شنبه 11 اسفند 1403, Saturday 1 March 2025, مصادف با 1 رمضان 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 26765
منتشر شده در دوشنبه, 06 اسفند 1403 15:05
تعداد دیدگاه: 0

عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ضمن تاکید بر جوشاندن کنسرو ماهی قبل از مصرف به بیان توصیه‌هایی درخصوص نحوه نگهداری کنسروها پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، دکتر زهرا یاری عضو هیئت علمی گروه تحقیقات تغذیه انستیتو با اشاره به روش تهیه کنسروها از جمله کنسرو ماهی گفت: کنسروها در حین فرآیند کنسروسازی تحت حرارت بالا قرار گرفته و به روش خلا بسته‌بندی می شوند.

به گفته وی با توجه به فرایند کنسروسازی، امکان رشد باکتری در کنسروها تقریباً نزدیک به صفر است، مگر آن که کنسروسازی به درستی انجام نشود یا شرایط نگهداری کنسرو رعایت نشده باشد.

دکتر یاری خاطرنشان کرد: کنسروها (تن ماهی و…) باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند و حتما قبل از مصرف باید حداقل ۲۰ دقیقه جوشانده شوند. گرچه جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری های احتمالی آن نیست.

این عضو هیئت علمی انستیتو با اشاره به ملاحظات مربوط به نگهداری کنسرو ماهی گفت: گاهی کنسرو ماهی به طور کامل در یک وعده مصرف نمی شود و باقیمانده آن را برای وعده بعدی نگه می دارند.

به گفته وی کنسرو ماهی بستر مناسبی برای تکثیر باکتری‌های هوازی است بنابراین نگهداری کنسرو باز شده تا مدت زمان محدودی امکان پذیر است.

دکتر یاری تاکید کرد: کنسروها را پس از باز شدن نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری کرد.

وی افزود: در صورت نیاز به نگهداری، حتما باید محتویات کنسرو را به ظرف شیشه‌ای با در بسته و محکم منتقل و در یخچال نگهداری کرد.

به گفته وی در صورت عدم دسترسی به یخچال حداکثر تا دو ساعت می توان کنسرو ماهی باز شده را در دمای محیط نگه داشت آن هم به شرطی که هوا خیلی گرم نباشد زیرا گرمای زیاد احتمال فساد و مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهد.

دکتر زهرا یاری در خاتمه سخنان خود به افراد توصیه کرد: کنسرو ماهی باز شده را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنند و حتما باقیمانده کنسرو را در ظرف شیشه‌ای در بسته و محکم در یخچال قرار دهند./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه