به دنبال شکسته شدن در ورودی قسمت بالایی سی و سه پل ، زخمی دیگر بر پیکر اسب نفس بریده اصفهان نشست. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز ، هرچند امروزه بسیاری از مسئولان در سطوح استانی و ملی بر داشته های تاریخی اصفهان تاکید دارند، اما حفظ و نگهداری این داشته های ارزشمند برای آن ها بسی دشورا شده و هرروز...
به دنبال شکسته شدن در ورودی قسمت بالایی سی و سه پل ، زخمی دیگر بر پیکر اسب نفس بریده اصفهان نشست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، هرچند امروزه بسیاری از مسئولان در سطوح استانی و ملی بر داشته های تاریخی اصفهان تاکید دارند، اما حفظ و نگهداری این داشته های ارزشمند برای آن ها بسی دشورا شده و هرروز خبری از وارد آمدن آسیب به بخش هایی از این میراث کهن به گوش می رسد.
یکی از این اخبار ناگوار شکسته شدن در منتهی به راه پله های قسمت بالایی سی و سه پل بود که پیش از ظهر روز دوشنبه به طرز مشکوکی اتفاق افتاد و تعجب بر انگیز تر این که مردم نه تنها برای حفظ و حراست از این میراث ماندگار اقدام نکرده ، که با حضور در تاج پل اقدام به گرفتن عکس سلفی کردند.
حالا وقتی به شکسته شدن در راه پله های بالایی سی و سه پل نگاه می کنیم، در می یابیم که این اقدام بر اساس قانون جرم مشهود تلقی شده و علاوه بر تخریب اموال عمومی ، وارد آوردن خسارت به میراث فرهنگی نیز می باشد.
- حبس و جریمه انتظار مجرمان را می کشد
بر همین اساس نوشین فتحی ، وکیل دادگستری و کارشناس حقوقی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی همراز گفت: فارغ از ایراد صدمه به آثار تاریخی و باستانی، در قانون، تخریب، ویران کردن و نابود کردن و تحریق سوزاندن و آتش زدن تعریف شده است. اعمالی که غالبا ترس و وحشت عمومی به همراه دارد و به دلیل ایجاد همین ترس است که در قوانین جزایی مورد تاکید و توجه قرار گرفته است و برای آن نیز مجازاتهای سنگینی در نظر گرفتهاند.
وی اظهار کرد: در ماده 26 قانون مدنی اموال دولتی این طور تعریف شده است: «اموال دولتی که معد است برای مصالح یا انتفاعات عمومی مثل استحکامات و قلاع و خندقها و خاکریزهای نظامی و قورخانه و اسلحه و غیره و سفاین نظامی و همچنین اثاثیه و عمارات دولتی و سیم های تلگرافی دولتی و موزهها و کتابخانههای عمومی و آثار تاریخی و امثال آنها و بالجمله آنچه که از اموال منقوله و غیر منقوله که دولت به عنوان مصالح عمومی و منافع ملی در تحت تصرف دارد قابل تملک خصوصی نیست و همچنین است اموالی که موافق مصالح عمومی به ایالت و یا ولایت یا ناحیه یا شهری اختصاص یافته باشد.»
فتحی بیان کرد: بر اساس ماده 687 قانون تعزیرات مصوب 1375 هر كس در وسايل و تاسيسات مورد استفاده عمومي مرتكب تخريب يا ايجاد حريق يا از كارانداختن يا هر نوع خرابكاري ديگر شود بدون آنكه منظور او اخلال در نظم و امنيت عمومي باشد به حبس از سه ماه تا ده سال ( حبس تعزیری درجه 4) محكوم خواهد شد.»
- پلیس:پیگیری می کنیم
با این توضیح به نظر می رسد به دستگاه قضایی و انتظامی استان در برابر وقوع جرم مشهود وظیفه ای قانونی داشته و دادستان عمومی و انقلاب اصفهان باید به عنوان مدعی العموم وارد عمل شده و با مجرم یا مجرمان برخورد قاطع نماید که در این زمینه دوربین های نظارتی که مسئولان سازمان میراث فرهنگی استان پیش از این از نصب آن به منظور مانیتورینگ 24 ساعته ابنیه تاریخی خبر داده بودند، می تواند به کمک مراجع قضایی و انتظامی بیاید.
موضوعی که مطمئنا مورد توجه پلیس بوده به طوری که سرهنگ جهانگیر کریمی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان نیز به آن اشاره کرد و گفت: تخریب اماکن تاریخی جرم است و در صورتی که نیروی انتظامی با چنین مواردی مواجه بشود برخورد میکند.
وی با اشاره به این که با توجه به تخریبی که اتفاق افتاده این جرم مشهود بوده و به این بنای تاریخی خسارت وارد شده است، تأکید کرد: پیگیر این موضوع خواهیم بود و با فرد خاطی برخورد خواهد شد.
- موضوع مهمی نیست!! قبلا هم این اتفاق افتاده
اما در نهایت تعجب و ناباوری ، مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی استان در گفت و گویی که با خبرنگار خبرگزاری فارس در اصفهان داشت، عنوان نمود: این مسئله، موضوع چندان مهمی نیست و تاکنون چند بار اتفاق افتاده است، حتی گاهی اوقات عمدی در کار نیست؛ گاهی هم برخی افراد به لحاظ فقر فرهنگی با لگد به درب میزنند که باعث باز شدن چارچوب درب میشود.
فریدون اللهیاری اظهار کرد: ما پیشنهاد دادهایم که به جای این درها، دربهای فلزی جایگزین شود که به دلیل حفظ منظر و تناسب ساختاری، سازمان میراث فرهنگی با این پیشنهاد موافقت نکرده است.
وی ضمن تایید تخریب هایی در بخش هایی از راه پله ها نیز تصریح کرد: این تخریبها مربوط به الآن نیست و در این حادثه تنها در چوبی شکسته شده است.
مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی استان اصفهان ادامه داد: قسمت تخریبشده تا ترمیم مجدد مسدود خواهد شد.
همچنین وی از پیگیری یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی در این زمینه خبر داد.
بنا بر این گزارش، پیش از این نیز کارشناسان بر لزوم تعیین محدوده مشخص و ایجاد محدودیت برای عبور و مرور همراه با کنترل از روی پل های تاریخی سی و سه پل و خواجو تاکید کرده بودند.
-------------------
گزارش از رضا صالحی پژوه
-------------------