شنبه 22 دي 1403, Saturday 11 January 2025, مصادف با 11 رجب 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 14627
منتشر شده در پنج شنبه, 03 مهر 1399 02:28
تعداد دیدگاه: 0
تقاضای-دلار-در-بازارهای-جهانی-بالا-رفت

ارزش دلار در برابر یورو به اوج دو ساله رسید. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، اظهارات ترامپ مبنی...

ارزش دلار در برابر یورو به اوج دو ساله رسید.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، اظهارات ترامپ مبنی بر دستکاری تعمدی چین در نرخ های برابری ارزی بار دیگر باعث نگرانی معامله گران از تشدید اختلافات دو اقتصاد نخست جهان شده است. به گفته ترامپ، چین با دخالت در بازار ارز به دنبال کاهش مزیت رقابتی تولیدکنندگان آمریکایی بوده است.رییس جمهور آمریکا هم چنین از رد درخواستش برای تغییر در نرخ برابری دلار در مقابل سایر ارزها توسط مشاورانش خبر داد و افزود: پیش مشاورانم رفتم و از آن ها پرسیدم چه طور است کاری در خصوص دلار انجام دهیم؟ آن ها گفتند که این کار ممکن نیست و باید به طور طبیعی نرخ ارز شناور باشد. 

بانک مرکزی چین ادعای دخالت عمدی در بازار ارز با هدف کسب مزیت رقابتی را تکذیب کرده است. برخلاف ادعای ترامپ، ارزش یوان در روزهای اخیر در برابر دلار پیشروی محسوس داشته و اخیرا به بالاترین سطح دو ماه خود نیز رسیده است.  

نرخ عجیب تورم کشورهای اروپایی و فاصله گرفتن آن از محدوده دو درصدی هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی اروپا باعث سردرگمی معامله گران نسبت به امکان تداوم روند صعودی ارزهای اروپایی شده است. طبق مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به آگوست با ۰.۶ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی ۰.۲ درصد رسید. همچنین متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به آگوست در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۴ درصد اندازه‌گیری شده که ۰.۵ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است.

با وجود بازگشایی کسب و کارها و ا ز سرگیری فعالیت های تجاری انتظار نمی رود اقتصاد جهانی امسال را با رشد مثبت به پایان برساند. سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در برآورد جدید خود پیش بینی کرده است رشد اقتصادی جهان برای کشورها به طور متوسط منفی ۴.۵ درصد خواهد بود. طبق پیش بینی های این سازمان اقتصاد چین امسال تنها ۱.۱ درصد رشد خواهد کرد که این عملکرد برای آمریکا از این هم ناامیدکننده تر خواهد بود تا جایی که انتظار می رود بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان امسال ۳.۸ درصد کوچک شود.

پس از فروکش کردن موج اولیه، روند شیوع کرونا در بسیاری از کشورها سرعت گرفته که این روند به ویژه در اروپا محسوس بوده است. با این حال دونالد ترامپ- رییس جمهور آمریکا- از قرار داشتن توسعه واکسن کرونا در مراحل پایانی و آغاز توزیع آن از اواخر ماه آینده صحبت کرده است.  

تاکنون بیش از ۳۱ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۷۹۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۹۷۸ هزار و ۸۳۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۰۶ هزار و ۵۲ نفر، برزیل با ۱۳۸ هزار و ۴۱۰ نفر، هند با ۹۱ هزار و ۱۳۶ نفر، مکزیک با ۷۴ هزار و ۳۴۸ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۸۶۲ نفر بوده است.

پس از مدت ها، نرخ بیکاری انگلیس از چهار درصد عبور کرده که زنگ خطر جدیدی برای اقتصاد این کشور است. طبق اعلام مرکز آمار انگلیس، شمار بیکاران این کشور در سه ماهه منتهی به ژوئیه با ۱۰۴ هزار نفر افزایش به یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسید و نرخ بیکاری نیز با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۴.۱ درصد رسید. این نرخ بیکاری که از اکتبر سال ۲۰۱۸ تاکنون بی سابقه بوده است به چندین ماه نرخ بیکاری زیر چهار درصد در این کشور خاتمه داد.

رانکو بریچ-  استراتژیست مسائل ارزی در موسسه " مونکس یوروپ" گفت: آن طور که از بیانیه بانک مرکزی اروپا بر می آید، آن ها قصدی برای دخالت در بازار ارز ندارند البته تا زمانی که نرخ تورم خیلی تحت تاثیر قرار نگیرد. اکنون که یورو در موضع قدرتمندی قرار دارد شاهد افزایش واردات خواهیم بود و این می تواند برای تولیدکنندگان اروپایی که همین الان هم در شرایط مناسبی نیستند، خبر خوبی نباشد.  

از طرف دیگر میزان تولیدات صنعتی آمریکا در ماه آگوست تنها ۰.۴ درصد رشد داشته که ۰.۶ درصد کمتر از رشد مورد انتظار قبلی بوده است. این رشد که چهارمین رشد ماهانه متوالی مثبت تولید محسوب می شود هنوز فاصله زیادی با رشد ۷.۶ درصدی ثبت شده در ماه فوریه دارد. نکته نگران کننده در این بین این است که بار اصلی رشد تولیدات صنعتی روی رشد بخش کالاهای غیر بادوام بوده است و رشد کالاهای بادوام نتوانسته است حتی به سطح ۰.۵ درصدی نیز برسد. تداوم این وضعیت می تواند روی کل رشد بخش صنعت در سه ماهه سوم و متعاقب آن روی رشد اقتصادی فصلی تاثیر منفی داشته باشد.  

دولت آمریکا با توجه به پیامدهای کرونا مجبور به افزایش شدید مخارج خود شده و همین مساله در ماه های اخیر فشار زیادی روی دلار آورده است البته انتظار می رود در ماه های پایانی سال و با بهبود شاخص های کلان اقتصادی، موقعیت اسکناس سبز در برابر رقبای خود مستحکم تر شود. دفتر کنترل بودجه کنگره در گزارشی هشدار داده است با تداوم روند فعلی تا سال ۲۰۵۰ میزان بدهی آمریکا به دو برابر میزان تولید ناخالص داخلی این کشور خواهد رسید. تا پایان امسال نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی بزرگ ترین اقتصاد جهان به ۹۸ درصد خواهد رسید و سال آینده میزان بدهی از اندازه اقتصاد این کشور هم بزرگ تر خواهد شد.

پیش از این صندوق بین المللی پول با هشدار نسبت به  روند صعودی بدهی های آمریکا گفته بود در میان مدت، پرداختن به مساله بدهی و کاستن از میزان کسری بودجه و بدهی های دولتی باید یکی از اصلی ترین اولویت های سیاست گذاران آمریکا باشد.

شاخص دلار

 شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۳۳ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۴.۳۲۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۸۳  دلار اعلام شد.  

ارزهای اروپایی

رئیس بانک مرکزی اروپا با اشاره به اجرایی شدن برنامه های دو ساله و چندساله برای اشتغال زایی گفته است: اقتصاد اتحادیه اروپا امسال حدود هشت درصد کوچک می شود و در نتیجه برای اینکه به مصرف کنندگان و شهروندان اطمینان دهیم اقتصاد مجددا احیا خواهد شد، وضعیت بازار کار اهمیت زیادی دارد و نباید اجازه داد تا نرخ بیکاری اوج بگیرد.

نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی یعنی آلمان در ۱۲ ماه منتهی به آگوست با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به منفی ۰.۱ درصد رسید که این نرخ تورم، پایین‌ترین تورم ثبت شده از آوریل سال ۲۰۱۶ در این کشور محسوب می‌شود

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۳۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۷۵ دلار مبادله شد. یورو ۰.۲ درصد پایین رفت و با عقب رفتن از کانال ۱.۱۷ به ۱.۱۶۸ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

 در شرایطی که نرخ بهره منفی فشار زیادی به توانایی بانک مرکزی ژاپن وارد کرده، نرخ تورم نیز در حال صفر شدن است که خبر خوبی نخواهد بود: متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲ ماه منتهی به ژوییه با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۰.۲ رسید که این رقم، یکی از کمترین تورم های ثبت شده در این کشور طی چهار سال اخیر بوده است.

 در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۲ درصد افزایش به ۱۰۵.۳۹۲  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۰۸ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۸۱ یوان چین اعلام شد.

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه