زندگی بار دیگر از زاینده رود خداحافظی کرد. چندماه پس از آنکه اصفهانیها شب را تا صبح کنار زایندهرود بیدار نشستند تا جاری شدن آب در بستر ترک خوردهاش را جشن بگیرند و به آن زنده رود بگویند، بار دیگر زندگی از زایندهرود خداحافظی کرد. تنها در برخی قسمتهای رودخانه اندک آبی باقی مانده. حوضچههای چند...
زندگی بار دیگر از زاینده رود خداحافظی کرد. چندماه پس از آنکه اصفهانیها شب را تا صبح کنار زایندهرود بیدار نشستند تا جاری شدن آب در بستر ترک خوردهاش را جشن بگیرند و به آن زنده رود بگویند، بار دیگر زندگی از زایندهرود خداحافظی کرد. تنها در برخی قسمتهای رودخانه اندک آبی باقی مانده. حوضچههای چند متری با عمق کم که حیات صدها ماهی را وابسته به خود میبینند، ماهیانی که محکوم به تلف شدن هستند.
در روزهای گذشته، اصفهانیها به کمک رودخانه آمدهاند تا زیستمندان زایندهرود را نجات دهند و ماهیانی که در ماندآبهای کوچک رودخانه گیر کرده، را بر میدارند تا زندگی دوباره به آنها بخشیده باشند.
«سراسر شهر همین وضع را دارد. بخشهای مختلف رودخانه خشک شده و در برخی بخشها هم کمی آب مانده که ماهیانی که هنوز زنده ماندهاند در این ماندآبها گیر افتادهاند.» اینها را مدیر روابط عمومی حفاظت محیطزیست اصفهان درباره وضع زایندهرود و ماهیانی میگوید که در بستر رو به خشکی آن درحال تلف شدن هستند.
مصطفی قادریان درباره ماهیانی که در زایندهرود زندگی میکنند، میگوید: «برای نجات ماهیها فراخوان دادهایم تا مردم و دوستداران محیطزیست برای نجات ماهیهای باقیمانده که هنوز در ماندآبها زنده ماندهاند، کمک کنند تا این ماهیها از بستر رودخانه جمعآوری شوند، زیرا این ماهیها حق حیات دارند. بر همین اساس از مردم دعوت کردهایم تا در پل مارنان جمع شوند و به جمعآوری ماهیهایی که زنده ماندهاند، کمک کنند.»
خشک شدن آب در بستر زایندهرود، در حالی است که پیش از این همواره از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست قول جاری بودن آب در بستر رودخانه داده شده بود. معصومه ابتکار در حاشیه گردهمایی مدیران کل محیط زیست کشور در جمع خبرنگاران، گفته بود: «براساس آخرین تصمیمات مسئولان عالی شورای هماهنگی حوضه زایندهرود، آب این رودخانه تا اطلاع ثانوی همچنان باز خواهد ماند.» اما این اتفاق نیفتاد، دستگاههایی که قرار بود با محیط زیست برای جاری ماندن آب در زایندهرود همراه شوند، همراهی نکردند و رودخانه از نفس افتاد. مدیرکل حفاظت
محیط زیست استان اصفهان در اینباره گفته است: «بهدلیل تلفات ماهیها از وزارت نیرو مطالبه خسارت خواهیم کرد و توصیه میکنیم که آب منطقهای اصفهان در زمینه جلوگیری از افزایش برداشتها محکم وارد عمل شود.»
حمید ظهرابی ادامه داد: «از تلفات شدید ماهیها و آبزیان و دوزیستان اطلاع داریم و سعی کردهایم تا هم یگانهایی از خود سازمان و هم با فعال کردن تشکلهای مردمنهاد این ماهیها را به بالادست رودخانه که آب دارد، منتقل کنیم.»
ظهرابی با تأکید بر اینکه قطعا بهدلیل این تلفات از وزارت نیرو مطالبه خسارت میکنیم، گفت: «واقعا نمیدانم چه زمانی این قطع و وصلهای مکرر آب تمام میشود،. وزارت نیرو و آب منطقهای اصفهان باید در زمینه جلوگیری از افزایش برداشتها محکم وارد عمل شوند، این درحالی است که براساس آخرین مصوبه هیأت دولت حقآبه تالابها و پایاب رودخانهها جزو اولویتهای تأمین آب شرب است و جالب است که با این قطع و وصلها همین مصوبه هم نادیده گرفته شده است.»
منبع:شهروند