رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: اصفهان با داشتن ۴۰ درصد تولید فولاد ایران پایتخت فولاد کشور است، این استان با دارا بودن شرکتهایی همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن، فولاد کویر، فولاد نطنز و … حق دارد که عنوان پایتختی صنعت فولاد را به خود اختصاص دهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، بهرام سبحانی در آئین افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی متالورژی، فولاد، ریخته گری، ماشین آلات و صنایع وابسته اصفهان (Metalex2024) اظهار کرد: اصفهان با داشتن ۴۰ درصد تولید فولاد ایران پایتخت فولاد کشور است، این استان با دارا بودن شرکتهایی همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن، فولاد کویر، فولاد نطنز و … حق دارد که عنوان پایتختی صنعت فولاد را به خود اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان فولاد ایران شرایطی را به وجود آوردند که امروز میتوانیم مدعی باشیم کشوری که تا ۸ سال پیش وارد کننده محصولات فولادی بود امروز بازیگر جهانی است و کیفیت تولیداتش بسیار خوش میدرخشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تاکید کرد: علی رغم تحریمهای چند سال اخیر و محدودیتهای گاز و برق که سال به سال بیشتر میشود و تهدیدی برای صنعت فولاد است، هنوز ما جایگاه دهم را بین تولیدکنندگان فولاد جهان و در بین ۲ میلیارد تن تولید فولاد داریم و اگر محدودیتهای گاز و برق برداشته شود به ویژه در سال جاری که برق آزاردهنده بود، حتماً ما بین ۶ یا ۷ کشور برتر دنیا قرار خواهیم گرفت.
وی ادامه داد: در دورانی در کشور چهار شرکت تولید فولادی دولتی بودند که همه مایحتاج خود را از خارج تأمین میکردند اما امروز میبینیم که در صنعت فولاد، تأمین نیازها از خارج از کشور بی نیاز شدهایم و امروز در این نمایشگاه شاهد بهبود روند تولید داخل نسبت به سال گذشته هستیم.
سبحانی با بیان اینکه ما برای تولید فولاد و عرضه در بازارهای جهانی چیزی کم نداریم اما یکسری از محدودیتها و گرفتاریهای داخلی از جمله گرفتاریهای ارزی است که نمیتوان انکار کرد، افزود: در این نمایشگاه شاهد نمایش ماشین آلات، تجهیزات و حتی قطعاتی هستیم که تا پیش از این واردانی بود و امروز در کشور تولید میشود و هر چه این امر توسعه یابد بندهای وابستگی کم خواهد شد.
وی تاکید کرد: نمیتوان گفت تحریم بی اثر است اما موضوع اصلی بازار است و اگر ما نتوانیم در بازارها خود را عرضه کنیم موفق نخواهیم شد و با وجود گرفتاریها باید با روشهای غیر مستقیم پیش برویم هر چند در این میان واسطهها سود میبرند و برای برگرداندن ارز نیز مشکلاتی داریم اما اگر تحریمها و مشکل انرژی برداشته شود حرف زیادی برای گفتن داریم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه در ایران در زمینه دانش فنی در تولید فولاد در جایگاه بسیار خوبی قرار داریم، اضافه کرد: هفتهای نیست که در فولاد مبارکه و یا دیگر صنایع شاهد تولید محصول جدیدی نباشیم، محصولاتی که تا پیش از این وارداتی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه بازنگری در روند کار تولیدکنندگان فولاد با شرایط فعلی ضروری است، تصریح کرد: ما سنگ آهن، مواد اولیه و انرژی را داریم و ظرفیت ۵۵ میلیون تنی را نیز ایجاد کردهایم و امروز باید از نظر کیفی در تولیدات برنامهریزی داشته باشیم و برای این امر سرمایهگذاری کنیم./انتهای پیام