی صورت گرفته است و چون رعایت پروتکل ها افت پیدا کرده است، می تواند باعث خیز بیماری شود. باید قدر این وضعیت را بدانیم، زیرا با غفلت بار بیماری افزایش می یابد. ویروس اصلا ضعیف نشده است و جهش ها حتی قوی تر هم داشته است و باید هوشیار و جدی عمل کنیم.
آخرین اخبار واکسن کرونا
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پایان درخصوص واکسن، عنوان کرد: در این رابطه هم امیدوارم روند تولید داخل که با شرایط خوبی ادامه دارد همچنان طی شود. در رابطه با مجور واردات واکسن هم امروز صحبت هایی شد که متعاقبا به اطلاع می رسد.
وبدا