معاون خرید فولادمبارکه با اشاره به اهمیت توجه به خوداتکایی فولاد مبارکه، گفت: بومی سازی صنعت فولاد در شرایط فعلی پایان نیافته بلکه سرعت بیشترین نیز گرفته است.
مهدی تولاییان با اشاره به خوداتکایی فولاد مبارکه در تأمین تجهیزات و قطعات مورد نیاز برای خطوط تولید، گفت: در سال جاری حدود ۸۹ درصد از مبلغ سفارشهای خرید فولاد مبارکه در بخش قطعات در داخل تأمین شده که مبلغ آن بیش از ۳۴ هزار میلیارد ریال برآورد میشود.
وی افزود: در بخش تأمین مواد اولیه مشتمل بر سنگ آهن و گندله، تمرکز شرکت بر تأمین از داخل بوده و در این بخش در سال جاری رشد مناسبی صورت گرفته است.
معاون خرید فولاد مبارکه با اشاره به تأمین ماده اولیه از کشورهای هند و بحرین در سالهای قبل تصریح کرد: در حال حاضر مواد اولیه شرکت از معادن داخلی شامل گل گهر، بافق، زرند، سنگان و سیرجان تأمین میشوند.
وی با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی و بومیسازی دانش فنی صنایع اظهار داشت: فولاد مبارکه در همان سالهای تحریم نیز راه نجات خود را در بومی سازی تجهیزات و تأمین داخلی اقلام مصرفی میدید و به این روش روی آورد اما در همان زمان نیز استفاده از دانش و فناوری روز و ارتباط با دنیا به عنوان یک اصل برای تحقق هدف جهانی شدن فولاد مبارکه مد نظر قرار گرفت.
تولاییان جایگزینی قطعات داخلی با قطعات خارجی قبلی را موفقیت آمیز توصیف کرد و اعلام داشت: تمام مراحل ساخت قطعات از تهیه نقشهها تا مهندسی معکوس و به کار گیری کارشناسان خبره با سرمایه گذاری عظیم فولاد مبارکه انجام شد و پس از چند مرحله اصلاح نقشه و فرآیند ساخت، جایگزینی قطعات داخلی با موفقیت صورت گرفت.
وی افزود: انحصار تولید بسیاری از این قطعات در اختیار چند کشور خاص بود و فولاد مبارکه موفق به شکستن این انحصار شد.
معاون خرید فولاد مبارکه تأکید کرد: بومی سازی صنعت فولاد در شرایط فعلی پایان نیافته بلکه سرعت بیشترین نیز گرفته است و در همین رابطه مذاکرات مثبتی با شرکتهای معتبر جهانی در حوزه ساخت تجهیزات، قطعات و احداث خطوط تولید صورت پذیرفت و بر این شرط تأکید شد که شرکتهای خارجی که خواهان همکاری با فولاد مبارکه هستند، فقط به شرط انتقال دانش فنی ساخت قطعات در داخل کشور ایران و ارائه محصول با کیفیت و قیمت تمام شده کاملاً رقابتی میتوانند با ما همکاری داشته باشند.