جمعه 2 آذر 1403, Friday 22 November 2024, مصادف با 20 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 2409
منتشر شده در سه شنبه, 26 آبان 1394 22:28
تعداد دیدگاه: 0

عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه طرح لوله انتقال آب به فولاد مبارکه خلاف مصوبه 9 ماده ای آب است، گفت: موضوع خط لوله انتقال آب از بالای چم آسمان به فولاد مبارکه را از مسئولان آب استان جویا شدیم و آنها تکذیب نکردند اما گفتند طرح مربوط به گذشته است. مهدی بصیری در خصوص طرح انتقال آب...

عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه طرح لوله انتقال آب به فولاد مبارکه خلاف مصوبه 9 ماده ای آب است، گفت: موضوع خط لوله انتقال آب از بالای چم آسمان به فولاد مبارکه را از مسئولان آب استان جویا شدیم و آنها تکذیب نکردند اما گفتند طرح مربوط به گذشته است.

مهدی بصیری در خصوص طرح انتقال آب از چم آسمان به فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان، اظهار داشت: به گفته مسئولان طرح انتقال آب به فولاد مبارکه مربوط به گذشته بوده قرار است آب با لوله ای به قطر 140 سانتی متر از بالای چم آسمان به سمت فولاد مبارکه و ذوب آهن منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه موضوع خط لوله انتقال آب از بالای چم آسمان به فولاد مبارکه را از مسئولان آب استان جویا شدیم و آنها تکذیب نکردند و گفتند طرح مربوط به گذشته است، گفت: نمی شود هر طرحی را که مربوط به گذشته بوده اجرایی کنیم چرا که مصوبه شورای عالی آب هر گونه بارگذاری جدید بر حوضه زاینده رود را منع کرده اما مسئولان آب استان نسبت به این اتفاق سکوت کرده اند.
عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر اینکه هنوز عملیات اجرایی این طرح آغاز نشده اما در دستور کار مسئولان آب استان است، تصریح کرد: شاید این طرح برای توسعه فولاد باشد و معلوم نیست این صنعت قرار است چه بلایی سر اصفهان و زاینده رود بیاورد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر فولاد مبارکه بر روی فولاد زاگروس چهارمحال و بختیاری سرمایه گذاری کرده و اکنون لوله انتقال آب به این طرح فولادی در دست اجراست و با بهره برداری از آن حدود 50 میلیون متر مکعب آب زا زاینده رودی که دچار بحران است، برداشت می شود.
بصیری افزود: البته برخی مسئولان از جمله فولاد مبارکه عنوان می کنند که به دنبال جایگزین کردن مسیر انتقال آب به این کارخانه هستند اما این موضوعی بی ربط است چرا که استاندار هفته گذشته در همایش ملی مصرف بهینه آب در صنعت اعلام کرد که این صنعت و ذوب آهن تا سه سال آینده باید مصرف خود از آب تازه را قطع کنند و این صحبت ها به نوعی با یکدیگر ضد و نقیض دارد.
وی تصریح کرد: به گفته برخی منابع آگاه حتی پیمانکار طرح انتقال آب از بالای سد چم آسمان به فولاد مبارکه مشخص شده و آنها منتظر واکنش حق آبه داران اصفهان هستند.
عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان بیان داشت: اگر این طرح اجرا شود حدود 40 میلیون متر مکعب آب از این لوله در سال به فولاد مبارکه اب منتقل خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه انتقال آب از بالای چم آسمان به فولاد مبارکه برخلاف مصوبه 9 ماده ای شورای عالی آب است، گفت: با توجه به این مصوبه، استاندار اصفهان موضوع را تکذیب کرده است اما فولادی ها و مسولان آب استان بسیار محکم دنبال اجرای طرح هستند.
بصیری با بیان اینکه وزارت نیرو پیش از این و در دولت گذشته مجوز این طرح را صادر کرده بود، افزود: مطابق مصوبه شورای عالی آب و شورای امنیت ملی نباید این طرح اجرا شود و حتی اگر اجرایی شده بود نباید به بهره برداری برسد.
وی بیان داشت: در چهارمحال و بختیاری نیز طرح هایی که نباید به بهره برداری می رسد اجرا شده اما اکنون برداشت آب انجام می شود و نسبت به این مصوبات بی توجه هستند.
عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان گفت: این مصوبه تنها جلوی اجرای طرح تونل بهشت آباد برای انتقال آب به فلات مرکزی ایران را گرفت در حالیکه بقیه طرح های برداشت و انتقال آب به راحتی در کشور اجرایی می شود.
وی گفت: یکی از مشکلات اصفهان این است که با توجه به وسعت و جمعیت های مختلف ساکن در آن، نسبت به اتفاقاتی که بر سر زاینده رود می آید بی توجه هستند و از حق خد دفاع نمی کنیم در حالیکه مسئولان، نمایندگان مجلس و مردم استان های کوچک همچون چهارمحال و بختیاری و یزد منسجم و موفق عمل می کنند.
بصیری با اشاره به اینکه در همایش صنعت اعلام شد که صنایع از پساب آب استفاده کنند، بیان داشت: امکان این کار وجود ندارد چرا که بیشتر پساب در اصفهان وجود دارد و فولاد مبارکه در بالادست واقع است.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه پساب چند شهر را خریداری کرده است، تصریح کرد: با اجرای طرح لوله انتقال آب از بالای سد چم آسمان به فولاد، احتمال دارد فولاد مبارکه به فکر توسعه خود باشد.
عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: با توجه به مشکل بی آبی اصفهان، توسعه فولاد در این منطقه فاجعه است.
البته دو روز گذشته استاندار اصفهان به ایمنا، اعلام کرده بود صحبت ها مبنی بر احداث لوله انتقال آب به فولاد مبارکه از پشت سد چم آسمان صحت ندارد و فولاد و به طور کلی صنایع استان همچون ذوب آهن و پالایشگاه و ... تا سه سال آینده باید ارتباط خود را با آب تازه قطع کنند و باید از پساب استفاده کنند.
زرگرپور بیان داشت: البته پیش از این موضوع انتقال آب از پشت سد چم آسمان به فولاد - در دولت گذشته - مصوبه ای بوده تا تامین آب فولاد مبارکه از طریق این خط لوله با اطمینان انجام شود که ما این مصوبه را متوقف کردیم، چرا که فولاد باید از پساب استفاده کند.
وی افزود: در حال حاضر فولاد مبارکه کار جمع آوری فاضلاب و تصفیه پساب 6 شهر از منطقه لنجان را با سرمایه گذاری بالغ بر 162 میلیارد تومان آغاز کرده تا بتواند از پساب این شهرها برای تامین آب مورد نیاز خود استفاده کند.
روز گذشته نیز مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان به این خبرگزاری گفت: طرح انتقال آب از سد چم آسمان به فولاد هنوز اجرایی نشده اما مهندسی این طرح صورت گرفته و مجوزهای لازم را برای اجرا گرفته است.
بهرام سبحانی اظهار داشت: بحث شایعه و صحت این موضوع مطرح نیست و این خط لوله چیزی را در ارتباط با میزان برداشت آب از زاینده رود عوض نمی کند.
وی افزود: فولاد مبارکه آب مورد نیاز خود را توسط پمپ خانه ای از زاینده رود برداشت می کند و اگر خط لوله انتقال آب از پشت سد چم آسمان به سمت فولاد اجرایی شود تنها محل برداشت آب جابجا می شود.

 

منبع:ایمنا

نوشتن دیدگاه