يكشنبه 23 دي 1403, Sunday 12 January 2025, مصادف با 12 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 3884
منتشر شده در یکشنبه, 24 ارديبهشت 1396 12:58
تعداد دیدگاه: 0
نبوغ جمعی و باور انقلابی شهر را می سازد
حمید هاتف الحسینی

کاندیدای شورای پنجم اعتقاد دارد؛ بحث درآمد شهرداری ها و اختلاف نظر بین مدیریت شهری و دولت بوده و هست؛ بی شک باید از تمامی فرصت ها برای رسیدن شهر و مدیریت شهری به درآمد پایدار بهره جست.


سید حمید هاتف الحسینی، بیشترین سال های کاری خود را در حوزه رسانه و به ویژه رسانه ملی طی کرده است. البته زمینه فرهنگی کارهای او را می توان زمانی که مدیرکل فرهنگ دانشگاه اصفهان بود، جست و جو کرد.
دغدغه های خود را با توجه به اشرافی که به مسائل و معضلات عمومی در این 30 سال به دست آورده است، در حوزه اشتغال محرومان و نیازمندان شهر با استفاده از پتانسیل هایی که شورای شهر در اختیار دارد، می داند.
سید حمید هاتف الحسینی، اعتقاد دارد؛ چند سالی است شهرهای بزرگ کشور برای اداره امور شهری سخن از واژه ای به نام درآمد پایدار می کنند؛ همچنین دستفروشی و بساط گستری هم از جمله معضلات مدیریت شهری است که هر دو بدلیل نیاز به قوانین، شهرداری ها را با مشکل مواجه کرده است. در کنار این دو مشکل، تقریبا در تمامی شهرها شاهد فضاهای خالی و بی دفاع شهری هستیم که به تناسب بافت منطقه محلی برای اسکان و تجمع معتادان و افراد بی سرپناه و محلی برای فروش مواد مخدر است.
این کاندیدای شورای پنجم اذعان دارد؛ در بسیاری از کشورهای پیشرفته، ایجاد بازارهای دائمی و گاه موسمی محلی که توسط شهرداری ها ایجاد و در اختیار افراد کم بضاعت و جویای کار قرار می گیرد، توانسته هم محلی برای درآمد ثابت شهری دست کم برای تامین بخشی از هزینه های محلی، بوده و هم نوعی ایجاد شغل و توسعه صنایع باشد. این دست مراکز غالبا فارغ از ساختار شیک و مدرن مراکز خرید بوده و فروشگاهی جهت دسترسی آسان و محلی ست که نمونه های آن بطور هفتگی در بسیاری از شهرستان های کشورمان فعال است.
او معتقد است؛ اگر قانون گذار و به ویژه شورای اسلامی شهر، با نگاهی بلند مدت به حل این سه فصل اساسی شهرها، نظر کنند، براحتی می توان با بهره گیری از اماکنی که به عنوان مراکز بی دفاع شهری شناخته می شود، فضای بازارچه ایجاد تا دستفروشان و افراد جویای کار که در حال حاضر یا امکان فعالیت نداشته و یا در شبکه های مافیایی دستفروشی گرفتار شده و در بسیاری از مواقع از حداقل درآمد برخوردارند و از سوی دیگر به معضلی برای امنیت، ترافیک شهری بدل شده اند، در این مراکز مشغول بکار شده و سازمان یابند.
هاتف الحسینی در خصوص ماحصل چنین طرحی می گوید: در صورت اجرایی شدن چنین طرحی در مرتبه نخست، بخشی از مشکل بیکاری حل و در واقع به نوعی از صنایع کوچک و تولیدات خانگی حمایت خواهد شد. فراموش نکنیم که طرح های شبیه به آنچه مورد بحث است، در سال های قبل به مرحله اجرا درآمده و به ثمر نشسته است، از جمله ایجاد فضای اشتغال برای بانوان سرپرست خانوار؛ اما بهره بردن از فضاهای بی دفاع شهری و تبدیل آن به بازارچه های محلی به امنیت محلات خواهد افزود؛ ضمن آنکه در بحث زیباسازی شهر نیز موثر واقع می شود.
او می گوید: در کنار دو موضوع طرح شده، شکل گیری این دست مراکز می تواند به محلی برای درآمد پایدار به منظور بهره گیری در مدیریت شهر بدل شده و مهم تر آن که به چرخه تولید کار و مقابله با فاسد کمک شایان توجهی خواهد کرد.
این کاندیدای شورای پنجم در پایان می گوید: یقینا چنین طرحی باید حداقل در یکی از مناطق اصفهان بصورت پایلوت اجرا و نقاط قوت و ضعف آن مشخص شود هرچند چنین طرحی همراهی و پشتیبانی قانونی، شورای اسلامی شهر را نیاز دارد؛ فراموش نکنیم که یکی از بزگترین معضلات مدیریت شهر در سال های اخیر و بحران های مالی کشور، بحث درآمد شهرداری ها و اختلاف نظر بین مدیریت شهری و دولت بوده و هست؛ بی شک باید از تمامی فرصت ها برای رسیدن شهر و مدیریت شهری به درآمد پایدار بهره جست و از توان و پتانسیل مدیریت محلات استفاده کرد./

نوشتن دیدگاه