یک فعال سیاسی اصلاح طلب به دولت سیزدهم هشدار داد که باید به حوزه محیط زیست به عنوان چالش اصلی دولت...
یک فعال سیاسی اصلاح طلب به دولت سیزدهم هشدار داد که باید به حوزه محیط زیست به عنوان چالش اصلی دولت نگاه کند و برای حل معضلات این حوزه از نظر کارشناسان بهره ببرد.
محمود میرلوحی، رئیس کمیسیون محیط زیست حزب اتحاد ملت در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به چالشهای دولت سیزدهم در حوزه محیط زیست اظهار کرد: دو مسئله فوری به عنوان اولین چالشهای دولت آقای رئیسی در صد روز نخست فعالیتش خشکسالی و کرونا است .
وی ادامه داد: آتش سوزی جنگلها هم که چند سالی است در دنیا و ایران به مشکلی ادامه دار تبدیل شده است، باید حل و فصل شود. با این خشکسالی که هست خطر آتش سوزی هم بیشتر شده است. در همین روزهای آغازین، دولت با این مسائل مواجهه خواهد شد.
این فعال سیاسی گفت: با سیلهایی که در ژاپن و انگلیس و سپس آلمان و چین به راه افتاد محتمل است به منطقه ما هم سیلاب های پیشبینی نشده بیایند. سیل سیستان را هفته قبل داشتیم . جنوب شرقی کشور از حیث سیلاب منطقه محتملتری است و از الان باید برایش آماده شد.
وی گفت: در سالهای گذشته خیلی کارها باید می شد . باید مسئله اقلیم کشور ما از حیث آب و میزان بارندگی بررسی شود و بدانیم که جزو کشورهای خشک هستم. ما زیر ۲۰۰ میلیمتر باران سالانه هستیم و تبخیر هم بالا است. بنابر این باید طرح جامع و همه جانبه ای برای آب، کشاورزی، مصرف ومدیریت تقاضای آب داشته باشیم.
این فعال سیاسی گفت: در حفظ جنگل ها و فضای سبز خیلی جدی تر باید کار کنیم. حتی متاسفانه در شهرهایمان درخت ها و فضای سبز را خفاظت نکردیم. باید به فکر حفظ مراتع و جنگلها و گسترش فضای سبز باشیم.
وی یادآور شد: از پیمان پاریس دنیا متعهد شد گرمای زمین را دو درجه کاهش دهد. زمین تب کرده است؛ شاهدش آتش سوزی ها و تغییر اقلیم ها است. بنا شد برای این کار تغیر اساسی در مصرف سوخت و تولیدات و گازهای گلخانهای صورت گیرد. جدولی را بر این اساس در پیمان پاریس امضا کردند، متاسفانه با خروج ترامپ این پیمان مترلزل شد و اقداماتی که باید انجام نشده است.
میرلوحی تاکید کرد: مسئله بعدی شیوه مصرف سوخت است. باید سوختهای فوسیلی کاهش پیدا کند. در ایران ما هشت برابرظرفیت برق ظرفیت خورشیدی داریم اما در بهرهبرداری از آن عقب هستیم. در شرق کشور با بادهای ۱۲۰ روزه سیستان بلوچستان می توانیم انرژی بادی تولید کنیم، اما باز عقب هستیم چراکه سران مصرفه ما بالا است.
وی ادامه داد: ما در کشورمان روزانه ۱ میلیارد متر مکعب دو برابر اروپا گاز مصرف می کنیم. تولید پسماند شهرهای ما باید کاهش پیدا کند. در بعضی کشورها تولید کربن صفر انجام می شود؛ چرا ما نباید به این سمت برویم؟ متاسفانه در ایران به این مسائل نپرداختیم .
میرلوحی یادآور شد: اگر ما مسیری که در مصرف نفت می رویم را نتوانیم مدیریت کنیم و به جای تقاضا به مدیریت عرضه نپردازیم، چند سال دیگر به صادرات نفت هم نمیرسیم و همه نفت برداشت شده را باید خودمان مصرف کنیم. باید کار دامنه دار بر پایه اجماع ملی و مصوبات منسجم و همه جانبه صورت گیرد تا بتوان کشور را از نظر محیط زیست و سوخت و انرژی مدیریت کرد.
انتهای پیام