دوشنبه 5 آذر 1403, Monday 25 November 2024, مصادف با 23 جمادی‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 3395
منتشر شده در چهارشنبه, 10 شهریور 1395 15:30
تعداد دیدگاه: 0

شب گذشته ناگهان خبری در شبکه های اجتماعی دست به دست می شد که حکایت از استعفای عالیترین مقام اجرایی استان اصفهان داشت.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، حدود ساعت 22 شب گذشته شبکه های اجتماعی به طور ناگهانی به نقل از یک آی دی خاص به نام اختصاری "م.ر.غ " خبر از استعفای رسول زرگرپور دادند.
خبری که به دلیل حواشی زیاد از زمان انتصاب وی به عنوان استاندار اصفهان تاکنون مورد توجه بوده و همین حواشی آن را به بمب خبری بزرگی در سطح مدیران و اصحاب رسانه اصفهان تبدیل کرد.
اما واقعیت موضوع چیست؟
زمان تعیین کابینه از سوی حسن روحانی، کارشناسان سیاسی بر این عقیده بودند که براساس شعار کلیدی دولت که داعیه میانه روی داشت، وزارت کشور به رحمانی فضلی با تفکر اصولگرایی رسید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جنتی که به نوعی روحیات اصلاح طلبانه را در کارنامه خود یدک می کشید؛ لذا پیش بینی می شد در محافل زیر زمینی اصلاحات که پس از هشت سال محدودیت در دولت احمدی نژاد حالا دوباره خونی تازه در رگ هایشان دویده شده بود، با انتخاب استانداران مخالفت هایی صورت پذیرد.
استاندارانی که قرار بود از سوی وزیر اصولگرای کشور دولت یازدهم معرفی شوند، منشا مناقشاتی بودند که نمونه بارز این مناقشه را می توان در اصفهان دید.
اصلاح طلبان اصفهانی در حالی که آماده شده بودند تا یکی از مهره های فعالی طیف فکری خود را بر روی صندلی استانداری اصفهان بنشانند، ناگهان با خبر انتصاب زرگرپوری مواجه شدند که معاونت وزارت نیرو و کشور را هم در کارنامه کاری خود داشت.
این موضوع هرچند توانست تا حدودی اصولگرایان اصفهانی را با دولت یازدهم همراه نماید و آنان را به "تدبیر" امیدوار سازد، اما اعتراض اصلاح طلبان را در پی داشت و وقتی دیدند اعتراضشان به نتیجه نمی رسد، چشم بر صندلی فرماندار دوختند تا این بار با تغییر فضل الله کفیل، بتوانند معبری باز کنند به صندلی های سبز بهارستان.
اما زرگرپور در ابتدای حضورش در اصفهان چهار اصل را برای ابقا یا انتصاب مدیران استان معلوم کرد که میانه روی، تعهد و تخصص مهم ترین این اصول چهارگانه بود.
با تعریف این اصول، باردیگر عرصه بر اصلاح طلبان اصفهانی تنگ شد و امیدها از برکناری فرماندار اصفهان نیز نا امید شد.
حتی در این میان رسول یاحی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری اصفهان نیز نتوانست با استاندار 73 ساله اصفهانی الاصل پایتخت نشین همراه شود و استعفای خود را تقدیم وزیر کشور کرد و بار دیگر از ساختمان آجری خیابان هشت بهشت راهی دارالتجاره خود شد.
بازخواست استاندار
با این همه اصلاح طلب ها که امیدشان نا امید شده بود، اقدام به اعتراض های آشکار و علنی کردند و از استاندار درباره عملکردش توضیح خواستند.
از سوی دیگر برخی ماموریت ویژه زرگرپور از سوی دولت را رسیدگی به امور آب استان می دانستند و می گفتند زرگرپور ماموریت گرفته تا طرح های آبی اصفهان را به فرجام رسانده و دوباره به تهران بازگردد.
مسئله ای که هرچند اصفهانی ها کمتر به آن توجه داشتند و زرگرپور هم آن را به کرات رد کرد، اما بارها و بارها توسط نمایندگان استان های همجوار بیان می شد.
با برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در اصفهان و پیش آمد مسئله مینوخالقی ابتدا نوک پیکان اعتراض ها استاندار و فرماندار اصفهان را نشانه گرفت، اما چیزی نگذشت که موج سواری ضد انقلاب از این مسئله بالا گرفت و مسئله انتخاب نماینده اصفهان به تقابل تفکر دولت و شورای نگهبان مبدل شد تا باردیگر استاندار 73 ساله اصفهانی از این موضوع سر سالم به در ببرد.
نمایندگان به دنبال تغییر
اما با راهیابی ترکیبی متفاوت از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ساختمان بهارستان، این بار برخی از نمایندگان اصفهانی قصد برکناری استاندار اصفهان را داشتند که در این زمینه خبرهای تایید نشده و غیر موثقی به گوش می رسید.
رایزنی ها و جلسات ادامه داشت تا موج تغییر استانداران کشور آغاز شد و همین مسئله دوباره به احتمال برکناری زرگرپور قوت بخشید، اما چیزی نگذشت که شایعاتی که از اصفهان به تهران رسیده بود وزیر کشور را به واکنش وا داشت و رحمانی فضلی در پاسخ به این شایعات گفت : "موج تغییر استانداران پایان یافت و دیگر قرار نیست استانداری جابجا یا برکنار شود" و همین مسئله دوباره پایه های ریاست زرگرپور را محکم کرد.
اما در تمام این مدت رسانه ها، نمایندگان، برخی سازمان های باصطلاح مردم نهاد!! و ... یکی دو استان همجوار بر بازار شایعات دامن می زدند و هر روز خبری را با شایعه ای ادغام و رنگ و بوی واقعیت می زدند تا بازخورد آن بیشتر شود.
اما آن چه که شب گذشته در شبکه های اجتماعی اتفاق افتاد، فراتر از یک شایعه عادی بود و به نظر می رسید حرکتی شتابزده اما سازمان یافته صورت گرفته تا باردیگر خبر از نبودن آبی ترین مسئول استان اصفهان طی دهه های گذشته بر کرسی ریاست بدهد.
شایعه ای که به دنبال پیامک اطلاع رسانی روابط عمومی استانداری اصفهان مبنی بر جلسه یکساعته زرگرپور و رئیس جمهور در خصوص مشکلات شهر اصفهان که عمده آن مسایل مالیاتی و طرح های آبرسانی بود، قوت گرفت و این خبر شائبه و به دنبال آن، شایعه استعفای زرگرپور را قوت بخشید.
همچنین در اقدامی هماهنگ، خبر هایی از یکی از استان های همجوار که تنش های زیادی طی ماه های گذشته بر سر دو طرح آبرسانی میان حوضه ای داشته است، به گوش می رسید که برای استعفای زرگرپور شربت و شیرینی توزیع کرده و پایکوبی به راه انداخته اند.
اخباری که هرچند رسانه های رسمی آن را تائید نکردند، اما باز هم تصاویر آن در شبکه های اجتماعی بر وقوع آن صحه گذاشت و مهم تر از آن نیز این که فاز دوم این شایعه مبنی بر انتصاب حسین رضایی، رئیس سازمان حج و زیارت دولت اصلاحات به عنوان استاندار جدید اصفهان صبح امروز توسط کانال رسانه ملی در تلگرام رقم خورد.
خبری که استعفای زرگرپور را حاصل اختلاف نظرهای فاحش وی بر سرمسایل مالیاتی و آبی اصفهان عنوان کرده بود، حالا از انتصاب یک مهره اصلاح طلب به جای استاندار نسبتا اصولگرای اصفهان خبر می داد.
با این توضیحات می توان دریافت که هرچند با توجه به نزدیک شدن به پایان دوره چهارساله ریاست حسن روحانی بر دولت ، احتمال جابجایی استانداران و فرمانداران ضعیف تر می شود، اما به نظر می رسد طیف فکری خاصی قصد دارد با ناکارآمد جلوه دادن مهره های میانی دولت یازدهم، پروژه عبور از روحانی را رقم زده و یا این که در صورت عدم موفقیت دولت در انتخابات پیش رو، خود را از بدنه آن منفک نماید.

گزارش از رضا صالحی پژوه

نوشتن دیدگاه