شنبه 3 آذر 1403, Saturday 23 November 2024, مصادف با 21 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 1709
منتشر شده در دوشنبه, 18 اسفند 1393 02:22
تعداد دیدگاه: 0
معاون صنایع دستی کشور خبر داد:

همراز: آمارهای رقم قاچاق صنایع دستی به کشور را سالانه ١٢‌میلیون دلار برآورد می‌کند. رقمی که بیکاری هزاران هنرمند ایرانی را در پی دارد. بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی کشور این آمار را در صبحانه کاری با خبرنگاران مطرح می‌کند و می‌گوید: میزان ورود کالاهای قاچاق به کشور را ۱۲‌میلیون دلار است. اما...

همراز:آمارهای رقم قاچاق صنایع دستی به کشور را سالانه ١٢‌میلیون دلار برآورد می‌کند. رقمی که بیکاری هزاران هنرمند ایرانی را در پی دارد.
بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی کشور این آمار را در صبحانه کاری با خبرنگاران مطرح می‌کند و می‌گوید: میزان ورود کالاهای قاچاق به کشور را ۱۲‌میلیون دلار است. اما مشکل این است که گمرک و سازمان‌های مرتبط مانع ورود کالاهای قاچاق نمی‌شوند و پاسخگوی ما نیستند، از معاونت صنایع دستی و هنرمندان استعلام نمی‌گیرند. معاونت صنایع دستی هم هیچگونه اراده و اختیاری در زمینه ورود کالاهای قاچاق ندارد.
او که در صبحانه کاری خود با خبرنگاران به تشریح فعالیت‌های‌ سال جاری و برنامه‌های ‌سال آینده صنایع‌دستی پرداخت اظهار کرد: درحال‌حاضر ١٢‌میلیون دلار کالای قاچاق صنایع‌دستی از طریق مرزهای کشور وارد ایران می‌شود. رقمی که ٦‌میلیون دلار آن مربوط به کشور چین می‌شود. هر ۱۰۰‌میلیارد تومان کالای قاچاق معادل بیکاری ۱۰‌هزار هنرمند ایرانی است. اما گمرک این مسأله را جدی نمی‌گیرد. گمرک پاسخگوی معاونت صنایع دستی و هنرمندان نیست و از صنایع دستی استعلام نمی‌گیرد. در کشور ما چند صد‌میلیارد کالای قاچاق وجود دارد. ما باید این مسأله را جدی بگیریم. تاکنون چندین نامه به گمرک فرستاده‌ایم اما گمرک پاسخگو نبوده است. این درحالی است که صنایع دستی کشور در یک شرایط سالم و شفاف می‌تواند رشد کند و گسترده شود.
به گزارش میراث خبر، قاچاق یکی از مهمترین معضلات حوزه‌ صنایع‌دستی درحالی آینده صنایع‌دستی و اشتغال ده‌ها‌هزار نفر را تهدید می‌کند که سالانه ١٢‌میلیون دلار سهم صنایع‌دستی از کالاهای قاچاقی است که وارد ایران می‌شود. رقمی که نیمی از آن متعلق به کشور چین است. اما تاکنون نه معاونت صنایع‌دستی و نه تشکل‌های این حوزه هیچ‌گونه دخالتی در سیاست‌گذاری واردات کالاهای صنایع‌دستی و جلوگیری از قاچاق اجناس این حوزه نداشته‌اند.
او به فعالیت‌های معاونت‌ صنایع در زمینه تولید اشاره کرد و گفت: «نخستین اقدامی که در زمینه تولید انجام گرفت، اصلاح وضع آماری بود. چراکه وضع آمار در حوزه فرهنگ بسیار ضعیف است. با این وجود شاخص‌های آماری بیمه نشان می‌دهد که وضع آمار در این حوزه مناسب است.»
نامور مطلق افزود: «هرچند که در‌سال ٩٢ و دولت‌های قبل شاهد ریزش افراد تحت‌پوشش بیمه صنایع‌دستی بودیم اما امسال افرادی که تحت پوشش بیمه صنایع‌دستی قرار گرفتند، ٢٠‌درصد افزایش داشته و قرار است در‌سال آینده این رقم افزایش پیدا کند. درحال‌حاضر در استانی چون سیستان‌وبلوچستان نزدیک به ١٥٤‌هزار نفر فعال در حوزه صنایع‌دستی وجود دارد که از این تعداد تنها ٢ تا ٣‌هزار نفر تحت‌پوشش صنایع‌دستی هستند.»
به گزارش مهر، معاون صنایع‌دستی اما با تأکید بر این‌که معاونت و تشکل‌های صنایع‌دستی تاکنون هیچ دخالتی در سیاست‌گذاری واردات کالاهای قاچاق نداشته‌اند ادامه داد: «گمرک موظف است که برای ورود کالاهای صنایع‌دستی از معاونت صنایع‌دستی و تشکل‌های این حوزه استعلام بگیرد اما تا این لحظه نه‌تنها استعلامی گرفته نشده که مکاتبات صنایع‌دستی را هم بی‌پاسخ گذاشته‌اند.»
معاون صنایع دستی کشور همچنین به طرح سوغات زیارتی اشاره و گفت: همکاران ما کار پژوهشی خود را آغاز کردند. این کار نزدیک به ۹ ماه طول کشید تا نخستین نمایشگاه سوغات زیارتی اوایل اسفندماه ۹۳ در مشهد برگزار شد و استقبال از این نمایشگاه بیش از انتظار ما بود. نزدیک به ۱۰ شرکت اعلام آمادگی کردند و ۳ شرکت توزیع سوغات زیارتی را برعهده گرفتند. در شهر مشهد گردش مالی خرید سوغات ۵۰۰‌میلیارد تومان است، امیدواریم بخشی از این گردش مالی به صنایع دستی تعلق بگیرد. معاون صنایع‌دستی در پایان از افزایش ٤‌درصدی تعرفه کالاهای فرهنگی، رشد ٦٧‌درصدی نمایشگاه‌های داخلی، افزایش ٢٤‌درصدی بازارچه‌های موقت و رشد ٧٠‌درصدی در حوزه جوایز غیرنقدی بانک‌ها خبر داد.

 

منبع: شهروند

نوشتن دیدگاه