سه شنبه 6 آذر 1403, Tuesday 26 November 2024, مصادف با 24 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 4907
منتشر شده در دوشنبه, 13 اسفند 1397 16:59
تعداد دیدگاه: 0

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان اصفهان گفت : اصفهان در معرض تهدیدی بزرگ گر د و غبار های سمی از سوی تالاب گاو خونی است و اگر این بحران مدیریت نشود سرنوشتی بد تر از خوزستان در انتظار اصفهان است .

به گزارش پایگاه خبری همراز نیوز ؛ محمد حسین شاملی ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه که به مناسبت بزرگداشت هفته منابع طبیعی برگزار شده بود گفت: زاینده رود تنها برای زیبا سازی شهر نیست بلکه حیات اصفهان وابسته به آن است و اگر کشاورزی شرق اصفهان تعطیل شود و یا آب دیگر به تالاب گاوخونی نرسد، دوباره کانون های جدید بحران و گرد و غبارسمی در اصفهان شکل می گیرد.و اگر این بحران مدیریت نشودبا شرایطی همچون خوزستان مواجه خواهیم شد، البته در 40 سال گذشته با جنگل‌کاری این مشکل را تا حدودی حل کرده‌ایم.
شاملی در خصوص انتقادات و اعتراضات کشاورزان از طرح های آبخیزداری در حوضه زاینده رود به خصوص در استان چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: وسعت حوضه زاینده رود 435 هزار هکتار است که 290 هزار هکتار آن در استان اصفهان و 145 هکتار آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد، با این وجود در محدوده استان اصفهان هیچ طرح بزرگ آبخیزداری اجرا نشده و طرح‌های موجود تنها برای کنترل رسوبات و سیلاب است و تاکنون توسعه باغی در استان اصفهان نداشته ایم.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان اظهار کرد: در حال حاضر مجموع طرح‌های استان اصفهان از حوضه زاینده‌رود خارج شده است، چرا که هدف از طرح‌های آبخیزداری ذخیره و استحصال آب نیست، اگر این گونه باشد با حکم قضایی با آن برخورد می شود، البته هیچ گونه بند ذخیره ای در استان اصفهان وجود ندارد.

وی با اشاره به بارش های سال آبی جاری، اظهار کرد: این اتفاق موجب خوب شدن پوشش گیاهی به خصوص در مناطق قشلاقی شده که در صورت تداوم بارش های استان طی سال آینده در بخش مراتع دیگر مشکلی نخواهیم داشت.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه برای نخستین بار در بودجه سال 97 از محل صندوق توسعه ملی 200 میلیون دلار در اختیار منابع طبیعی قرار گرفت، گفت: این اعتبار تحولی در بخش منابع طبیعی کشور بود، در حالی که طی سال های گذشته منابع طبیعی از محل اوراق مشارکت طرح های خود را پیش می برد که با تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی جهش کاری در حوزه منابع طبیعی ایجاد شد و در سال جاری 321 پروژه در استان با اعتبار 50 میلیارد تومان در استان اجرا شده است و امیدواریم این اعتبارات در سال 98 نیز استمرار یابد.
وی در خصوص اراضی منابع طبیعی و اختلاف مالکیتی در پلاک های مختلف و چالش های آن، اظهار کرد: مطابق برنامه ششم توسعه قرار شد برنامه کاداستر عرصه های منابع طبیعی انجام شود و به همین منظور یک میلیون و 300 هزار هکتار کاداستر منابع طبیعی و اسناد آن تهیه شده است.
شاملی با تاکید بر اینکه یکی از شاخص های این اداره در بحث حفاظت از عرضه های طبیعی است، گفت: در سال 95 در سطح 2133 هکتار اراضی منابع طبیعی 289 مورد آتش سوزی در استان رخ داد که با اقدامات صورت گرفته این آمار در سال جاری در سطح 172 هکتار اراضی منابع طبیعی به 36 مورد آتش سوزی کاهش یافته است.
شاملی با بیان اینکه 30 درصد از عرصه‌های استان اصفهان، بیابان است، گفت: در سال جاری اعتبارات عمده بیابان زدایی به خوزستان داده شد، اما امیدواریم در سال آینده و در بودجه 98 اعتبار لازم نیز به استان اصفهان تخصیص یابد.
وی همچنین در خصوص قطع درختان در مناطق کویری که از سوی برخی افراد سودجو انجام می شود، گفت: با اقدامات پیشگیری در این خصوص می توان از 300 هکتار بیابان زایی در استان جلوگیری کنیم که قطع درخت در مناطق بیابانی 10 درصد نسبت به سال های گذشته کاهش یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان همچنین درباره قطع درختان در مناطق زاگرسی برای تامین سوخت، تاکید کرد: در سال جاری با تامین سوخت و همچنین تنور گازی، کپسول گاز و ... نیاز مردم این مناطق به سوخت مرتفع شده و مردم آن اقدام به قطع درختان نمی کنند.
وی همچنین با اشاره به ورود زودهنگام دام از استان های همجوار در مناطق عشایری استان، اظهار کرد: با اقدامات صورت گرفته قرار است تا قبل از خرداد 98، دام وارد عرصه های استان اصفهان نشود و با توجه به بارش های خوب تولید علوفه در مراتع استان افزایش یابد.

 

نوشتن دیدگاه