دوشنبه 1 ارديبهشت 1404, Monday 21 April 2025, مصادف با 22 شوال 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 10324
منتشر شده در پنج شنبه, 28 آذر 1398 15:19
تعداد دیدگاه: 0
کتاب-«خروج-از-خیابان-سئول»-رونمایی-شد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس، نشست رونمایی از کتاب «خروج از خیابان سئول» امروز پنج‌شنبه در...

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس، نشست رونمایی از کتاب «خروج از خیابان سئول» امروز پنج‌شنبه در حاشیه نمایشگاه مواد و تجهیزات ساخت داخل با حضور رضا اسدی‌فرد، مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور و دبیر نمایشگاه، عبدالرضا مجدالدین، مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و قائم مقام نمایشگاه و سیدمجتبی قافله باشی و حامد حاجی‌پور، نویسندگان کتاب برگزار شد.

در ابتدای نشست، اسدی‌فرد با بیان اینکه قوام ملت‌ها به تاریخ و فرهنگشان است، گفتند: تاریخ ملت‌ها با وجود تلخی‌ها و شیرینی‌هایی که دارد، تجارب گرانبهایی در دل خود جای داده که لازم است از آن‌ها درس گرفته شود.

وی ادامه داد: شاید تاریخ صد سال پیش ایران بیشتر تلخی داشته تا شیرینی اما در همین دوران اتفاقات مثبت و امیدبخشی رخ داده که به خوبی ثبت و مستند‌سازی نشده است.

 اسدی فرد گفت: برای محکم کردن ریشه‌های ملی باید تجربیات موفق مستند و با قالب هنر به دست مردم برسد. دلیل دیگر اهمیت مستند‌سازی تجربیات این است که نسل‌های بعدی برای شروع فعالیت‌ها و اقدامات خود لازم به طراحی مجدد و شروع از نقطه صفر نباشند.

 وی با بیان اینکه کتاب اولین قالب مستند‌سازی و رساندن هنرمندانه تجربیات به نسل‌های آتی است، گفت: تجربه نمایشگاه با وجودی که عاری از اشکال نبود، اما شیوه‌ای جدید از حکمرانی و حمایت از محصولات دانش‌بنیان محسوب می‌شد.

دبیر نمایشگاه ساخت ایران با بیان اینکه نمایشگاه تجربه‌ای کاملا بومی است، گفت: مزیت دیگر نمایشگاه این است که بر خلاف تجربه‌های اجرایی دیگر در کشور، ابتدا به صورت پایلوت و در اندازه کوچک آغاز شد و در ادامه مشکلات اجرایی آن رفع و گسترش یافت.

حامد حاجی‌پور ادامه داد: این نمایشگاه پس از هفت سال به فضایی برای بروز و ظهور شرکت‌های توانمند و آدم‌های توانمند تبدیل و عاملی شده است که ایران از نظر تنوع و کیفیت تجهیزات آزمایشگاهی جزو 4، 5 کشور برتر دنیا باشد.

مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور گفت: تمام این عوامل باعث شد، مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نمایشگاه ساخت ایران به دنبال ثبت تجربه نمایشگاه بیافتند و در دستور کار قرار دهند.

در ادامه نشست سیدمجتبی قافله‌باشی نویسنده کتاب با اشاره به مراحل پژوهش و نگارش کتاب گفتند: این کتاب پس از 3 سال پژوهش و مصاحبه با افراد مختلف به رشته تحریر درآمد.

وی ادامه داد: نمایشگاه ساخت ایران با توجه به بومی‌بودن و موفقیت در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در اولویت نگارش و مستندسازی قرار گرفت.

قافله‌باشی با بیان اینکه نمایشگاه سبک جدیدی از حمایت از شرکت‌های ایرانی بود، گفت: پس از احصای این شیوه و محور حمایتی جدید، حمایت‌های صورت گرفته در ۵ صنعت دیگر را مورد مطالعه قرار دادیم و در نهایت صنعت خودرو و صنعت نفت به عنوان دو صنعت مهم کشور که مورد حمایت همیشگی در کشور بودند، به طور کامل بررسی شدند.

نویسنده کتاب ادامه داد: پس از تمام این بررسی‌ها به فضل الهی توانستیم به یک نظریه بومی برای حمایت از کالاهای داخلی دست پیدا کنیم.

قافله باشی گفت: خدا را شکر پس از ۳ سال، کتاب «خروج از خیابان سئول» کتابی خوشخوان از کار درآمده است.

در ادامه نشست مجدالدین با بیان اینکه امسال هفتمین سال برگزاری نمایشگاه است، گفت: زمانی که ما نگارش کتاب را در دستور قرار دادیم، سال سوم یا چهارم نمایشگاه در حال برگزاری بود.

مجدالدین گفت: خوشحالم تجربه نمایشگاه در قالب کتاب خروج از خیابان سئول به رشته تحریر درآمده است. امیدوارم جلد دوم کتاب ورود به شهر سئول باشد.

وی ادامه داد: آن روز به نظرم دیر نیست، چرا که با زحماتی که شرکت‌های دانش‌بنیان، مسئولان معاونت علمی و مسئولان نمایشگاه کشیده‌اند محصولات فناورانه ایرانی به کشورهای دیگر شناسانده شده و اکنون به کشورهای مختلف از جمله چین، روسیه، عراق، عمان و برخی کشورهای اروپایی، آفریقایی و آمریکای لاتین صادر می‌شود.

مجدالدین افزود: محصولات ایرانی در سالیان اخیر با نصف قیمت به کیفیت مشابه و حتی بالاتر از محصولات مشابه خارجی رسیده‌اند.

مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار با اشاره به مزیت ارتباط‌گیری در نمایشگاه گفت: در نمایشگاه فناوران با یکدیگر و با مسئولان ارتباط می‌گیرند که امر مهمی است زیرا از دل این ارتباطات همکاری‌های مختلفی شکل می‌گیرد و توانمندی‌ها به خوبی شناسانده می‌شود.

وی در انتها به تجربه حضور افراد خارجی در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: هیاتی از جامعةالمصطفی و ریاست‌جمهوری سوریه برای بازدید از نمایشگاه آمده بود، وقتی ما دستاوردها و توانمدی‌های شرکت‌های ایرانی را به آن‌ها نشان می‌دادیم، تعجب می‌کردند و بعضا باورشان نمی‌شد که ایران توانسته باشد به چنین سطحی از دانش و فناوری دست یافته باشد.

کتاب «خروج از خیابان سئول» توسط انتشارات الگونگار پیشرفت و به قلم سیدمجتبی قافله‌باشی، سعیدحسین رفیعی و حامد حاجی‌پور در قالب روایی داستانی به رشته تحریر درآمده و با مقدمه صابر میرزایی، با مشارکت پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت صندوق توسعه فناوری نانو روانه بازار کتاب شده است.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه