جمعه 11 آبان 1403, Friday 1 November 2024, مصادف با 28 ربیع‌الثانی 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 1912
منتشر شده در یکشنبه, 10 خرداد 1394 00:47
تعداد دیدگاه: 0

تولید فولاد خام در گروه فولاد مبارکه اصفهان ( فولاد مبارکه، هرمزگان و سبا) در چهار ماه ابتدایی سال 2015 میلادی با رشد 17 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 2 میلیون و 564 هزار تن رسید. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز وبه نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، این شرکت در چهار ماه ابتدایی...

 

تولید فولاد خام در گروه فولاد مبارکه اصفهان ( فولاد مبارکه، هرمزگان و سبا) در چهار ماه ابتدایی سال 2015 میلادی با رشد 17 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 2 میلیون و 564 هزار تن رسید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز وبه نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، این شرکت در چهار ماه ابتدایی سال 2015 با تولید یک میلیون و 913 هزار و 226 تن، 20 درصد رشد، ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته سبا با تولید 251 هزار و 288 تن، سه درصد رشد و فولاد هرمزگان با تولید 399 هزار و 841 تن 11 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل را تجربه کردند.

تولید فولاد خام گروه فولاد مبارکه اصفهان در ماه آوریل سال 2015 با رشد 6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 652 هزار تن رسید که این میزان 51 درصد تولید فولاد خام ایران را تشکیل می‌دهد.

به گزارش انجمن جهانی فولاد، مجموع تولید فولاد خام ایران در 4 ماه ابتدایی سال 2015 با رشد 3.4 درصدی همراه شد این در شرایطی است که در این مدت تولیدکنندگان بزرگ این فلز در جهان با روند نزولی تولید روبه‌رو بوده‌اند.

در چهار ماه سال جاری میلادی مجموع 65 کشور عضو انجمن جهانی فولاد بیش از 536 میلیون تن فولاد خام تولید کرده‌اند که این میزان 1.7 درصد کمتر از تولید چهار ماه نخست سال 2014 محسوب می‌شود، چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد جهان اندکی بیش از 270 میلیون تن فولاد خام تولید کرده که 1.3 درصد کمتر از ماه مشابه سال قبل به شمار می‌آید.

همچنین آمریکا افت 8.5 درصدی، ژاپن کاهش 3.7 و کره جنوبی نیز افت 5.5 درصدی را به ثبت رساند‌ه‌اند و در حوزه خاورمیانه قطر کاهش 14.2 درصدی را پشت سر گذاشت اما عربستان و امارات به ترتیب رشد 4.5 و 2.2 درصدی را تجربه کردند.

در این چهار ماه هند رشد تولید را پشت سرگذاشت به طوری که توانست با نزدیک به 30 میلیون تن تولید فولاد خام، رشد 6.7 درصدی را عملی کند، در این مدت روسیه نیز با تولید بیش از 24 میلیون تن فولاد خام، رشد 5.2 درصدی را به ثبت رساند.

  • سرمایه فولاد مبارکه افزایش یافت

همچنین معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه گفت: این شرکت برای سال مالی جاری افزایش سرمایه 50 درصدی را در دستور کار خود داده که پس از تصویب هیئت‌مدیره و تأیید حسابرس شرکت، اکنون در مرحله بررسی توسط سازمان بورس قرار دارد.

امیرحسین نادری اظهار کرد: طبق تصمیم هیئت‌مدیره شرکت در حالی افزایش سرمایه به مبلغ 25 هزار میلیارد ریال تصویب شده که از این مبلغ 20 هزار میلیارد از محل وصول مطالبات، آورده نقدی سهام‌داران و مابقی از محل سود انباشته تأمین می‌شود.

وی در خصوص اهداف اصلی فولاد مبارکه از این افزایش سرمایه گفت: حدود 75 درصد از مبلغ افزایش سرمایه معادل 19هزار میلیارد ریال به منظور اجرای طرح توسعه کنسانتره و گندله‌سازی سنگان به‌کار برده می‌شود و 25 درصد باقی مانده جهت جبران مخارج سرمایه‌گذاری‌های انجام شده طی سال‌های گذشته استفاده می‌شود.

معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه در خصوص وضعیت اجرای پروژه منطقه سنگان تصریح کرد: طرح‌های گندله‌سازی سنگان با 64 درصد پیشرفت فیزیکی و کنسانتره‌سازی سنگان با پیشرفت فیزیکی 12 درصدی، هر کدام با ظرفیت اسمی تولید 5 میلیون تن در حال اجرا هستند و پیش‌بینی می‌شود تا مردادماه سال مالی آینده به بهره‌برداری برسند.

وی با اشاره به آثار ناشی از اجرایی شدن طرح مذکور بر وضعیت تولید محصولات فولاد مبارکه، در این باره افزود: فولاد مبارکه هم‌اکنون سالانه 7 میلیون تُن گندله تولید می‌کند که این میزان پاسخگوی نیاز شرکت نیست و به همین دلیل کسری نیاز خود را با خرید از مجموعه‌های چادر ملو و گل گهر یا واردات آن تأمین می‌کند، بر این اساس می‌توان گفت در صورت بهره‌برداری از طرح مذکور بهای تمام شده محصولات کاهش می‌یابد.

نادری در ارتباط با سایر پروژه‌های در دست اجرای فولاد‌‌ مبارکه گفت: بهینه‌سازی کوره‌های 2،3، 5 و 6 فولاد‌سازی، احداث ماشین ریخته‌گری 5 و توسعه میز غلتکی ماشین دو از جمله پروژه‌های سال 93 در ناحیه فولادسازی هستند، ضمن اینکه طرح‌های واگن برگردان دوم و نوار نقاله انتقال فولاد نیز با 99 درصد پیشرفت فیزیکی به زودی به بهره‌برداری می‌رسند.

وی افزود: طی سال 93 پروژه‌هایی در بخش تصفیه آب همچون احداث تصفیه آب صنعتی واحد 21 و نیز احداث مخزن 51 هزار متر مکعبی به بهره‌برداری رسیده است، به گونه‌ای که اجرایی شدن پروژه‌های مذکور به دلیل اقلیم خشک استان اصفهان و ریسک توقف تولید ناشی از قطعی آب را به حداقل می‌رساند.

معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تأکید بر این مطلب که کل مصرف سالانه آب در شرکت فولاد مبارکه کمتر از یک درصد جریان حجمی معمول آب رودخانه زاینده‌رود است، بیان کرد: نکته مهمی که اهمیت اجرای طرح‌های توسعه اجرا شده و برنامه‌ریزی شده در زمینه آب را بیش از پیش نشان می‌دهد، این است که در فولاد مبارکه در مقایسه با طراحی اولیه 66 درصد کاهش برداشت و مصرف آب نسبت به دوران راه‌اندازی حاصل شده است.

وی در خصوص میزان تولید فولاد تصریح کرد: به طور کلی طی سال 2014 میلادی حدود یک میلیارد و 637 میلیون تن فولاد خام در دنیا تولید شده که ایران با تولید 14.3 میلیون تن از این محصولات، سهم یک درصدی در دنیا دارد، علاوه بر این، گروه فولاد مبارکه در مجموع 7 میلیون و 400 هزار تُن فولاد خام تولید کرده‌اند که می‌توان گفت 50 درصد از سهم کل تولید کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

نادری در ادامه تصریح کرد: در سال مالی 1393 فولاد مبارکه در راستای حفظ سهم 50 درصدی خود در تولید فولاد کشور 66 درصد سهام شرکت‌های ورق خودرو و شرکت فولاد سپید دشت چهارمحال و بختیاری را تملک کرد.

وی ادامه داد: در سال 93 فولاد مبارکه در افزایش سرمایه شرکت‌های ورق خودرو چهارمحال و شرکت سرمایه‌گذاری توکا فولاد حضور یافت به نحوی که شرکت ورق خودرو سرمایه خود را از 700 میلیارد ریال به 2 هزار و 500 میلیارد ریال (معادل 257 درصد) و شرکت سرمایه‌گذاری توکا فولاد نیز سرمایه خود را از 610 میلیارد ریال به 2هزار میلیارد ریال (معادل 228 درصد) افزایش دادند.

معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه در پایان یادآوری کرد که مجمع عمومی سالانه شرکت فولاد مبارکه اصفهان مطابق سال‌های گذشته در هفته آخر تیرماه برگزار می‌شود.

نوشتن دیدگاه