يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 14761
منتشر شده در پنج شنبه, 10 مهر 1399 15:48
تعداد دیدگاه: 0
اصلاح-آیین‌نامه-در-راستای-تعیین-صحیح-اولویت‌های-مجلس

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خانه ملت، اعضای کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی...

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خانه ملت، اعضای کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ظهر امروز(پنجشنبه، 10 مهرماه) جلسه ای با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی داشتند و طی آن به ارائه گزارشی از نشست های تخصصی این کمیسیون که اخیرا پیرامون اصلاح آیین نامه داخلی مجلس آغاز شده است، پرداختند.

جواد کریمی قدوسی در این جلسه پیرامون نشست تخصصی نخست کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس با عنوان شفافیت آرای نمایندگان گفت: طرحی به همت نمایندگان و کارشناسان مرکز پژوهش ها در رابطه با شفافیت به این کمیسیون آمده که به شفافیت آرا، مذاکرات، هزینه ها و غیره در مجلس تأکید دارد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: معتقدیم شفافیت آرای زمانی پاسخگو خواهد بود که نمایندگان به وظایف ذاتی خود عمل کنند و اقناع دوطرفه میان نمایندگان و هیأت رئیسه به وجود بیاید.

موسی غضنفرآبادی نیز درباره دومین نشست تخصصی این کمیسیون درباره صیانت از مجلس و نمایندگان اظهار داشت: در این نشست قانون نظارت بر رفتار نمایندگان را که دارای نواقصی است، مورد بررسی قرار داده ایم.

نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای مثال در قانون آیین نامه، ماده ای برای نماینده ای که مرتکب تخلف عمده شده و صلاحیت نمایندگی خود را از دست بدهد نداریم که نوعی خلاء قانونی است از این رو باید طرحی تدوین شود که طی آن ابزار هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مشخص شده و خلاءهای قانونی نیز برطرف شود.

همچنین محمدحسین فرهنگی در توضیح نشست تخصصی سوم این کمیسیون با موضوع افزایش کارآمدی مجلس در عرصه قانونگذاری عنوان کرد: این موضوع در دو محور صحن و کمیسیون های تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مسیر گذشته تا کنون بازنگری شد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس اظهار کرد: مقرر شد با توجه به تجارب گذشته، برخی فرایندها که باعث عدم اولویت بندی مناسب برای مجلس می شود تصحیح شود که بر این اساس یک شوری یا دو شوری شدن طرح ها ضابطه مند خواهد شد.

 انور حبیب زاده نیز در توضیح چهارمین نشست تخصصی کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس با موضوع افزایش کارآمدی مجلس در عرصه نظارت بیان داشت: تمرکز فعلی مجلس در این حوزه بر 6 ابزار تذکر، سوال، استیضاح، تحقیق و تفحص، تبصره یک ماده 45 و ماده 234 است.

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بررسی ها در این نشست با تمرکز بر آسیب شناسی آیین نامه داخلی مجلس و با نگاه تطبیقی با دوره دهم انجام و مقرر شد این موارد در قالب طرح هایی به کمیسیون ارائه و آیین نامه اصلاح شود.

علیرضا سلیمی نیز در تشریح نتیجه پنجمین نشست تخصصی این کمیسیون با موضوع اختیارات، وظایف، حقوق و محدودیت های هیأت رئیسه مجلس گفت: طبق قانون 67 وظیفه بر عهده هیأت رئیسه مجلس است که باید با شیوه نامه منطبق باشد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیت های هیأت رئیسه به ویژه در تقسیم وظایف آنها، شاهد خلاءهای قانونی در آیین نامه داخلی مجلس هستیم که باید با تدوین طرح هایی آن را برطرف کرد.

نشست های تخصصی کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس برای اصلاح این قانون در راستای تحول قوه مقننه و افزایش کارایی و اثربخشی آن ادامه دارد.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه