مدیرکل بحران استانداری اصفهان از نهایی شدن تدوین سند جامع کاهش خطر در مقابل بلاهای طبیعی و فرونشست در استان اصفهان در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، امروز و همزمان با روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، به همت معاونت میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان، نشست تخصصی ارزیابی تأثیرات فرونشست بر بناها و محوطههای تاریخی در محل سالن اجتماعات حوزه هنری اصفهان برگزار شد.
منصور شیشهفروش در این نشست گفت: سند جامع کاهش خطر در مقابل بلاهای طبیعی و فرونشست در استان اصفهان در حال تدوین نهایی است و مطالعات پهنهبندی فرونشست در استان اصفهان انجامشده است که در این زمینه ۲۸ دشت در استان اصفهان ممنوعه اعلامشده و در آن برداشت آب زیرزمینی امکانپذیر نیست.
مدیرکل بحران استانداری اصفهان ادامه داد: تأثیر خشکی زایندهرود نهتنها بر موضوع فرونشست بلکه بر ایجاد کانونهای گردوغبار در استان اصفهان و استانهای همجوار نیز مؤثر است.
محمدحسن طالبیان عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران و معاون سابق میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز گفت: مدیریت یکپارچه آب و حفظ منابع آبی در جلوگیری از تأثیرات فرونشست بر بناها و محوطههای تاریخی اهمیت ویژهای دارد، همچنین فرونشست منحصر به ایران نیست و در مناطق مختلف جهان نیز تأثیرات خود را نشان داده است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران ادامه داد: میراثفرهنگی ثروت آیندگان است و موضوع حفاظت از آن موضوعی همگانی است.
علی بیتاللهی مدیر مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز در این نشست گفت: پهنههای مختلفی در کشور درگیر فرونشست زمین است، لذا رویکرد مدیریت استان اصفهان در مقابله با این پدیده، رویکردی مثبت و همراه با خردورزی است.
مدیر مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: ناهمگن بودن توزیع جمعیت در دید کلان یکی از عوامل مؤثر و مهم بر تشدید فرونشست است، لذا راه چاره مقابله با فرونشست در اصفهان، جاری بودن زایندهرود و آمایش سرزمین است و عمده دلیل فرونشست زمین، کاهش سطح آبهای زیرزمینی و سطح آبخوانها در ایران است./انتهای پیام