يكشنبه 4 آذر 1403, Sunday 24 November 2024, مصادف با 22 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 21178
منتشر شده در سه شنبه, 28 دی 1400 15:22
تعداد دیدگاه: 0

بمب‌گذاری در فرمانداری اهواز، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان، اداره مسکن، اداره محیط زیست اهواز، فرمانداری‌های دزفول و آبادان، خطوط انتقال نفت اهواز و آبادان و همکاری با سرویس‌های جاسوسی از اتهامات "حبیب اسود" است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده "حبیب فرج‌الله چعب" ملقب به "حبیب اسیود" سرکرده گروهک تروریستی حرکه النضال در شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌ افشاری، قاضی این پرونده ضمن اعلام آغاز رسیدگی به پرونده گفت: در این جلسه وکلای متهم و تعدادی از خانواده‌های شهدا حاضر هستند. تشریفات مقدماتی دادگاه مطابق با قانون و در راستای اجرای مفاد ماده 354 و 396 قانون آیین دادرسی کیفری اجرا می‌شود.

در ادامه قاضی از نماینده دادستان درخواست کرد برای قرائت کیفرخواست در جایگاه حاضر شود که وزیری نماینده دادستان با اشاره به کیفرخواست متهم گفت: حسب محتویات پرونده، حبیب فرج‌الله چعب معروف به ابوعزیز و ابواحمد متولد سال 1352 شاغل در اداره کار سوئد و ساکن این کشور دارای سابقه کیفری است.

وی ادامه داد: متهم دارای وکیل مدافع و پرونده شخصیت است که حسب محتویات این پرونده وی دارای سلامت روحی بوده است. حسب گزارش حقوقی وزارت اطلاعات، اقاریر متهم، تحقیقات به‌عمل‌آمده و ادله موجود وی متهم است به افساد فی‌الارض از طریق تشکیل، اداره و سرکردگی گروهکی به نام "حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز" و طراحی و اجرای عملیات تروریستی و تخریب اموال عمومی که از طریق عملیات‌های گوناگون آن‌ها را انجام داده است.

وزیری با اشاره به عملیات‌های تروریستی این متهم گفت: بمب‌گذاری در فرمانداری اهواز در سال 84، بمب‌گذاری در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یا همان سازمان برنامه‌وبودجه خوزستان در سال 84، عملیات بمب‌گذاری اداره مسکن و شهرسازی اهواز در سال 84، بمب‌گذاری در اداره محیط‌زیست اهواز در سال 84، بمب‌گذاری در خطوط انتقال نفت خوزستان، بمب‌گذاری در محور انتقال نفت اهواز، آبادان و ماهشهر، بمب‌گذاری در فرمانداری دزفول و آبادان در سال 84، برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در دادگستری اهواز و همکاری با برخی از سرویس‌های کشورهای غربی و سرویس اطلاعات عربستان سعودی ازجمله اقدامات این متهم بوده است.

نماینده دادستان تصریح کرد: این گروهک به‌عنوان یک سازمان تروریستی در سال 1378 شمسی و مصادف با 1999 میلادی هسته‌های اولیه خود را به سرکردگی حبیب لبگان در خوزستان تشکیل داد و با انجام عملیات‌های تروریستی در سال 84 فعالیت خود را رسماً آغاز کرد. گروهک "حرکة النضال" اقدامات تروریستی وحشتناکی را ازجمله بمب‌گذاری در اماکن دولتی، جاسوسی، سرقت مسلحانه، ایجاد رعب و وحشت کرده است که منجر به شهادت 74 نفر از شهروندان ایرانی شده است. عوامل اصلی گروهک تروریستی مذبور که عمدتاً در کشورهای سوئد، دانمارک و هلند مستقر هستند و از حمایت‌های عربستان سعودی بهره‌مند هستند، اقدام تروریستی در ایران انجام داده‌اند و با وجود صدور اعلان قرمز برای عوامل اصلی و سران گروهک، تاکنون اقدام مؤثری از سوی کشورهای اروپایی و سعودی برای تحویل سران این گروهک صورت نگرفته است.

وزیری گفت: در سال‌های اخیر فرماندهان گروهک تروریستی بین کشورهای اروپایی و عربستان سعودی در رفت‌وآمد بوده اند. اهداف تروریستی گروهک حرکة النضال را شهروندان عادی ازجمله زنان و کودکان تشکیل می‌دهند و اقوام فارس و عرب از قربانیان عملیات‌های تروریستی از گروهک هستند. در همین راستا گروهک تروریستی مذبور در یکی از اقدامات خود در 31 شهریور سال 97 با همکاری سایر گروه‌های تروریستی، مراسم رژه نیروهای مسلح را مورد هدف قرار داد و 25 نفر ازجمله یک کودک را شهید و 70 نفر را مجروح کردند.

نماینده دادستان افزود: سخنرانی "یعقوب حرالتستری" سخنگوی حرکة النضال با شبکه‌های معاند و همچنین پیام تبریک حبیب اسیود به عنوان سرکرده نشان دهنده اقدامات تروریستی این گروهک است.

وزیری در خصوص نحوه تشکیل حرکه النضال گفت: در دهه 70 شمسی تعدادی از عوامل معارض عرب با هدف تجزیه خوزستان اقدام به شناسایی و جذب نیرو در سطح استان کردند و در سال‌های 79 تا 83 به‌ منظور تأمین منابع مالی اقدام به سرقت‌های مسلحانه کردند. حبیب‌الله چعب به همراه اعضای کمیته مرکزی گروهک ازجمله حبیب نبگان اقدام به جذب نیرو برای انجام اقدامات تروریستی خود کردند که توسعه اقدامات این افراد منجر به تشکیل گروهک تروریستی حرکه النضال شد.

نماینده دادستان با اشاره به جعل نامه رئیس دفتر رئیس جمهور وقت از سوی گروهک تروریستی حرکة النضال گفت: اقدامات این گروهک با انتشار نامه مجعول در سال 84 منتسب به رئیس دفتر رئیس‌جمهور و انجام عملیات‌های تروریستی وارد فاز امنیتی و نظامی شد. گروهک تروریستی در فروردین سال 84 در یک اقدام از پیش تعیین‌شده، سندی مجعول با طبقه‌بندی خیلی محرمانه مربوط به سال 76 به امضای رئیس دفتر رئیس جمهور وقت خطاب به سازمان برنامه و بودجه مبنی بر قصد دولت برای تغییر ساختار جمعیت عرب منطقه را در سطح استان خوزستان منتشر کرد که منجر به برانگیخته شدن احساسات مردم در سطح استان شد.

وی ادامه داد: در نهایت این اقدامات تروریستی در 22 خرداد 84 به بمب‌گذاری فرمانداری خوزستان، اداره کل برنامه‌وبودجه و اداره مسکن استان منجر شد و گروهک تروریستی مسئولیت این اقدامات را بر عهده گرفت. در ادامه گروهک تروریستی حرکة النضال در بیانیه شماره یک خود اعلام کرده بود ضمن قبول مسئولیت‌های این عملیات‌های تروریستی به انجام اقدامات مسلحانه بمب‌گذاری در تأسیسات نفتی تاکید داشته است.

وی گفت: حملات تروریستی در خوزستان زمانی به نقطه بحرانی رسید که در سال84 چندین مرکز دولتی و تأسیسات نفتی به‌ویژه فرمانداری خوزستان منفجر شد. حبیب نبگان و حبیب فرج الله چعب به همراه 5 تن از سرکرده‌های گروهک در کشورهای اروپایی از جمله دانمارک، هلند و سوئد، مدیریت اقدامات تروریستی در خاک ایران را برعهده داشتند و علی‌رغم اعلان قرمز برای 12 نفر از سران گروهک متأسفانه کشورهای اروپایی از تحویل آنها به ایران امتناع کردند؛ به گونه‌ای که با وجود دستگیری چعب، توسط کشور لهستان این کشور به درخواست آمریکا و سوئد اقدام به آزادی وی کرد. عوامل گروهک، تجزیه خوزستان را از اهداف خود اعلام کردند.

پس از قرائت کیفرخواست توسط نماینده دادستان، قاضی افشاری ادامه رسیدگی به این پرونده را به جلسه بعد موکول کرد./ تسنیم

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه