مدیر خدمات عمومی و خدمات رفاهی فولاد مبارکه گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار سرویسدهی بهصورت ایمن انجام شده است و کسب عنوان ترابری نمونه استان برای دومین سال متوالی در بین ترابریهای دیگر صنایع و اهدای لوح توسط رئیس پلیسراه جمهوری اسلامی ایران از افتخارات فولاد مبارکه در این حوزه است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، در تقویم رسمی کشور عزیزمان ایران، از روز پنجشنبه هفتم اردیبهشتماه بهعنوان روز «روز ملی ایمنی حملونقل» یاد شده است. در شرکت فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین فولادساز کشور نیز همواره مباحث مربوط به ایمنی حملونقل در زمینههای گوناگون مطرح بوده است، از جمله حمل محصولات ارسالی و کالاهایی که به شرکت وارد میشوند و ایمنی کارکنان که همواره در مسیرهای مختلف با استفاده از ناوگان ترابری سبک و سنگین به شرکت رفتوآمد میکنند. در همین زمینه مدیران حملونقل و پشتیبانی و خدمات عمومی و رفاهی فولاد مبارکه به سؤالات زیر اینچنین پاسخ دادند:
به نظر شما حوزه حملونقل در کارخانجات فولادسازی از چه اهمیتی برخوردار است؟
شفیعزاده، مدیر حملونقل و پشتیبانی گفت: با توجه به اهمیت ایمنی در حملونقل و نقش بسیار مهم آن، هفتم اردیبهشت «روز ایمنی حملونقل» نامگذاری شده است. حملونقل یکی از ارکان مهم پشتیبانی تولید در شرکت فولاد مبارکه به شمار میآید. مأموریت اصلی حملونقل در فولاد مبارکه مدیریت مؤثر حملونقل مواد، محصولات نیمهساخته، قطعات و تجهیزات و ضایعات فرایند تولید در طول زنجیره تولید فولاد است. ایمنی در حملونقل تأثیر بسزایی در سلامت کارکنان و تجهیزات و همچنین پایداری فرایندهای تولید و پشتیبانی دارد.
مهمترین عوامل تأثیرگذار در ایمنی حملونقل کداماند؟
وی پیرامون عوامل تأثیرگذار در ایمنی حملونقل افزود: عوامل مؤثر در ایمنی حملونقل بهطورکلی به عوامل انسانی، تجهیزات و ماشینآلات، زیرساخت ریلی و جادهای و تجهیزات کنترلی و نظارتی بستگی دارد.
عامل خطای انسانی بیشترین نقش را در حوادث حملونقل به خود اختصاص میدهد؛ بنابراین ناحیه حملونقل و پشتیبانی با تمرکز بر این موضوع به آموزشهای ایمنی و نظارت بر عملکرد کارکنان این بخش توجه ویژهای دارد.
تجهیزات و ماشینآلات دومین عامل مؤثر در ایمنی حملونقل است. استفاده از تجهیزات و ماشینآلات بروز نقش ویژهای در پیشگیری از بروز حوادث دارد؛ بنابراین این ناحیه نوسازی ماشینآلات خاص خود را در برنامه قرار داده است و سیاستگذاری جهت استفاده پیمانکاران از مکانیسمهای با طول عمر مناسب را در برنامه خود دارد.
عامل سوم مؤثر در ایمنی حملونقل زیرساختهای ریلی و جاده است که در این راستا طرح جامع توسعه حملونقل شرکت در حال تدوین است که در این طرح به مسائل ایمنی توجه ویژه شده است. البته مدیریت زیرساختهای حملونقل در خارج از شرکت در چارچوب وظایف شرکت نیست، ولی شرکت در بخشهای یادشده نیز با متولیان آن در حد توان خود همکاری داشته است.
عامل آخر که نقش کلیدی در ایمنی حملونقل دارد بهکارگیری تجهیزات کنترلی و نظارتی است. با استفاده مناسب از تجهیزات یادشده میتوانیم بر سایر عوامل ذکرشده نیز مدیریت مؤثر داشته باشیم. این موضوع بهویژه در پیشگیری از خطای انسانی نقش کلیدی دارد. در این راستا شرکت با اجرای طرح لجستیک هوشمند، توجه به قابلیتهای نظارتی و هوشمندسازی فرایندهای حملونقل را در این طرح مورد توجه قرارداده است و امید است با اجرای این طرح شاهد کاهش ریسکهای موجود در حوزه ایمنی پرسنل و تجهیزات حملونقل باشیم.
سخن پایانی شما؟
در پایان از همکاران خود در ناحیه حملونقل و پیمانکاران سختکوش این حوزه که همواره مقوله ایمنی در حملونقل را سرلوحه کار خود قرار دادهاند تشکر میکنم و روز ملی ایمنی حملونقل را خدمت این تلاشگران تبریک عرض مینمایم.
به نظر شما فولاد مبارکه در حوزه ناوگان ترابری سبک و اتوبوسرانی در چه شرایطی است؟
صادق فرخی، مدیر خدمات عمومی و خدمات رفاهی اظهار کرد: بهعنوان بزرگترین ناوگان حملونقل صنعتی کشور وظیفه خدمترسانی به ۲۳ هزار نفر کارکنان فولاد مبارکه و شرکای تجاری شرکت را با حدود ۷۰۰ دستگاه اتوبوس و مینیبوس و ۳۰۰ دستگاه سواری در زمان کاری شیفت و روزکار بر عهده داریم که تا الآن به لطف خدا، سرویسدهی بهصورت ایمن، باکیفیت و بهموقع انجام شده است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار سرویسدهی بهصورت ایمن و بدون حادثه انجام شده که از افتخارات بزرگ مجموعه ترابری شرکت فولاد مبارکه است. کسب عنوان ترابری برتر و نمونه استان برای دومین سال متوالی در بین ترابریهای دیگر صنایع در سطح استان و اهدای لوح توسط رئیس پلیسراه جمهوری اسلامی ایران از افتخارات فولاد مبارکه این حوزه است.
برای کسب این میزان موفقیت چه اقداماتی انجام شده است؟
فرخی مهمترین اقدامات در این زمینه را اینگونه برشمرد: مهمترین اقدامات عبارتاند از، برگزاری دورههای آموزشی با محتوای کار و خانواده جهت رانندگان و خانواده ایشان به جهت ایجاد فضای آرام توسط خانواده برای شخص راننده و به دنبال آن سرویسدهی ایمن به کارکنان شرکت؛ تشکیل کارگروه حوادث کشوری با حضور رؤسای پلیسراه استان و ترابری شرکت فولاد مبارکه جهت بررسی و آنالیز حوادث اتفاقافتاده در کشور و تعریف اقدامات اصلاحی به جهت جلوگیری از ایجاد حوادث مشابه در ناوگان شرکت؛ نو سازی ناوگان خودرویی در مجموعه ترابری جهت افزایش ضریب ایمنی سفر؛ استقرار و نصب دوربین کنترل سرعت در مسیر حرکت سرویس کارکنان شرکت با همکاری پلیسراه استان جهت کنترل رانندگان و افزایش دقت رانندگان در رانندگی؛ ایجاد سیستم بازرسی فنی و کنترل و بازرسی ناوگان ترابری بهصورت برنامهریزی تعریفشده در سال؛ برگزاری همایش پلیس یاران به میزبانی ترابری شرکت فولاد مبارکه.
برای تداوم این روند موفقیتآمیز چه برنامههای دیگری در دست اقدام دارید؟
مدیر خدمات عمومی و خدمات رفاهی توضیح داد: یکی از اقدامات دیگری که در حال برنامهریزی است، هوشمندسازی مکانیسمهای حملونقل برای رسیدن به بیشترین میزان ایمنی در ناوگان ترابری فولاد مبارکه است. این سامانه که قرار است با همکاری شرکت ایریسا راهاندازی شود، میتواند هم راننده، هم مکانیسم و هم مسافران را بهصورت برخط و در لحظه زیر نظر داشته باشد تا امنیت آنها به بهترین شکل تأمین شود.
سخن پایانی شما؟
بدون شک برای رسیدن به این شرایط حمایتهای مدیریت ارشد سازمان و البته استفاده از دیدگاهها و پیشنهادهای سازنده همکاران در بهینهسازی خدماترسانی و سرویسدهی قابلتقدیر و مؤثر بوده و هست؛ ازاینرو از همه همکاران درخواست میکنیم این مدیریت را با همکاری و همدلی و پیشنهادهای خردمندانه خود همراهی کنند./انتهای پیام