دوشنبه 5 آذر 1403, Monday 25 November 2024, مصادف با 23 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 25449
منتشر شده در شنبه, 19 اسفند 1402 10:31
تعداد دیدگاه: 0

بیشتر کشور‌های اروپایی به ویژه در سه سال اخیر و باتوجه به مشکلات فراوانی که تولید برق از محل سوخت‌های فسیلی برایشان ایجاد کرده است،مصمم شده‌اند تا تولید برق از طریق سوخت‌های فسیلی را در یک برنامه ریزی زمان‌بندی شده به حداقل برسانند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، 10 کشور اروپایی که بیش از ۶۰ درصد از ظرفیت تولید برق این اتحادیه را تشکیل می‌دهند، متعهد شدند تا سال ۲۰۳۵ میلادی تولید برق از طریق سوخت‌های فسیلی را به صفر برسانند.
بر اساس مطلبی که تارنمای «Beyond Fossil Fuels» منتشر کرد، ده کشور اتریش، بلژیک، دانمارک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، لیتوانی، لوکزامبورگ و هلند متعهد شده‌اند که نیروگاه‌های فسیلی خود را تا سال ۲۰۳۵ از مدار خارج کنند.
این 10 کشور می‌خواهند تا پایان قرن از افزایش بیش از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد دمای جهان جلوگیری کنند و در این بین اتریش، دانمارک، لیتوانی و لوکزامبورگ به صراحت متعهد شده‌اند تا تولید سوخت‌های فسیلی را با انرژی‌های تجدیدپذیر جایگزین کنند.
بر اساس گزارش «reneweconomy.com»، سه عضو دیگر اتحادیه اروپا یعنی پرتغال، رومانی و سوئد نیز با اینکه تعهدات مشابهی را پذیرفته‌اند، اما خود را ملزم به صفر رساندن سوخت‌های فسیلی تا سال ۲۰۳۵ نمی‌دانند و اگر این سه کشور نیز با ۱۰ کشور دیگر همراه شوند، بیش از ۷۰ درصد برق اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۵ با منابعی جز سوخت‌های فسیلی به ویژه انرژی‌های تجدیدپذیر تولید خواهد شد.
فعالان مدنی اروپایی که در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر فعال هستند، با ابراز رضایت از برنامه‌ریزی کشور‌های این قاره برای به صفر رساندن سوخت‌های فسیلی، عملیاتی شدن کامل این برنامه‌ها را نیازمند حذف تدریجی زغال سنگ و تلاش برای جایگزینی کامل این نوع انرژی با انرژی‌های تجدیدپذیر توصیف می‌کنند.
تحلیلی که در تارنمای «Beyond Fossil Fuels» منتشر شده نشان می‌دهد برنامه‌های اتریش، دانمارک، لیتوانی و لوکزامبوگ با اهداف توافق‌نامه پاریس به صورت کامل تطابق دارد و با این حال تعهدات بلژیک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا و هلند برای جایگزینی سوخت‌های فسیلی با انرژی‌های تجدیدپذیر به اندازه کافی روشن نیست.
در این گزارش ضمن اشاره به ضرورت جایگزینی سوخت‌های فسیلی با انرژی‌های تجدیدپذیر همچنین تاکید شده است نباید مسیر حذف سوخت‌های فسیلی از طریق جایگزینی با سایر انرژی‌ها ناسازگار با طبیعت جبران شود و ضرورت دارد با ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر پایدار، زمینه برای رهایی طبیعت از چنگال بازار برق وابسته به سوخت‌های فسیلی رها شود تا خدمتی واقعی به مردم و کره زمین انجام شود./انتهای پیام

وزارت نیرو

نوشتن دیدگاه