سه شنبه 18 دي 1403, Tuesday 7 January 2025, مصادف با 7 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 26615
منتشر شده در شنبه, 15 دی 1403 15:58
تعداد دیدگاه: 0

کارشناس انرژی با طرح این پرسش که چرا تکلیف قانونی مصرف مازوت در تابستان اجرایی نشده است؟ اظهار کرد: اکنون بیش از ۹۰ درصد از تولید برق کشور از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود. هیچ کشوری با منابع تجدیدناپذیر خود این کار را نمی‌کند، این ثروت برای نسل‌های بعدی هم است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، محمدصادق مهرجو با اشاره به اینکه نیروگاه‌ها طبق مصوبات بالادستی مکلف به سوزاندن مقدار مشخصی مازوت بودند، گفت: نیروگاه‌ها می‌توانستند در تابستان و با وجود گرما مازوت بسوزانند، اما متأسفانه در تابستان به جای سوزاندن مازوت از گاز و گازوئیل استفاده کردند و ذخیره خود را کاهش دادند.

وی با بیان اینکه در حقیقت گازی که در اختیار نیروگاه‌ها قرار می‌گیرد بیش از آنکه به برق تبدیل شود، به شکل گرما در فضا متصاعد می‌شود، اظهار کرد: متأسفانه گاز و گازوئیل با ارزش ناچیز و با یارانه زیادبه نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شود.

کارشناس انرژی با تأکید بر اینکه مشکل دیگری که ما در صنعت برق داریم، اتلاف تقریباً ۱۵ تا ۲۰ درصد برق در شبکه انتقال است، ادامه داد: از سوی دیگر در نیروگاه‌ها، راندمان بسیار پایین است و برای مثال، دادن گاز به نیروگاه بعثت با راندمان ۱۸ درصد به معنای تلف‌ کردن ۸۲ درصد انرژی است.

مهرجو با بیان اینکه باید راندمان نیروگاه‌ها را با توسعه نیروگاه‌های سیکل‌ ترکیبی و استفاده از توربین‌های جدید با فناوری بالا ارتقا دهیم، اظهار کرد: می‌توانیم در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی از گرمایی که در خروجی توربین‌ها وجود دارد، برای گردش توربین بخار استفاده کنیم و راندمان را تا ۶۰ درصد افزایش دهیم.

وی با اشاره به اینکه هماهنگی بین بخش‌های تولیدکننده و مصرف‌کننده گاز در کشور وجود ندارد، افزود: باید سازمان بهینه‌سازی مدیریت مصرف به‌عنوان یک سازمان فراوزارتخانه‌ای و زیرمجموعه ریاست جمهوری، به‌منظور ایجاد هماهنگی، رصدگری، تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری صحیح تشکیل شود و بهینه‌سازی را که شامل نیروگاه‌های برق کشور هم می‌شود، پیگیری کند.

کارشناس انرژی با بیان اینکه برای مدیریت پیک مصرف در تابستان باید ۱۰ تا ۱۵ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر داشته باشیم، گفت: باید بپرسیم سازمان انرژی تجدیدپذیر در این زمینه چه کاری انجام داده است. نباید تنها یک سوخت را به‌عنوان سوخت نیروگاه‌ها معرفی کنیم. اکنون بیش از ۹۰ درصد از تولید برق کشور از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود. هیچ کشوری با منابع تجدیدناپذیر خود این کار را نمی‌کند، این ثروت برای نسل‌های بعدی هم است و مصرف گاز، گازوئیل و مازوت بدون راندمان فایده‌ای ندارد.

مهرجو با اشاره به اینکه طبق مصوبات بالادستی نیروگاه‌ها مکلف به سوزاندن مقدار مشخصی مازوت بودند، تصریح کرد: نیروگاه‌ها در زمستان وارد تعمیرات اساسی می‌شوند تا برای پیک مصرف تابستان آماده شوند، همین اتفاق برای پالایشگاه‌های گازی می‌افتد، یعنی در تابستان خود را برای زمستان آماده می‌کنند.

وی با بیان اینکه نیروگاه‌ها می‌توانستند در تابستان و با وجود گرما مازوت بسوزانند، اما متأسفانه در تابستان به جای سوزاندن مازوت از گازوئیل استفاده کردند و ذخیره خود را کاهش دادند، بیان کرد: هم‌اکنون در فصل سرما، اولویت اصلی تأمین مصارف خانگی و تجاری است.

کارشناس انرژی تأکید کرد: وزارت نفت در چندماه گذشته با افزایش تولید روزانه نزدیک ۳۰ میلیون مترمکعب گاز، رکورد تولید و تحویل گاز را جابه‌جا کرده است./انتهای پیام

وزارت نفت

نوشتن دیدگاه