به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات...
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در برنامه امشب گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، در پاسخ به سوالی درخصوص یارانهها و برنامه خود در این زمینه اظهار داشت: یارانهها طبق قانون باید پرداخت شود و پرداخت خواهد شد ولی اینکار باید بهصورت عادلانه صورت بگیرد. برخی از یارانههای پنهان برخوردار هستند و پرداخت یارانهها باید با عدالت انجام بشود. اجرای کامل عدالت در تمامی حوزهها را در دستورکار داریم تا ظرفیتها و امکانات کشور به همه اختصاص یابد.
وی افزود: 35 درصد از صندوقی که برای تأمین یارانهها وجود دارد باید به تولید پرداخت بشود که این مهم الان انجام نمیگیرد؛ دخل و خرج در موضوع یارانه باید شفاف باشد و خزانهی دومِ دولت بهعنوان جایی که برای تأمین یارانه استفاده میشود، باید شفاف و پیش روی مردم باشد.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری درخصوص طرح جامع مالیاتی گفت: این طرح برای 15 سال گذشته است و قرار بود رضایت مؤدیان، کاهش هزینهی ستاندنِ مالیات و افزایش مالیات انجام بگیرد که نشد. برنامه ما سامانه هوشمند مالیاتی است که فعالیتهای اقتصادی شفاف شده، از فرار مالیاتی جلوگیری شود و عدالت مالیاتی اجرا شود. ارقامی از قبیل 70 هزار، 150 هزار و 200 هزار میلیارد تومان برای فرار مالیاتی گفته میشود و به میزانِ مالیاتهای دریافتی، فرار مالیاتی داریم.
رئیسی ادامه داد: برخی مشاغل بیشترین درآمد را دارند ولی کمتری مالیات را پرداخت میکنند؛ از کارمندان قبل از دریافت حقوق، مالیات گرفته میشود ولی افرادی هستند که درآمدهای بسیار بالایی دارند که مالیات نمیدهند و این بیعدالتی است.
وی همچنین درخصوص ارز 4200 برای تأمین کالاهای اساسی و برنامههای خود برای کمک به معیشت قشر کمدرآمد، تصریح کرد: بخش عمدهای از ارز ترجیحی به سفره مردم نرفت و بلکه به جیب دلالان رفت؛ چون باید در این زمینه سازوکار نظارتی جدی تعریف میشد تا رصد بشود.
نامزد ریاست جمهوری گفت: یک راه این است که این پول را به مصرفکننده بدهیم تا نتیجه در سفره مردم نمایان بشود و یا باید نظارت کاملی بر ارز ترجیحی صورت بگیرد و یا این میزان مابهالتفاوت به مردم داده شود. بر زنجیره تأمین و تولید و توزیع کالاهای اساسی نظارت وجود ندارد و در این مسیر اتفاقات زیادی رخ میدهد که در زندگی و معیشت مردم تأثیر میگذارد. دولت نباید در بازار دخالت کند ولی ما برای دولت جایگاه هدایت، حمایت و نظارت را قائل هستیم.
رئیسی خاطر نشان کرد: باید قدرت خرید مردم را از طریق افزایش درآمد خانوار و کاهش هزینه خانوار بالا برد و جوانان بیکار در خانوادهها وجود هستند و مردم برای ایجاد اشتغال تقاضا دارند و این مسئله موجب افزایش درآمد خانوادهها خواهد شد.
وی درباره برنامه خود برای اشتغال فارغ التحصیلان اظهار داشت: از کارهای اولیهای که دولت باید انجام بدهد ایجاد اشتغال است؛ اولین راه نیز افزایش تولید است. 40 درصد ظرفیت تولید کشور غیر فعال است و میتوانیم این امکانات را فعال کرده و از این ظرفیتها برای ایجاد شغل استفاده کنیم.
رئیسی درباره ساماندهی به بورس و بازار سرمایه و جبران ضرر سهامداران نیز تصریح کرد: آگاهی دادن به مردم با مدیریت جدی انجام نگرفت و برای هجوم به بورس تبلیغ شد و وقتی مردم با دعوت و تأکید دولت آمدند، اقدامات لازمه انجام نشد. ضمن اینکه سازوکار نظارتی بورس عمل نکرد و صندوقهای توسعه و تثبیت که می بایست از خسارت مردم جلوگیری میکرد، وظیفه خود را انجام نداد. بسیاری از مردم مبالغ کمی سهام دارند ولی عدهای بودند که مبالغ و سهامهای کلان داشتند و مورد نظارت قرار نگرفتند.
وی با بیان اینکه بورس برای تأمین تولید است و برای جبران کسری بودجه دولت نیست، خاطر نشان کرد: نباید اجازه داد که حقوقیها بورس را اینگونه دچار نوسانات کنند؛ الان باید صندوق بیمه و یا صندوق جبران خسارت را برای کسانی که متضرر شدند، ایجاد کنیم.
این کاندیدای ریاستجمهوری درباره برنامه خود برای مبارزه با فساد اقتصادی، اظهار داشت: ما در دستگاه قضایی مبارزه با فساد را بدون هیچ خط قرمزی آغاز کردیم؛ مسئولین عالی کشور از من پرسیدند که در اینزمینه چه خواهی کرد و من هم گفتم که هر پروندهای نسبت به هر فرد و هر مقامی بدون هیچگونه چشمپوشی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت و نتیجه هم به اطلاع مردم میرسد.
رئیسی ادامه داد: ورود قوه قضائیه در این زمینه آخرین راهکار است و اگر نظامات کشور اصلاح شود، نوبت به دستگاه قضایی نخواهد رسید. صرف رسیدگی به پروندهها و برخورد با مفسدین فساد را بهصورت ریشهای حل نمیکند و باید سازوکارها درست بشود؛ رانت و فساد مردم را میآزارد و ما به رانت و فساد در کشور خاتمه میدهیم. کافی نیست که فقط رئیس دولت ضدفساد باشد و بلکه همهی اعضا و بخشهای دولت باید ضدفساد باشند.
وی با بیان اینکه باید سامانههای بههم پیوسته که توان نظارت بر پول و کالا را دارند، فعال شود، تصریح کرد: قراردادهای دولتی باید پشت ویترین بیاید و در دنیا فقط مسائل امنیتی محرمانه است و سایر مسائل را باید همه مردم بدانند. در قوه قضائیه حساب خاصی وجود داشت که درباره آن بحث بود و من بعد از ورود به مسئولیت، آن را پشت ویترین گذاشتم. ما نمونه این شفافسازی را در آستان قدس رضوی عملیاتی و اجرا کردیم شفافیت باید در عمل باشد و نه در شعار.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری درباره برنامه خود برای مسکن گفت: کاهش هزینههای مردم در گرو کاهش هزینهای است که برای مسکن میپردازند. امکان ساخت یک میلیون مسکن در هر سال وجود دارد و حداقل باید در 4 سال، 4 میلیون مسکن ساخته شود. ما به جوانان گفتیم که ازدواج را شروع کنند و ما هم مسکنسازی را آغاز میکنیم و این صنعت، پیشران است و موجب رشد خواهد شد.
پیش از این برنامه نیز خانم ریحانهسادات رئیسی فرزند و نمایندهی سید ابراهیم رئیسی در گفت وگویی در پاسخ به سوالی درباره مهمترین دغدغه آقای رئیسی از نظر خود، گفت: معیشت و وضعیت مردم دغدغه جدی ایشان است.
نماینده آقای رئیسی در ادامه درخصوص بهترین اخلاق سید ابراهیم رئیسی از منظر خود بیان کرد: ایشان ظلم را قبول نمیکنند؛ سال 1396 در انتخابات تصور شد که ایشان سید خوبی است و اخلاق سیاسی را رعایت کرده است. شاید بهزعم مردم به دلیل اینکه اخلاق در سیاست رعایت نمیشود، فرد باید بهنوعی فریب داشته باشد و آقای رئیسی سال 1396 با اخلاق سیاسی با مردم سخن گفتند.
خانم رئیسی در پاسخ به این سوال که آخرین باری که حجتالاسلام والمسلمین رئیسی عصبانی شدند، چه زمانی بود؟، تصریح کرد: در ماجرای خصوصیسازی رشت الکتریک عصبانی بودند و گفتند که من شرمنده شهدا هستم که چنین اتفاقی رخ داده و با سرمایهی ملی اینچنین رفتار شده است.
وی همچنین در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تصویر اشتباهی از آقای رئیسی در اذهان وجود دارد؟، خاطر نشان کرد: دیوار؛ در انتخابات سال 1396 این تخریب علیه ایشان صورت گرفت که ایشان بین زنان و مردان دیوار خواهد کشید در صورتی که ایشان برای ارتباط مردم پل درست میکند.
نماینده سید ابراهیم رئیسی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا موضوعی از ایشان وجود دارد که کسی از آن اطلاع ندارد؟، اظهار داشت: زمانی که ابتدایی که وارد قوه قضائیه شدند، حقوقشان را نصف کرده و بعد از آن نیز مجددا حقوق خود را کاهش دادند.
انتهای پیام/