يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 22557
منتشر شده در جمعه, 13 آبان 1401 14:39
تعداد دیدگاه: 0
برای جوانی جمعیت فقط ۷ سال فرصت داریم؛

وزیر بهداشت گفت: هیچ محدودیتی برای رشد و توسعه علمی در هیچ نقطه ای از کشور وجود ندارد و همه دانشگاه ها می توانند به مراکزی پیشرو و مبتکر تبدیل شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، دکتر بهرام عین اللهی در آیین ارتقای دانشکده علوم پزشکی نیشابور به دانشگاه که در تالار سیمرغ این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه ها مراکز رشد علمی کشورند و بیش از شعار، نیازمند اقدام، عمل، توسعه علم و تحقیقات کاربردی در حوزه فناوری هستند‌ و لازم است که به عنوان پایگاه های رشد علمی در مناطق مختلف کشور تقویت شوند تا در آینده شاهد رونق تولید دارو و تجهیزات پزشکی و خودکفایی کشور باشیم.

وی افزود: رشد و ارتقای علمی در یک منطقه، به اعتماد به نفس، هویت، اصالت و تاریخ پرافتخار نیاز دارد که نیشابور از این خصوصیات برخوردار است ؛ البته نباید فراموش کنیم که دشمنان از روز اول به دنبال تخریب اعتماد به نفس ایرانیان بوده و هستند. وزیر بهداشت همچنین لزوم حرکت به سمت دانشگاه های نسل چهارم به صورت الکترونیکی را یاد آوری کرد و اظهار داشت؛ استفاده از روش های آموزشی جدید و پیشرفته باید در دستور کار دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور قرار گیرد.

دکتر عین اللهی تصریح کرد: به رغم تحریم های ناجوانمردانه و فشارهای اقتصادی، ایران امروز قوی ترین قدرت منطقه در حوزه سلامت است و در تمام شاخص ها در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، پیشرو به حساب می آید که دستیایی به این جایگاه حاصل تلاش و زحمات دانشگاه های علوم پزشکی، دانشمندان و نیروهای خدوم بهداشتی و درمانی بوده است.

وی با بیان اینکه در ۱۴ ماه گذشته اقدامات ارزشمندی در دولت سیزدهم انجام شده است، گفت: مقام معظم رهبری در اولین سالگرد فعالیت دولت مردمی فرمودند خدمات سلامت برای مردم محسوس بوده و افتخار می کنیم که این خدمات مورد رضایت مردم و رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفته است.

وزیر بهداشت از مهار کرونا به عنوان یکی از ارزشمندترین دستاوردهای وزارت بهداشت در دولت سیزدهم یاد کرد و افزود: در شروع کار دولت، تعداد مبتلایان روزانه به ۵۰ هزار نفر و فوتی های کرونا به بیش از ۷۰۰ نفر رسیده بود اما با تلاش مدافعان سلامت، دانشمندان و حضور و مشارکت نیروهای مردمی، جهادی و مسلح مرگ و میر بیماران کووید۱۹ در کشور کاهشی محسوس داشته به گونه ای که در دو ماه اخیر، تعداد جانباختگان کرونا به تک رقمی و در برخی روزها به صفر رسید.

دکتر عین اللهی از تقویت پوشش بیمه همگانی سلامت و پوشش بیمه ای ۶ میلیون نفر از سه دهک پایین درآمدی، تشکیل صندوق بیماری های خاص، اجرای طرح دارویار، اجرای تعرفه خدمات پرستاری، رشد ۴۳ درصدی شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت، راه اندازی ۱۲ شهرک علم و فناوری حوزه سلامت و افزایش ظرفیت رشته های پزشکی، دندانپزشکی و مقطع دستیاری به عنوان بخشی از دستاوردهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یاد و خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت مصمم به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است؛ به خصوص که با توجه به پنجره جمعیتی تا ۷ سال آینده فرصت داریم اقداماتی برای رشد جمعیت انجام دهیم که و غیر این صورت با جمعیت گسترده سالمند در کشور رو به رو خواهیم شد.

وی با اشاره به ۷۶ سفر استانی خود در طول یک سال گذشته، گفت: سفر به نیشابور از بهترین سفرهای استانی من است؛ چرا که در این سفر شاهد تولد یک دانشگاه علوم پزشکی آن هم در منطقه ای با قدمت تاریخی هستیم و انتظار می رود که با همکاری، هماهنگی، وحدت و کنار گذاشتن اختلافات، با عزم همگانی و مشارکت خیّرین، بتوان حوزه سلامت نیشابور را ارتقا بخشید.

وزیر بهداشت یادآور شد: تاریخ را باید به دقت مطالعه کرد چرا که راهگشاست و با کم توجهی به تاریخ، واقعیات در هاله ای از ابهام و فراموشی قرار می گیرد؛ همچنان که مقام معظم رهبری بارها فرموده اند تاریخ انقلاب در کتب درسی تشریح شود و تحقق این امر نیاز به پیگیری و تبیین علمی و دقیق دارد.

دکتر عین اللهی با بیان اینکه در دوران پیش از انقلاب، ایران به غرب و نظام استکبار، وابستگی کامل داشت، گفت: در آن دوران نظام سلامت توسط تعدادی نیروی لیسانس پزشکی که از کشورهای همسایه از جمله پاکستان، هند و بنگلادش به ایران آمده بودند، اداره می شد. با آن که جمعیت کشور یک سوم جمعیت کنونی بود اما مردم برای درمان اکثر بیماریها، مجبور به اعزام ببمارشان به خارج از کشور بودند و حال آن که امروز در همه رشته ها در مقاطع تخصصی و فوق تخصصی، نیرو تربیت می کنیم و حتی بیماران کشورهای همسایه نیز برای درمان به ایران مراجعه می کنند.

وی تاکید کرد: افتخارات نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران در شرایطی حاصل شد که دشمنان در طول ۴۳ سال گذشته با فتنه ها و دسیسه های گوناگون از جمله آشوب و ترور گروهک های ضد انقلاب، جنگ تحمیلی، تحریم ها و فشارهای اقتصادی، به دنبال تضعیف جمهوری اسلامی ایران بوده اند.
وزیر بهداشت با طرح این پرسش که در کجای تاریخ سابقه دارد کشوری را که با همه گیری و بیماری در حال مبارزه است، تحریم کنند، خاطر نشان کرد: دبیرکل سازمان ملل متحد اذعان داشته بود که در کرونا نتوانستیم تحریم های آمریکا علیه ایران را لغو کنیم. در دوران کرونا، دشمنان نه تنها تحریم ها را لغو نکردند بلکه آن را ادامه هم دادند و این دانشمندان پرتلاش ایرانی بودند که افتخار آفریدند و مردم و کشور را یاری دادند.

دکتر عین اللهی تاکید کرد: همواره سعی کرده ام در میدان حضور داشته باشم؛ چراکه از پشت مانیتور نمی توان نظام سلامت را اداره کرد.وی با اشاره به اجرای سرودی از گروه ناشنوایان در این مراسم، گفت: امسال قول داده ایم کاشت حلزون برای همه کودکان زیر ۴ سال که دارای مشکلات شنوایی اند، به طور رایگان انجام شود.

وی تاکید کرد: افتخارات نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران در شرایطی حاصل شد که دشمنان در طول ۴۳ سال گذشته با فتنه ها و دسیسه های گوناگون از جمله آشوب و ترور گروهک های ضد انقلاب، جنگ تحمیلی، تحریم ها و فشارهای اقتصادی، به دنبال تضعیف جمهوری اسلامی ایران بوده اند./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه