مدیرکل دفتر حفظ و احیا بناها و محوطههای تاریخی گفت: آمارها و گزارشهای رسیده از استانهای مختلف در خصوص آسیبهای ناشی از بارشها و سیلابهای اخیر در سراسر کشور در حال به روز رسانی است.
به گزارشپایگاه خبری همراز نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، سید هادی احمدی گفت: بارشها خیلی بیشتر از پیش بینیها و آنچه اتفاق افتاد بیسابقه بود.
مدیرکل دفتر حفظ و احیا بناها، بافتها و محوطههای تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: در کشور چند گروه آثار تاریخی آسیب پذیر در مقابل باران و سیلاب داریم که تقریباً طیف متنوعی از این گروههای آسیبپذیر در غرب کشور و پلهای تاریخی هستند.
او با بیان اینکه پلهای تاریخی در صف اول خسارتها قرار دارند بیان کرد: البته خیلی از این آثار مقاومت کردند که یکی از معروف ترین آنها پل گاومیشان است.
احمدی با اشاره به آسیب پذیری بافتهای تاریخی گفت: همانطور که میدانید مصالح به کار رفته در ابنیه بافتهای تاریخی خشت و گل است. این مصالح از مقاومت کمی برخوردار هستند. بنابراین بخشهای دارای بافتهای تاریخی نیز بیشتر از بقیه آثار آسیب دیدند.
او ادامه داد: از جمله بافتهای تاریخی روستاهای تاریخی ثبت شده بودند که گزارشهای مختلفی از آنها دریافت و مناطقی که امکانپذیر بود سرکشی و بازدید کردیم.
مدیرکل دفتر حفظ و احیا بناها، بافتها و محوطههای تاریخی تصریح کرد: علاوه بر اینها خسارتهای ناچیز تا خسارتهای عمده نیز به کاروانسراهای تاریخی وارد شده است.
احمدی به نشست تپه فلک الافلاک اشاره کرد و گفت: با توجه به دستی بودن خاک بستر قلعه فلک الافلاک، میزان بالای بارندگی و بالا آمدن سطح آب شاهد نشست خاک قسمتی از قلعه بودیم که خطری جدی محسوب میشود.
او ادامه داد: هر چند در حال ارزیابی و به روز رسانی گزارشها و اطلاعاتمان هستیم اما میتوان گفت جاهایی از محدودههای تاریخی و سایتهای باستانی استانهای گلستان، مازندران، لرستان و ایلام دچار آسیب شده و گزارشهایی را از خسارتهای ناشی از بارندگی و سیلاب دریافت کردیم.
احمدی گفت: در بافتهای تاریخی شوشتر و دزفول به قدری میزان بارندگیها زیاد بود که به خانهها آسیب وارد شد.
مدیرکل دفتر حفظ و احیا بناها، بافتها و محوطههای تاریخی به تلاش ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانهای مختلف کشور به منظور حفظ آثار تاریخی اشاره کرد و یادآور شد: همکارانمان در استانهای مختلف در حال رسیدگی به امور و پیشگیری از وارد آمدن آسیبهای بیشتر به آثار تاریخی هستند. در این راستا آثار منقول از بخشهای آسیب دیده خارج شده و برای ایمنی بازدید کننده ها تمهیداتی اندیشیده شده است.