بنابر اعلام شرکت آب منطقه ای اصفهان دریچه های سد زاینده رود که برای تحویل آب به کشاورزان شرق اصفهان باز شده بود، تا ظهر امروز به طور کامل بسته خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز به نقل از ایمنا، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان با تاکید بر اینکه تا ظهر امروز دریچه های سد زاینده رود بسته می شود، اظهار داشت: براساس تصمیم قبلی که قرار بود آب در مدت 22 روز در اختیار کشاورزان شرق اصفهان باشد، از امروز خروجی سد کاهش می یابد.
به گفته علی بصیرپور، آب تا اواخر هفته در شهر اصفهان جریان خواهد داشت و بعد از آن رودخانه دوباره خشک می شود.
وی در پاسخ به این سوال که نوبت بعدی باز شدن زاینده رود برای ادامه کشت کشاورزان اصفهان چه زمانی خواهد بود؟، بیان داشت: این بستگی به میزان بارش ها در سرشاخه های زاینده رود و شهر اصفهان دارد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان افزود: به طور قطع قبل از سال 96 زاینده رود باز نمی شود و تصمیمات جدید برای بازگشایی این رودخانه در فروردین ماه است.
وی افزود: در حال حاضر ذخیره سد زاینده رود 200 میلیون متر مکعب است.
به گزارش ایمنا، با توجه به تصمیم وزارت نیرو، دریچه های سد زاینده رود ساعت 6 صبح روز سوم بهمن ماه با دِبی حدود 60 مترمکعب بر ثانیه به مدت 22 روز برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان باز شد و بعد از گذشت حدود 5 روز آب در سد آبشار تحویل آنها شد.
تصمیمات تحویل آب به کشاورزان در کمیته پنج نفره تصمیمگیر برای استفاده بهره برداران از آب زاینده رود متشکل از مدیر عامل آب منطقه ای استان، نماینده استاندار، فرماندار اصفهان، نماینده کشاورزان و نماینده جهاد کشاورزی استان اصفهان اتخاذ می شود.
البته بر اساس تصمیم شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود، مقرر بود آب سد زاینده رود از 28 دی امسال برای کشاورزان شرق اصفهان رهاسازی شود اما به دلیل درخواست کشاورزان ابتدا به 30 دی ماه و نهایتا به سوم بهمن موکول شد.
گفتنی است؛ آب زاینده رود برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان سال گذشته در دو مرحله طی روزهای 15 آبان و اول اسفند رهاسازی شد.
زاینده رود مهمترین رودخانه در مرکز فلات مرکزی ایران به طول حدود 350 کیلومتر از سراب در زاگرس مرکزی تا پایاب در گاوخونی است. این رودخانه به عنوان تنها منبع تامین کننده آب تالاب گاوخونی، پیش از این نیز آب مورد نیاز کشاورزان این منطقه را نیز تامین می کرده است اما اکنون به دلایل مختلف به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است.
بی شک عوامل متعدد مانند مصارف صنعتی، افزایش جمعیت شهرها، سوء مدیریت و بی تدبیری و البته کاهش نزولات آسمانی سبب کم آبی و خشکی تدریجی این رود بزرگ در فلات مرکزی ایران شده است.
احیای زاینده رود، زنده کردن تالاب گاوخونی و مقابله با بحران کم آبی و خشکسالی در سال های اخیر به عنوان مهمترین دغدغه مسئولان استان اصفهان مطرح بوده و در این زمینه تلاش های جدی صورت گرفته است.