چهارشنبه 19 دي 1403, Wednesday 8 January 2025, مصادف با 8 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 25678
منتشر شده در یکشنبه, 23 ارديبهشت 1403 15:49
تعداد دیدگاه: 0
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد:

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دوران کودکی، بیشترین اهمیت و حساسیت را برای تثبیت وضعیت سلامتی دارد، درمان کودکان را جزو درمان‌ های پایه عنوان کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، بهرام عین اللهی در همایش "پویش ملی کودک سالم، ایران سلامت" با محوریت رونمایی از سند رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال و برنامه واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس، گفت: سلامت کودکان برای آینده کشور اهمیت زیادی دارد، زیرا کودک سالم، در آینده، به یک فرد بزرگسال سالم، مبدل خواهد بود.

وی با بیان اینکه "سلامت" فقط به بعد فیزیکی و جسمانی منتهی نمی شود و سلامت روحی و روانی را نیز دربرمی گیرد، خاطرنشان کرد: سلامت فرد حتی قبل از تولد و در دوران جنینی نیز اهمیت زیادی دارد؛ رشد انسان تکاملی بوده و در گذر زمان کامل می شود. لذا، از دوران کودکی باید به بیماری ها و عواملی که ممکن است سلامت فرد را در آینده تحت الشعاع قرار می دهد، توجه شود. مانند سنجش بینایی و شنوایی کودکان که درمانشان در دوران کودکی منجر به بهبود کامل مشکل بینایی و شنوایی فرد در طول زمان خواهد شد.

عین ‌اللهی با بیان اینکه در جامعه سالم رشد اقتصادی نیز جریان خواهد داشت، افزود: درمان کودکان جزو درمان‌ های پایه محسوب می شود و نباید شرایط به گونه ای باشد که یک کودک به دلیل مشکلات مالی خانواده اش از درمان محروم شود. بنابراین به عنوان سیاستگذاران حوزه سلامت، درمان کودکان زیر 7 سال را اقدامی بنیادین برای سلامت جامعه و نوعی سرمایه گذاری برای سلامت کشور، تدوین و آغاز کردیم.

وی تصریح کرد: در تمام دوره های سنی، دوران کودکی بیشترین اهمیت و حساسیت را برای تثبیت وضعیت سلامتی دارد، به همین دلیل سرمایه و توجه خود را متوجه این رده سنی می کنیم.

وی با بیان اینکه با شروع برنامه ایمن سازی با واکسن در کشورمان بسیاری از شاخص های بهداشتی ارتقا پیدا کرد، افزود: اکنون که موضوع سلامت کودکان در کشور ما مورد توجه قرار گرفته، در فلسطین اشغالی کودکان و زنان بی گناه کشته و مجروح می شوند و کشورهایی که مدعی حقوق بشر هستند، در برابر این ظلم سکوت کرده اند.

وزیر بهداشت با اشاره به برخی شاخص های بهداشتی، اظهار کرد: در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، شاخص مرگ و میر نوزادان، 32 در هزار تولد زنده بود و اکنون به 8 در هزار تولد زنده و شاخص مرگ و میر کودکان نیز از 135 در هزار تولد زنده به 14 در هزار تولد زنده رسیده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پوشش واکسیناسیون به 99 درصد رسیده است، گفت: تعداد دانشگاه های علوم پزشکی کشور در ابتدای انقلاب، 8 دانشگاه بود که اکنون این تعداد به 70 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در اقصی نقاط کشور افزایش پیدا کرده است.

عین اللهی با اشاره به فعالیت نیروی انسانی کارآمد در کشور، گفت: امروزه در تمامی رشته های موردنیاز فوق تخصص کودکان در کشور، نیروی انسانی داریم و تمامی بیماری های دوران کودکی در کشورمان قابل تشخیص و درمان است.

وی افزود: رشد بیمارستان های تخصصی کودکان از جمله برنامه هایی است که در دولت مردمی در اولویت خود قرار دادیم؛ به طور مثال، بیمارستان حکیم که یک مرکز درمانی تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران است، در جنوب تهران به تازگی افتتاح شده است.

وی ادامه داد: نه تنها گسترش مراکز درمانی تخصصی کودکان، بلکه تامین هزینه ها و تجهیزات پیشرفته موردنیاز در این مراکز نیز همواره مدنظر قرار دارد.

عین اللهی با بیان اینکه در سند رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال، تمامی هزینه های خدمات بستری، اورژانس، بستری موقت و سرپایی کودکان پوشش داده می شود، درخصوص افزایش ۲۰ درصدی تعرفه‌ های پزشکان متخصص، گفت: رشته های اطفال و داخلی جزو رشته های پایه علوم پزشکی مطرح بوده و افزایش تعرفه های پزشکی خصوصا رشته های پایه را در اولویت قرار داده و ادامه می دهیم.

وزیر بهداشت با اشاره به رونمایی از برنامه واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس، گفت: واکسن تزریقی پنوموکوک در سه نوبت ۲، ۴ و‌ ۱۲ ماهگی و واکسن خوراکی روتاویروس نیز در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی، انجام می شود.

وی در پایان تاکید کرد: امروز برنامه واکسیناسیون تزریقی پنوموکوک در ۷ استان و واکسن خوراکی روتاویروس در 2استان آغاز شد و به زودی در سراسر کشور گسترش پیدا خواهد کرد./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه